Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Interviu cu muzicianul si pianistul Michael Husu din Toronto

Muzica aduce bucurie in inimile oamenilor si ofera o bogatie interioara care dezvolta atat mintea cat si sufletul.
Avem bucuria si privilegiul sa prezentam Comunitatii Romanesti pe muzicianul Michael Husu, un Piano performer de exceptie si un entuziast Clarinet performer. Talentul imbinat cu dragostea fata de muzica, sunt calitati care se reflecta in performantele lui muzicale Live.

Michael este un muzician care are o curiozitate continua, dorind sa studieze tot timpul, sa descopere tainele muzicii, si caruia ii place sa comunice prin muzica, atat cu publicul cat si cu muzicienii cu care imparte scena. In interviul avut cu Michael, aflam ca el este un muzician pasionat, o persoana speciala si un model de inspiratie pentru cei care il cunosc.

- Michael: Multumesc pentru oportunitatea acestui interviu. Sunt onorat sa fac cunoscut comunitatii romanesti performantele mele muzicale si sa imi exprim bucuria de a fi Roman.
Mesajul meu este ca muzica este o arta universala care ii conecteaza pe oameni indiferent de natie sau origini.
Studiez pianul si muzica la Royal Conservatory of Music of Toronto, mai exact imi continui educatia muzicală prin programul ARCT - Associate of the Royal Conservatory of Music of Toronto.

- Observatorul: Cateva cuvinte despre participarile tale mai importante, referitor la Concerte de Pian, Concerte cu Symphonic Orhestra, Festivaluri si Evenimente Muzicale?

- Michael: Am participat la numeroase Piano Concerts, Symphonic Orhestra Concerts si Muzical Events organizate in Canada si Statele Unite ale Americii.
Am participat la North York Music Festival, la patru sectiuni de pian si am obtinut trei locuri intai. Pentru aceasta performanta mi s-a acordat First Place Piano Trophy la Gala Concert & Awards Ceremony.
Am avut un piano recital la prestigioasa scena Koerner Hall, Toronto.
Am avut un piano recital la – ToRo Fest - International Salon of Literature, Visual Arts & Music, Toronto.
Am avut un piano recital la Children Music Festival, Oakville.
Am performat la Spring Piano Recital - Solo Piano Studio at 345 Gallery, Toronto.
Interpretez clarinet in Senior Wind Symphony, Wind Orchestra, Wind Ensemble si Jazz Band.
Am performat la Carnegie Hall in New York City, cu orchestra, patru ani consecutivi, ca Finalist for the Honors Performance Series, din 2016 pana in 2019.
Voi performa la Sydney Opera House, in Australia, cu orchestra, in August, ca Finalist for the 2019 Honors Performance Series.
Sunt membru in Toronto Youth Wind Orchestra, avand concerte in fiecare luna in stagiunea 2018/2019.
Sunt membru in Ontario Provincial Honour Band, deja de doi ani, selectie facuta de Ontario Band Association.
Am avut un piano recital si un personal interviu la TVR International - Romanian National Broadcast Television Network, Bucharest.

- Observatorul: Michael este foarte pasionat in tot ceea ce face, este un pianist si un clarinetist exceptional, este un muzician intuitiv si desavarsit, este un talent cu un tuseu unic de a ajunge la inimile audientei, avand o technica fantastica de interpretare. Cateva ganduri, cand esti pe scena, impresii despre interpretare, despre contactul cu audienta din concert?

- Michael: Fiecare performata Live, ca pianist, este de fiecare data o noua provocare, de a oferi audientei o interpretare de exceptie. Am convingerea ca pot sa inspir oamenii sa considere muzica o mare parte din viata lor.
Performand la Koerner Hall, Carnegie Hall si Sydney Opera House, repetitiile inainte de concert, contactul cu marii dirijori impreuna cu ceilalti muzicieni din orchestra, reprezinta un factor imens in definirea carierei mele muzicale.
Prin studiul celor doua instrumente: pian si clarinet, prin interpretarile muzicale solo si cu orchestra, prin cunoasterea celorlalte arte, reusesc sa dobandesc o deschidere mentala, emotionala si spirituala, care ma ajuta sa inteleg mai profund muzica. Pianul si Clarinetul m-au ajutat sa experimentez multe aspecte ale muzicii, precum si experiente de viata.
Vreau sa vorbesc un pic despre mine in legatura cu pianul si despre muzica in general. De cand eram mic copil iubeam muzica si stiam ca va fi o parte foarte mare din viata mea. Tatal meu, care este si el muzician, chitarist, fiind connectat cu muzica a facut tot posibilul sa-mi transmita aceasta arta. M-a pus in contact cu clapele de pian si am simtit o conexie si o atractie instanta. Tatal meu m-a inspirat sa consider muzica o parte a modului in care traiesc. Muzica ma face sa fiu pozitiv, este o modalitate de a scapa de realitatea bruta si ma ajuta sa ma concentrez pe studierea și crearea de muzica frumoasa. Muzica imi da vietii sensul si scopul de a trai cat mai profund.
Sunt o persoana avida de cunoastere, traiesc intens fiecare moment si imi place sa observ natura, locurile unde calatoresc si oamenii cu care intru in contact. Poate ca firea mea de a descoperi, de a observa, este si cuvantul comun care ne conecteaza prin acest interviu la cotidianul Observatorul. Traiesc din plin aceasta varsta a adolescentei si ma bucur de frumusetea acestei varste, fara sa am sentimentul ca risipesc.
Performantele mele Live, interpretarea personala a pieselor din repertoriul meu, le consider la fel ca si cum in timpul concertului ofer cate un buchet de flori fiecarei persoane din audienta. Contactul direct cu audienta este la fel ca atunci cand ii ofer un zambet celui cu care ma intalnesc si primesc zambetul inapoi instant si natural. Cand concertez si sunt pe scena am intotdeauna un sentiment de bine si de bucurie. Aceasta stare de bine reusesc sa o transmit publicului.
Vreau sa multumesc tuturor celor care m-au sustinut si continua sa ma sprijine pe calea mea prin muzica, profesorilor de muzica și prietenilor care mi-au dat motivatie. Le multumesc parintilor mei, care sunt cei mai mari fani ai mei si care au cel mai mare impact asupra cine sunt ca muzician. Muzica este o calatorie fara sfarsit, care afectează viata de zi cu zi cu multe beneficii. Muzica nu are limite si studiul muzical este un proces continuu, care se reflecta in calitatea interpretarii si complexitatea repertorului meu.
Am invatat ca a oferi ceva cuiva este cel mai bun dar pe care il pot primi.

- Observatorul: Multumim Michael Husu pentru interviu si iti dorim mult succes in cariera ta artistica si muzicala.
Desigur vom mentine colaborarea cu tine, vom incerca sa aducem comunitatii Romanesti noutati despre proiectele tale in plan muzical, avand prin tine un model de inspiratie pentru tinerii pianisti si muzicieni din Romania si de pretutindeni.


* Michael Husu interviu la TVR International - Romanian National Broadcast Television Network, Bucharest, 2018 – starting from minute 50:55 – click to follow link:
https://www.youtube.com/watch?v=hs-jjuSdnz0


Observator    7/1/2019


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian