Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Către prietenii mei de la Observatorul

Am avut şi eu norocul nemaipomenit să fiu prezent la Şezătoarea Culturală a Cenaclului Nicăpetre, ţinută duminică 9 iunie 2019, la Toronto.

Fiind simultan şi unul dintre subiecţii ei îmi fac, în această dublă calitate, plăcuta datorie de a mulţumi public redacţiei revistei Observatorul pentru evenimentul de excepţie la care am avut cinstea să fiu invitat.

În viaţa unui scriitor, care ca mine trăieşte datorită împrejurărilor departe de focarele de cultură, prilejurile de contact cu cititorii şi colegii de breslă sunt foarte rare, iar întâlnirile cu conaţionali de origine româna sunt ca şi inexistente.

De aceea mi-a produs mare bucurie constatarea că în vremea noastră suprasolicitată de ştiri neliniştitoare şi covârşită de pletora fenomenelor mediatice mai există suflete dornice de o comuniune spirituală pe care numai artele, frumosul şi binele o pot realiza.
Ceea ce m-a impresionat însă şi mai mult a fost descoperirea că asemenea suflete sunt gata să sacrifice ore preţioase de sfârşit de săptămână ca să cunoască pe cineva care nu face parte nici dintre cei bogaţi şi nici dintre cei faimoşi.
A fost un sacrificiu pe care l-am apreciat, participanţii câştigâdu-şi un loc cu totul special în inima mea.

Meritul pentru reuşita acestui splendid eveniment revine fără îndoială Domnului Dumitru Puiu Popescu şi Doamnei Anca Popescu care s-au dovedit a fi gazde extraordinare, ce au depus eforturi ieşite din comun pentru ca şederea soţiei mele şi a mea la Toronto sâ fie o sărbătoare cu adevărat de neuitat.
Dânşii, secondaţi numai de o mână de voluntari, au pregătit de asemena localul şezătoarei, prevăzându-l generos cu elixiruri bahice şi delicateţuri autohtone pentru ca participanţii la eveniment să se simtă ca într-o familie neaoş românească.

Prezentarea opurilor colegului David Kimel şi ale subsemnatului sub forma unui dialog moderat cu deosebită îndemânare de Domnul Dumitru Puiu Popescu s-a desfăşurat lin şi într-o atmosferă de caldă prietenie.
Stimulând participarea celor prezenţi la o discuţie lărgită, duetul nostru s-a transformat curând într-un forum amical, sincer şi lipsit de formalitate cum nu mai întâlnim prea des în zilele noastre.

A fost o după-amiază de pomină, una dintre acelea de ţinut minte cu recunoştinţă şi de lăsat amintire urmaşilor.

Inchei dorindu-vă dumneavoastră şi membrilor Cenaclului Nicăpetre multe asemenea manifestări memorabile, sănătate, fericire şi lecturi de calitate superioară.


Penticton B.C.
Gabriel Watermiller    6/25/2019


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian