Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


George (Gheorghe) Georgescu - ( Noiembrie 23, 1926 Bucuresti - Iulie 23, 2019 Ottawa)

Pe data de 23 iulie 2019 s-a stins din viaţă, la vârsta de 92 de ani, în Ottawa (Canada), dragul nostru soţ, tată, bunic şi socru, scriitorul şi artistul plastic George Georgescu.

Un soţ devotat, timp de 65 de ani, pentru soţia Georgeta, un tată iubitor fiicei sale Denisa și ginerelui Scott şi bunic duios celor două nepoate, Ruxandra și Yvonne, George a ȋnsuflat familiei iubirea pentru Dumnezeu şi pentru valorile naționale şi universale. Le-a transmis dragostea pentru limba şi civilizația românească şi pentru viaţa spirituală.

Geroge Georgescu a fost un adevărat luptător pentru libertate şi dreptate,
iubindu-si până la sfârșitul vieţii ţara natală şi pe cea adoptivă.

În România anilor ‘50, a condus grupul GIR, de luptă anticomunistă şi a publicat şi răspândit ziarul Răbojul, ca formă de rezistenţă împotriva puterii comuniste instalate abuziv în România.
A fost arestat şi a pătimit în închisorile politice din acei ani.

Poet, publicist, pictor și artizan în România, George Georgescu a continuat activitatea literară în Canada, fiind membru de vază al Asociației Canadiene a Scriitorilor Români.
A publicat analize politice, schiţe literare şi poezii, colaborând, timp de 20 de ani, la mai multe ziare din Canada și Statele Unite ale Americii, precum: « Destine Literare », revista editată de Asociația Canadiană a Scriitorilor Români, "Faptul Divers", “Observatorul”"Alternativa" "Luceafărul Românesc", "Cuvântul Românesc" din Hamilton, "Lumea Românească" din Michigan şi altele.

Susţinător al diasporei române din Canada, a participat și prezentat lucrări la conferințele Câmpului Românesc din Hamilton, alături de alţi colegi de pană: George Bălaşu, Dumitru Puiu Popescu, Mihai Gheorghiu, Florian Buchiu, şi mulţi alţii.

În cadrul emisiunii în limba română, a postului de radio Ro-Magazin al Universității Ottawa, a prezentat câţiva ani editorialul politic.

În 2002, a publicat volumul de schiţe, povestiri şi portrete, Ultima întâlnire, precum şi volumul de poezii, Chemarea stelelor, ambele apărute la editura ANTET XX PRESS din România.

Comemorarea are loc la Casa Funerara si Cimitirul National Beechwood din Ottawa, joi, 25 iulie, 2019.

http://beechwoodottawa.ca/en/services/george-gheorghe-georgescu

Denisa Georgescu


Nota Observator.

Domnul Geoge Georgescu a fost si un colaboarator apreciat al publicatiei Observatorul.
Reluam mai jos un fragment dint-un articol al domniei sale publicat in Observatorul :

" Zapezile de odinioara s-au spulberat.
Anii au zburat pe nesimtite impreuna cu noianul lor de bucurii, iar furtunile care s-au dezlantuit dupa marea conflagratie mondiala ne-au risipit prin toate colturile lumii.
Am lasat in urma amintiri dragi, rude apropiate, prieteni buni, cartile care ne-au largit orizontul cunoasterii si mormintele celor care nea-u dat viata si ne-au ocrotit adolescenta plina de candoare.
Viscole mari s-au abatut asupra tarii noastre, fiind damnati sa suportam consecintele istoriei si ale intelegerilor de culise dintre Puterile invingatoare in cel de al Doilea Razboi Mondial care au stabilit anumite zone de influenta.
Cei care am ajuns pe acest meridian am gasit in Canada un climat de pace, liniste, toleranta si respect al demnitatii umane.
Credinta in Dumnezeu ne-a ajutat sa trecem mai usor pragul care ne separa de lumea amintirilor.
Crivatul de la rasarit ne-a bulversat viata pasnica si linistita, demoland in furia lui oarba toate valorile morale si spirituale ale neamului romanesc in incercarea de a ne falsifica traditiile si istoria.
Datinile din strabuni nu au murit insa, desi s-a dorit cu ardoare acest lucru.
Ele au ramas intiparite in constiinata noastra ajutandu-ne sa supravietuim spiritual si sa ne pastram identitatea, caci un popor care isi pierde traditiile cultural-folclorice esta eliminat din circuitul marilor valori ale tezaurului Universalitatii. "

Dumnezeu sa-l odihneasca pe George Georgescu, ii vom pastra o frumoasa amintire si -l vom comemora alaturi de alte valori ale exilului romanesc !

Condoleante familiei din partea Asociatiei Culurale Nae Ionescu din Hamilton, Cenaclul Nicapetre, colaboratorii revistei Observatorul
Observator    7/23/2019


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian