Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Vara canadiana

Vara canadiana desi scurta este patimasa si lasciva, dezlantuita si despletita. Dimineta pasarelele ciripesc neintrerupt acoperind zgomotul masinilor de aer conditionat, pe care le urasc. Dorm cu ferestrele deschise, somnul este mai lin in aproprierea unui tei romantic. Aerul racoros al noptii canadiene imi minghie genele si alunga spiritele rele. Visez frumos si original.

O pasare, chirias temporar al casei mele si-a facut un cuib in tufa mea de clematite, o invidiez pentru originalitea gasirii unei locuinte. A fost inteleapta anul acesta, anul trecut s-a instalat pe furis, in absenta mea pe terasa din fata casei mustrindu-ma de cite ori deschideam usa. Imi era parca frica de ea sa nu o deranjez, bineinteles.

Acum mi s-au copt visinile si trebuie sa culeg margelele rubinii cu miez acrisor. Ce dulceata de visini am mincat in copilaria mea! Simt si acum mirosul dulce acrisor din bucataria mamei. Aveam privilegiul sa maninc spuma de la dulceata. Avea bunicul Stan doi visini uriasi in fata casei, un adevarat magazin de cercei. Acum am visinul meu aici in Canada, ciufulit de veverite cu coada roscovana.

Parul, la doi pasi de visin isi etaleaza fructele pretioase inca adolescente si de abia astept sa musc o para zemoasa la sfirsitul verii. Au un parfum si un gust divin.

Imi place sa culeg si din zmeura galbena, o minune a naturii cu bobi marunti si ametitor de dulci. Mi-a invadat curtea cu picioarele ei subterane si spirituel ei cotropitor. Parca as fii intr-o poienita, imi lipseste izvorul clipocind pe care il aud totusi in capul meu.

Pasesc in lanul de marar, da un lan, cu plante care imi ating soldurile cu degetele lor delicate si parfumate care se amesteca bine cu aroma de castraveti. O alta invazie delicioasa!

Pina si nebunatica de loboda, a crescut atit de inalta din cauza vitaminlor pamintului, intrecindu-se cu plantele de rosii. Ea isi revendica bucatica ei de teren desi este expat in Canada.

Imi place gradinaritul, o dragoste la prima vedere desi unghiile mele sufera o trauma. Nu pot purta intotdeauna manusi, trebuie sa simt planta vie si pamintul fertil.

Noaptea m-am jucat cu licuricii in gradina mea, incercind sa ii prind in palma si le dau un sarut. Ne-am jucat de v-ati ascunselea printre ramuri rasfirate de mar, un alt urias din gradina mea.

Oamenii se pling ca este cald dar mie imi place sa imi imbaiez corpul in aburii verii si sa pasesc desculta pe iarba. Ma simt rasfatata ca la tropice. Ma aplec peste flori si transpiratia imi picura ca un robinet stricat cu gustul ei sarat si amar de ma ustura ochii.

Anul acesta toamna va triumfa cu mere multe, cu struguri, anuntind o recolta record dar pina atunci sa iubim vara.


Paulina Popescu
Kitchener

Paulina Popescu    7/21/2019


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian