Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Gand la praznicul Inaltarii Domnului

Dupa Invierea Sa, Domnul Iisus a mai ramas pe pamant vreme de 40 zile, timp in care S-a aratat ucenicilor si tuturor celor care I-au fost aproape. Sfanta Scriptura nu ne spune ca S-ar fi aratat si celor care L-au urat, iar motivul poate fi acela ca Dumnezeu n-a vrut sa-si copleseasca si sa-si umileasca dusmanii cu evidentele Sale.

Mai mult, permanenta prezenta fizica a lui Hristos ar fi insemnat o prezenta incomoda pentru libertatea de constiinta a omului, iar Iisus ar fi ramas o prezenta apropiata de om doar fizic.
Ori Dumnezeu vrea ca omul sa se simta liber de orice fel de constrangere launtrica, apropierea in duh fiind mult mai folositoare si mai autentica decat apropierea fizica.
Apropierea fizica a omului de Dumnezeu e insuficienta si nu neaparat folositoare, pentru ca omul, de fapt, are nevoie de unire cu Dumnezeu pentru ca omul sa se poata impartasi de vesnicia lui Dumnezeu.

Ce inseamna sa fii liber inaintea lui Dumnezeu?
E graitor exemplul fermierului care isi lasa nesupravegheata o mica parte din recolta pe marginea drumului, de unde cumparatorul se poate servi singur, achitand apoi singur pretul marfii si punand banutii inauntrul cutiei lasata pe taraba. Dumnezeu n-a lasat numai o mica parte din recolta pe marginea drumului, ci a lasat intreaga Sa creatie pe mana omului pentru ca omul s-ajunga la constiinta cumparatorului responsabil care nu si-ar insusi nimic din ceea ce apartine vanzatorului, mai ales in absenta acestuia.
Pe de alta parte, prin inaltare Hristos ridica trupul(materia) in general, si omul in special, la sanul Treimii Sfinte, deasupra intregii creatii.
Dupa ce prin inviere Hristos sparge incuietorile iadului, acum prin inaltare, Domnul Hristos ne deschide portile cerului pentru ca si noi s-avem acces in spatiul celest nu numai cu sufletul, ci deopotriva si cu trupul.

Prin Inaltare nu se cheama ca Domnul Iisus ne-a parasit, ci dimpotriva S-a inaltat ca sa ramana uniti cu noi in Duhul Sfant pe care-L va trimite 10 zile mai tarziu la ziua Cincizecimii.
Parintele Didel    6/7/2019


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian