Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Eu sunt slab, Tu fă-mă tare!

Prima rugăciune pe care o învaţă copiii ( sau ar trebui s-o înveţe) este aceasta: “Înger, îngerașul meu/Ce mi te-a dat Dumnezeu,/Totdeauna fii cu mine/Ṣi mă-‘nvaţă să fac bine./Eu sunt mic, tu fă-mă mare,/Eu sunt slab, tu fă-mă tare,/În tot locul mă-‘nsoţește/Ṣi de rele mă păzește.Amin”

Dar nu numai copilul este slab, fără putere, ci și omul adult, în atâtea situaţii de viaţă. Ṣi atunci caută, cere ajutor, sprijin…Fie la semeni, fie la instituţii, fie la Dumnezeu, fie la…cel Rău. Nu mă voi referi la cei din această ultimă categorie.
Dumnezeu lucrează binele prin oameni, prin instituţii, prin îngerii Săi și chiar prin însăși… slăbiciunea celui slab, care slăbiciune devine izvor de putere, de sprijin, nu numai pentru cel slab ci și pentru semeni aflaţi în dificultate. O minune dumnezeiască, cu neputinţă fără Hristos.

“Și pentru ca să nu mă trufesc cu bogăția descoperirilor, datu-mi-s'a mie un ghimpe în trup, un înger al Satanei să mă bată peste obraz, ca să nu mă trufesc./Pentru aceasta de trei ori L-am rugat pe Domnul, ca să-l îndepărteze de la mine;/și mi-a zis: De-ajuns îți este harul Meu, căci puterea Mea întru slăbiciune se desăvârșește! Așadar, foarte bucuros mă voi lăuda mai degrabă întru slăbiciunile mele, pentru ca'ntru mine să locuiască puterea lui Hristos.” (2 Corinteni 12,7-9,BVA)
Ṣi nu numai Sf.Apostol Pavel și atâţia sfinţi au dovedit că puterea lui Hristos în slăbiciune se desăvârșește , ci mulţi, mulţi oameni, rude, prieteni, cunoscuţi. La ananghie, la greu, la necaz, tot omul, cu mai multă sau mai puţină credinţă spune “ Doamne-ajută!”
În arhiva mea personală am găsit un text semnat de un oarecare Bruno Ferrero, text care vine în sprijinul celor de mai sus. Iată-l:

Prinţesa şi copilul
“Dacă cineva Îi cere lui Dumnezeu curaj sau putere, Dumnezeu nu-i dă curaj sau putere, ci oportunităţi în care să descopere că are curaj, că are putere!”
A fost odată un rege care avea o fiică deşteaptă foc şi foarte frumoasă. Prinţesa suferea, însă, de o boală misterioasă. Pe măsură ce creştea, mâinile şi picioarele-i slăbeau, iar auzul şi văzul i se împuţinau. O mulţime de doctori încercaseră să o vindece, dar în zadar. Într-o zi, la curte sosi un bătrân despre care se spunea că ar cunoaşte secretul vieţii. Toţi curtenii se grăbiră să-l roage să vină în ajutorul prinţesei bolnave. Bătrânul îi dădu copilei un coşuleţ de nuiele cu capac şi îi spuse:
- Ia-l şi ai grijă de el. Te va vindeca.

Nerăbdătoare şi plină de bucurie, prinţesa deschise capacul, dar ceea ce a văzut a umplut-o de uimire şi tristeţe. În coşuleţ era un copil, doborât de boală, încă şi mai nenorocit şi mai suferind decât ea. Prinţesa îşi lăsă sufletul cuprins de compătimire şi, în ciuda durerilor, luă copilul în braţe şi începu să-l îngrijească. Trecură luni, iar prinţesa nu avea ochi decât pentru copil. Îl hrănea, îl mângâia, îi surâdea, îl veghea nopţile, îi vorbea cu duioşie, chiar dacă toate acestea îi pricinuiau o mare suferinţă şi oboseală.
La aproape şapte ani după acestea, se petrecu ceva de necrezut. Într-o dimineaţă, copilul începu să zâmbească şi să meargă Prinţesa îl luă în braţe şi începu să danseze, râzând şi cântând, uşoară şi nespus de frumoasă, cum nu mai fusese de multă vreme. Fără să-şi dea seama, se vindecase şi ea.

* * *
“Doamne, când mi-e foame, trimite-mi pe cineva care are nevoie de hrană;
când mi-e sete, trimite-mi pe cineva care are nevoie de apă;
când mi-e frig, trimite-mi pe cineva care trebuie încălzit;
când sufăr, trimite-mi pe cineva pe care să-l mângâi;
când crucea mea începe să fie prea grea, dă-mi crucea altuia s-o împart cu el;
când sunt sărac, adu-mi pe cineva care este în nevoie;
când nu am timp, dă-mi pe cineva pe care să-l ajut o clipă;
când mă simt descurajat, trimite-mi pe cineva pe care să-l încurajez;
când simt nevoia de a fi înţeles, dă-mi pe cineva care să aibă nevoie de înţelegerea mea;
când aş vrea ca cineva să aibă grijă de mine, trimite-mi pe cineva de care să am grijă;
când mă gândesc la mine, îndreaptă-mi gândurile către alţii.”

Curios să aflu cine este Bruno Ferrero, am găsit două persoane cu acest nume:
Bruno Ferrero, (1943 – 2006), politician italian, membru al Partidului Comunist Italian. În două perioade, 1979–1984 și 1988–1989, a fost membru al Parlamentului European
Bruno Ferrero (5 mai 1946 - ) preot Italian, scriitor, jurnalist
Nu știu care din ei a scris textul, dar este mai mult decât convingător. Când nu mai putem, tot se găsește cineva mai neputincios decât noi, care are nevoie de ajutor și, dându-i ajutor din neputinţa noastră, putem.

...........................
Nicușor Gliga /Norwich ,





Nicușor Gliga     1/19/2020


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian