Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romļæ½nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestinć
Note de carierć
Condeie din diasporć
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouć
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastrć
Traditii
Limba noastrć
Lumea īn care trćim
Pagini despre stiintć si tehnicć
Gānduri pentru Romānia
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivļæ½ 2024
Articole Arhivļæ½ 2023
Articole Arhivļæ½ 2022
Articole Arhivļæ½ 2021
Articole Arhivļæ½ 2020
Articole Arhivļæ½ 2019
Articole Arhivļæ½ 2018
Articole Arhivļæ½ 2017
Articole Arhivļæ½ 2016
Articole Arhivļæ½ 2015
Articole Arhivļæ½ 2014
Articole Arhivļæ½ 2013
Articole Arhivļæ½ 2012
Articole Arhivļæ½ 2011
Articole Arhivļæ½ 2010
Articole Arhivļæ½ 2009
Articole Arhivļæ½ 2008
Articole Arhivļæ½ 2007
Articole Arhivļæ½ 2006
Articole Arhivļæ½ 2005
Articole Arhivļæ½ 2004
Articole Arhivļæ½ 2003
Articole Arhivļæ½ 2002


Schimbări importante īn cīteva chestiuni legate de imigrație in Canada

Programul parenare părinți sau bunici : primirea invitațiilor de a completă aplicația/ formulare noi

- Īn ultimul nostru articol aduceam cīteva detalii despre programul de parenare a părinților sau bunicilor (Parents and Grandparents Program – PGP). Că să recapitulăm: īntre 24-27 aprilie 2019 au fost trimise invitații pentru a completă cererea de sponsorare. Cei ce au primit invitația au 60 de zile că să trimită o cerere completă adică să trimită formularele și doate documentele necesare. Īn mod normal la sfīrșitul lunii iunie se vor īmplini cele 60 de zile.

- Revenim acum asupra acestui subiect căci au fost schimbate anumite formulare īn cursul lunii iunie și va sfătuim să le verificați pe cele pe care le-ați pregătit deja că să evitați prelungirea termenelor de studiu a dosarului sau chiar un refuz. Detalii găsiți la https://www.canada.că/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/family-sponsorship/sponsor-parents-grandparents.html

Reamintim cu acesta ocazie că cererea poate fi returnată dacă:
dosarul este incomplet,
- dacă ați uitat să plătiți taxele de studiu
- dacă ați uitat să atașați chitanța pentru plata taxei,
- dacă nu ați fost invitat să trimiteți o aplicație completă
- și dacă nu ați respectat termenul de 60 de zile pentru a trimite tot dosarul (formulare, chitanță pentru plata taxei și documente necesare pentru a demonstra respectul criteriilor de admisibilitate īn programul PGP).

Deci, pentru a asigura succesul demersului dumneavoastră, faceți o ultimă verificare sau folosiți serviciile une specialist īn imigrație.
Și un ultim amănunt, dar nu fără importanță, dacă vreți să aveți alături bunicii pentru o perioadă mai lungă de timp, verificați dacă sīnt admisibili să obțină o superviză. Aceasta este o viză cu intrări multiple cu o validitate de maximum 10 ani și le va permite un sejur prelungit pīnă la 2 ani.

Prelungirea statutului de rezident temporar – unde și cum se trimite cererea pentru programele de rezidență temporară
Regulamentul pentru imigrație și pentru protecția refugiaților (IRPR) precizează la care birou trebuie depusă cererea de viză de rezident temporar, de permis de studii sau de permis de muncă, īn scopul de a oferi serviciile prin intermediul biroului care va asigura un tratament just, competent și echitabil.

Īn mod normal, cererile de rezidență temporară prezentate pe hīrtie cīnd aplicantul este la exteriorul Canadei vor fi trimise către Visa application Center (VAC) responsabil de țară unde candidatul a fost admis īn mod legal sau către centrul care deservește țara de cetățenie a candidatului. La adresa de mai jos este o listă a țărilor și a birourilor VAC corespunzătoare: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/corporate/contact-ircc/offices/international-visa-offices.html
Īn general, aplicanții din toată lumea, au posibilitatea de a face o cerere pentru statutul de rezident temporar on-line, utilizīnd Come to Canada și My Account portal.

La īnceputul lunii iunie s-a anunțat că străinii care sīnt īn Canada cu statutul de rezident temporar, dacă vor să-și prelungească acest statut sau să-l schimbe (cu condiția să respecte condițiile de eligibilitate) trebuie să facă o cerere numai pe cale electronică, cu anumite excepții.

Persoanele care vor să aplice pentru statut temporar fiind īn Canada, trebuie să respecte condițiile următoare:

- să fie deja īn Canada
- să aibă o viză, un permis de studii sau de muncă valid;
- să dorească să rămīnă īn Canada, sau să părăsescă și să se īntorcă īn Canada īn viitorul apropiat;
- viza de vizitator existența expiră sau a fost valabilă numai pentru o singură intrare īn Canada.

Reamintim că demersurile pentru reīnnoire trebuiesc īncepute cu cel puțin două luni īnainte de dată plecării din Canada sau de dată expirării vizei.

Canada anunta masuri menite sa protejeze persoane in pozitie vulnerabila

Īn prezent sīnt foarte multe schimbări īn programele de imigrație canadiene, schimbări care trebuie să asigure din partea guvernului un răspuns adecvat la realitățile politice, economice și sociale ale Canadei.

Īn acest sens, pe 31 mai a fost anunțată o inițiativa menită să asigure protecția lucrătorilor temporari care sīnt īntr-o poziție vulnerabilă īn față angajatorilor lor, să asigure protecția noilor sosiți care sīnt expuși la abuzuri din partea familiei și să ajute noii veniți să sponsorizeze membrii de familie pe care nu i-au declarat de la īnceput (anumite categorii de noi veniți).

Īncepīnd cu 4 iunie 2019, muncitorii temporari care au un permis de muncă pentru un anumit angajator și sīnt victime de abuzuri la locul de muncă vor putea aplică pentru un permis de muncă deschis ceea ce le va permite să părăsească angajatorul prezent imediat, să-și păstreze un statut legal īn Canada și să caute un alt loc de muncă.Īncepīnd cu 26 iulie 2019, noii veniți care sīnt expuși la violență și tratament injust din partea membrilor de familie vor putea aplică pentru un permis de rezidență temporară fără a plăti taxe de studiu pentru a obține un statut legal īn Canada, incluzīnd un permis de muncă și asigurare medicală. Anumite condiții se aplică.

Mai există a treia categorie, considerind noii veniți care nu au declarat de la īnceput toți membrii de familie și cărora li se oferă posibilitatea să o facă acum și să i sponsorizeze. Fiind o categorie mult mai restrīnsă, nu vom intră īn detalii aici.

Fiind măsuri foarte recente așteptăm să aflăm detalii despre aplicarea acestui program și va vom reveni. Īn cas de urgență va recomandăm să consultați un specialist īn imigrație căci sīnt situații de excepție și trebuiesc luate măsuri prompte și competențe.

Sa auzim numai de bine.

Nota Observator ;
Anca Tismanariu ing, consultant de imigratie, membru CRCIC, membru OIQ.
Pentru īntrebari sau sugestii scrieti la :
agti_recrutement@sympatico.ca
sau 514 - 489 2769.





Anca Tismanariu    6/16/2019


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian