Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Primăvara si virusul Corona in Hollywood

Desi străzile sunt lipsite de viata, efervescența creativă continuă prin intermediul noilor sisteme electronice care ne permit să ne adunăm pentru lecturi și concerte cu fiecare persoană care se află acasa, datorită spiritului uman care nu se lasă bătut de un microb.

Felicitări celor care ne ajuta, în special tehnicienilor electronici, producătorilor de programe de televiziune, precum și celor din fața și din dosul camerelor de filmat or fotografiat. Bravo lor, tot respectul!

Este adevărat că lucrurile s-au încetinit și mulți s-au îmbolnăvit, unii chiar au si plecat dintre noi... Dar mai mulți sânt însă cei care persistă in idea că virusul Corona este o binecuvântare deghizată care, pe de o parte, se impune la încetinirea vârtejului uman de critica iar pe de alta, la o liniște pentru inventatori și scriitori care nu mai sunt sub presiunea de a termina un articol, roman sau un scenariu la timpul stabilit.

Mai important este, totuși, o usurare generală de gândire și abordare umană în ciuda celor 2-3 metri recomandați sa stăm departe, unul de celălalt, pentru a evita o contaminare mai mare ca cea de lăcomie ori putere....

Toate străzile sânt pustii, restaurantele, prăvăliile, parcurile, cinematografele, liceele, universitățile, la fel... liniștea predomina de parca a înghețat totul, exact ca in filmele făcute aici, in faimosul oras de legenda a filmului in care locuim...

Ceea ce se întâmplă în SUA, Ungaria sau Brazilia se întâmpla la fel peste tot, inclusiv în România care, din păcate, a rămas slabă din punct de vedere politic și economic în ciuda bogăției și a talentelor de care da dovada. Cit despre refugiații din diaspora, ce sa mai vorbim...

Cu toate acestea, călătorind mai peste tot si având prilejul sa vorbesc despre România într-un context sau altul, chipurile străinilor erau uimite și ochii lor plini întrebări...
Din păcate, tocmai când elita cetății de film și televiziune a observat talentele artistice românești cu costuri mai mici de producție decât peste hotare, acest virus ne-a deraiat teribil. Și totuși, am fi mai fericiți dacă „industria” editurilor din țară și, mai ales, a cărților, ar fi mai avansata ca gândire economică diversificată la nivel global, decât vechile mentalități care au făcut rău și îngropat o multitudine de oportunități extraordinare!

Încurajat de sloganul „De la carte la film și de la film la carte” lansat de marea editură Bertelsmann din Germania și adoptat aproape peste tot de noile generații, Romania a scăpat, in sfârșit, de atitudinile vechi și ruginite care au ținut-o in loc atât de mult, in ultimii ani.

În caz contrar, de la Hollywood la București, distanțele par să se micsoreze, proiecte unice atrăgând admirația audientelor străine tot mai mult. În ceea ce privește literatura română clasică de toate genurile, cu foarte puține excepții, este aplaudată atunci când le menționez tot felul de sugestii de colaborare. În plus, există povești bazate pe instrumente muzicale naționale, începând cu naiul și țimbalul, precum și metoda de a obține în țară subiecte originale care urmează să fie lansate pentru piețele externe, în special în domeniul televiziunii.

Cele de mai sus sunt menționate mai mult ca un aperitiv al bogăției culturale românești în maniera hollywoodiană și chiar a japonezilor îndrăgostiți de România. Unul dintre ei, de exemplu, după ce a vizitat țara, a deschis un restaurant românesc într-un subsol din mijlocul orașului Tokyo, decorat ca atare cu covoare, piese țărănești, tacâmuri și muzică populară din țară și căruia nu am putut rezista sa nu-l vizitez. Din păcate, gustul de mititei și supă a fost mai mult japonez decât românesc!

Cu speranța că poate vara anului 2020 ne va scăpa de acest microb, sa credem puternic ca vom reusi sa ne bucuram de scrieri cit mai multe si cit mai diferite. Important este sa fim disciplinați si sa păstram numai o distanta fizica, nu si spirituala, unul fata de celălalt.

Si sa fim cit mai uniti acum, mai mult ca oricând!
Cu tot respectul:
Be safe!




Dela Ray Arco, corespondentul nostru la Hollywood    4/24/2020


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian