Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Idei pentru timpul de izolare

Știu că lumea parcă a înebunit acum. Dacă, la fel ca mine, vi s-a cerut să lucrați de acasă sau dacă sunteți pur și simplu în hiatus de la serviciu, probabil sunteți singuri în casa voastră, între patru pereți și pregatiți să înnebuniți puțin. Știu că e greu. Ca oameni, suntem creaturi sociale. Trebuie să ne implicăm, să vorbim cu ceilalți.
Singurătatea, izolarea, sunt suficiente pentru a ne pierde capul.

Dar într-un moment în care lumea întreaga suferă la fel, trebuie să fim atenți la sănătatea noastră mentală.
Și cum să avem grijă de ea.
Ce să facem pentru a ne menține mintea sănătoasă. În acest sens, iată câteva gânduri.

Cum să ai grijă de sănătatea ta mentală

1. Nu vă lăsați fără rutină

* Setați un program. Mențineți orele de lucru obișnuite, care includ luarea pauzelor, masa de prânz și o mică plimbare sau câteva minute în curte pentru aer curat. O rutină stabilită va ajuta, de asemenea, la scăderea tendinței de a lucra dincolo de orele de lucru stabilite.

* Rămâneți conectat. Configurați un canal pe o rețea socială pentru conversații neimputabile și informale la locul de muncă. Apelați sau trimiteți un text unui „prieten de lucru” pentru a împărtăși cum vă merge ziua. Auzind voci prietenoase și menținerea conexiunii sociale poate ajuta la combaterea singurătății pe care unii angajați o pot simții în timp ce lucrează de acasă.

* Pregătiți timp pentru îngrijirea de sine. Dormiți suficient, mâncați sănătos și integrați exercițiile fizice în zilele voastre. Sala de sport poate fi închisă, dar aerul liber înca există. Încercați să includeți o plimbare zilnică de 20-30 de minute în ziua dvs.


2. Alegeți fericirea

Schimbarea este inevitabilă. Când o aștepți, tranziția poate sa fie ușoară. Când nu, poate fi devastatoare. În timp ce nu putem alege întotdeauna circumstanțele noastre, putem alege atitudinea noastră în modul în care înaintăm. Atunci când alegem să adoptăm o mentalitate pozitivă sau să luăm măsuri pentru a ne îmbunătăți situațiile noastre, produsul secundar este fericirea.

* Luați în considerare cuvintele pe care le folosiți, fie în gândurile voastre, fie în comunicarea cu ceilalți. Alegerea dvs. în limbaj stabilește tonul pentru perspectivele dvs.

* Înconjurați-vă de pozitivitate: oameni, idei și lucruri care vă fac să vă simțiți bine!

* Fiecare situație are o probabilitate pozitivă pe care o puteți extrage din ea. Schimbă-ți atenția spre a observa pozitivele într-o situație. Concentrându-vă pe lucruri despre care vă simțiți bine sau observând binele din lume, va crea, fără îndoială, un efect de reportare în alte domenii.

* Faceți ceva bun pentru altcineva, fără motiv ulterior.

* Practicați conștientizarea de sine. Observați cum dvs. și nevoile dvs. pot fluctua. Ceea ce se simte bine azi poate fi asemănător sau diferit de săptămâna trecută.

3. Permiteți evadarea

Cititul singur servește două avantaje principale: îți exersează creierul și oferă o evadare. Mulți autori (inclusiv eu) s-au unit pentru a vă oferi cărți gratuite și pentru a ajuta cititorii lor în acest moment nevoitor. Profitați de aceste oferte, cititi cărți noi, iar beneficiile se vor simți. Puteți inclusiv dezvolta un joc pentru toată familia, în care fiecare personă citeşte o carte!

În ceea ce privește beneficiile cotidiene ale lecturii, un studiu a descoperit că poate reduce nivelul de stres cu 68% și funcționează mai bine și mai repede decât ascultând muzică sau ieșitul la plimbare. O mulțime de cercetări au arătat că cititul înainte de culcare îmbunătățește somnul. Unii medici din Marea Britanie prescriu chiar cărți pentru tratarea depresiei!


4. Respirați aer curat

Nu vă sugerez să nu ascultați de regulile de izolare. Dar dacă aveți câini, probabil că vor fi la fel de înebuniți cu statul în casă ca şi dvs. Duceți-vă la plimbare - noaptea sau dimineața devreme - când sunt mai puțini oameni în jur. Dacă dați de cineva, păstrați-vă distanța. Nu lăsați câinii să se atingă. Dar aerul curat va fii bun pentru dvs. şi pentru căței.

Cel mai important, asigurați-vă că mențineți legătura cu familia și prietenii prin telefon sau videochat. Textele sunt bune, dar chipul cuiva (chiar dacă pe un ecran) ajută mai mult să elimine senzația de izolare.


........................
pt Observatorul
Ottawa - mai 2020






Julia Padou     5/1/2020


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian