Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Obiective pentru anul 2020 si mai multe…

Am supravieţuit încă un an. Începe înca o lună ianuarie și odată cu ea, speranța unui nou an, noi
obiective, noi rezoluții, pline de vise și idealizări. Mulți dintre noi vom începe anul nou cu o listă
de milioane de lucruri si noi rezoluții pe care vrem să le realizăm, și vom încheia anul cu doar
câteva dintre ele realizate. Ce contează e ca la fiecare sfârşit de an, să fim fericiţi cu locul unde ne alegem.

Acum, în timp ce unii dintre noi ne vom concentra pe aceste noi rezoluții, va trebui să evităm nişte noi tentaţii. Canada a început cu legalizarea fumatului de marijuana, iar acum şi vapatul este legal în Ontario. Magazinul de canabis din Ontario va introduce 59 de produse noi în ianuarie 2020, unele estimându-se deja să se vândă rapid. Printre acestea se numără comestibile (bomboane cu canabis) și, da, produsele de vapat. Prețul pentru aceste articole? Conform la Global News, comestibilele vor costa de la 7$ - 14$, iar produsele de vapat de la 25$ - 125$.

Dar nu este ilegal și rău pentru dvs. vapatul, vă întrebați? Bineînţeles că este! Numai în SUA, în ultimele luni, au fost decese multiple din cauza unui compus găsit în produsele de vapat care ucidea oamenii la dreapta și la stânga. În septembrie 2019, departamentul de sănătate al Canadei a emis o alertă cu privire la toate produsele de vapat, « sfătuind canadienii care folosesc produse de vapat de a se monitoriza pentru simptomele bolilor pulmonare (de exemplu, tuse, respirație, durere în piept) și pentru a solicita asistență medicală rapid dacă au îngrijorări cu privire la sănătatea lor. » În ciuda acestui fapt, produsele de vapat vor fi vândute legal începând cu 16 ianuarie. Cum se întâmplă asta? Simplu: guvernul vrea bani și încearcă să monetizeze toate produsele pe care pot pune mâna.

Așadar, dacă aveți adolescenți în casă, poate doriți să acordați mai multă atenție la « bomboanelor » lor. Comestibilele sunt la fel de periculoase ca vapatul. Mulți tineri trăiesc sub falsa iluzie că vapatul nu este la fel de periculos ca şi țigările (fals!) sau că trebuie să mănânci multe comestibile pentru a obține un « high » (fals - și periculos!). Consultați site-ul web al Guvernului Canadei dacă nu sunteți sigur de riscuri ... Și educați-vă pe voi și copiii dvs. despre aceste produse noi. Mai bine să fii educat decât ignorant.

De fapt, asta ar trebui să fie devizul pentru 2020. Uitați sănătatea fizica - nu că nu este importantă, pentru că este. Dar și mai importantă este sănătatea mentală, sănătatea creierului. Fără creier, nu suntem nimic în lumea de azi. Și dacă ne hrănim creierul prin droguri, ghici ce? Nu ajungem nicăieri bine. Este timpul ca societatea să nu mai fie ignorantă și Anul Nou e perioada ideala pentru o schimbare.

Daca vă gândiți bine, noi trăim viața noastră atât de concentrati pe slujbele noastre, carierele noastre, copiii noștri ... Și sănătatea noastra înșine este întotdeauna ultimul lucrul. Dar corpurile noastre nu au fost făcute să dureze fără îngrijirea corespunzătoare.

Așadar, anul acesta, vă încurajez să faceţi din educaţie o prioritate şi să va deschide-ți mințile. Citiți știri din alte locuri decât CBC și CP24. Aceste canale fac propagandă guvernamentală și nu obțineți decât o parte a poveștii. Trăim într-o epocă digitală și este timpul să o îmbrățișăm pentru mai mult decât doar pentru Facebook, YouTube, etc. Este timpul să căutati informațiile care sunt ascunse, și să priviți dincolo de ceea ce vi se oferă. Este timpul să punem întrebări, să învățăm și să fim curajosi. Și, da, este timpul să fim foarte atenţi la ceea ce consumăm, și să avem grija de creierul nostru.

În 2020, contestați status quo-ul. Citiți mai multe cărți, ascultați diferite puncte de știri, încercați un tip de muzică diferit, învățați o limbă nouă. Scrieţi o carte dacă vreti! Știu că eu am planificat aproximativ cinci cărţi pentru anul acesta, şi vizez mereu mai multe.
Dar cel mai important? În 2020, e timpul să ne tratăm mintea şi corupul ca pe un templu, fără scuze.

............................
Ottawa ianurie 2020




Alexa Witewolf    1/11/2020


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian