Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Schimbări importante în cîteva chestiuni legate de imigrație in Canada

Programul parenare părinți sau bunici : primirea invitațiilor de a completă aplicația/ formulare noi

- În ultimul nostru articol aduceam cîteva detalii despre programul de parenare a părinților sau bunicilor (Parents and Grandparents Program – PGP). Că să recapitulăm: între 24-27 aprilie 2019 au fost trimise invitații pentru a completă cererea de sponsorare. Cei ce au primit invitația au 60 de zile că să trimită o cerere completă adică să trimită formularele și doate documentele necesare. În mod normal la sfîrșitul lunii iunie se vor împlini cele 60 de zile.

- Revenim acum asupra acestui subiect căci au fost schimbate anumite formulare în cursul lunii iunie și va sfătuim să le verificați pe cele pe care le-ați pregătit deja că să evitați prelungirea termenelor de studiu a dosarului sau chiar un refuz. Detalii găsiți la https://www.canada.că/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/family-sponsorship/sponsor-parents-grandparents.html

Reamintim cu acesta ocazie că cererea poate fi returnată dacă:
dosarul este incomplet,
- dacă ați uitat să plătiți taxele de studiu
- dacă ați uitat să atașați chitanța pentru plata taxei,
- dacă nu ați fost invitat să trimiteți o aplicație completă
- și dacă nu ați respectat termenul de 60 de zile pentru a trimite tot dosarul (formulare, chitanță pentru plata taxei și documente necesare pentru a demonstra respectul criteriilor de admisibilitate în programul PGP).

Deci, pentru a asigura succesul demersului dumneavoastră, faceți o ultimă verificare sau folosiți serviciile une specialist în imigrație.
Și un ultim amănunt, dar nu fără importanță, dacă vreți să aveți alături bunicii pentru o perioadă mai lungă de timp, verificați dacă sînt admisibili să obțină o superviză. Aceasta este o viză cu intrări multiple cu o validitate de maximum 10 ani și le va permite un sejur prelungit pînă la 2 ani.

Prelungirea statutului de rezident temporar – unde și cum se trimite cererea pentru programele de rezidență temporară
Regulamentul pentru imigrație și pentru protecția refugiaților (IRPR) precizează la care birou trebuie depusă cererea de viză de rezident temporar, de permis de studii sau de permis de muncă, în scopul de a oferi serviciile prin intermediul biroului care va asigura un tratament just, competent și echitabil.

În mod normal, cererile de rezidență temporară prezentate pe hîrtie cînd aplicantul este la exteriorul Canadei vor fi trimise către Visa application Center (VAC) responsabil de țară unde candidatul a fost admis în mod legal sau către centrul care deservește țara de cetățenie a candidatului. La adresa de mai jos este o listă a țărilor și a birourilor VAC corespunzătoare: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/corporate/contact-ircc/offices/international-visa-offices.html
În general, aplicanții din toată lumea, au posibilitatea de a face o cerere pentru statutul de rezident temporar on-line, utilizînd Come to Canada și My Account portal.

La începutul lunii iunie s-a anunțat că străinii care sînt în Canada cu statutul de rezident temporar, dacă vor să-și prelungească acest statut sau să-l schimbe (cu condiția să respecte condițiile de eligibilitate) trebuie să facă o cerere numai pe cale electronică, cu anumite excepții.

Persoanele care vor să aplice pentru statut temporar fiind în Canada, trebuie să respecte condițiile următoare:

- să fie deja în Canada
- să aibă o viză, un permis de studii sau de muncă valid;
- să dorească să rămînă în Canada, sau să părăsescă și să se întorcă în Canada în viitorul apropiat;
- viza de vizitator existența expiră sau a fost valabilă numai pentru o singură intrare în Canada.

Reamintim că demersurile pentru reînnoire trebuiesc începute cu cel puțin două luni înainte de dată plecării din Canada sau de dată expirării vizei.

Canada anunta masuri menite sa protejeze persoane in pozitie vulnerabila

În prezent sînt foarte multe schimbări în programele de imigrație canadiene, schimbări care trebuie să asigure din partea guvernului un răspuns adecvat la realitățile politice, economice și sociale ale Canadei.

În acest sens, pe 31 mai a fost anunțată o inițiativa menită să asigure protecția lucrătorilor temporari care sînt într-o poziție vulnerabilă în față angajatorilor lor, să asigure protecția noilor sosiți care sînt expuși la abuzuri din partea familiei și să ajute noii veniți să sponsorizeze membrii de familie pe care nu i-au declarat de la început (anumite categorii de noi veniți).

Începînd cu 4 iunie 2019, muncitorii temporari care au un permis de muncă pentru un anumit angajator și sînt victime de abuzuri la locul de muncă vor putea aplică pentru un permis de muncă deschis ceea ce le va permite să părăsească angajatorul prezent imediat, să-și păstreze un statut legal în Canada și să caute un alt loc de muncă.Începînd cu 26 iulie 2019, noii veniți care sînt expuși la violență și tratament injust din partea membrilor de familie vor putea aplică pentru un permis de rezidență temporară fără a plăti taxe de studiu pentru a obține un statut legal în Canada, incluzînd un permis de muncă și asigurare medicală. Anumite condiții se aplică.

Mai există a treia categorie, considerind noii veniți care nu au declarat de la început toți membrii de familie și cărora li se oferă posibilitatea să o facă acum și să i sponsorizeze. Fiind o categorie mult mai restrînsă, nu vom intră în detalii aici.

Fiind măsuri foarte recente așteptăm să aflăm detalii despre aplicarea acestui program și va vom reveni. În cas de urgență va recomandăm să consultați un specialist în imigrație căci sînt situații de excepție și trebuiesc luate măsuri prompte și competențe.

Sa auzim numai de bine.

Nota Observator ;
Anca Tismanariu ing, consultant de imigratie, membru CRCIC, membru OIQ.
Pentru întrebari sau sugestii scrieti la :
agti_recrutement@sympatico.ca
sau 514 - 489 2769.

Anca Tismanariu    6/16/2019


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian