Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Lumea Culorilor - Regina Elisabeta a II-a

Cea mai iubită suverană din lume - Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și a încă 16 state suverane printre care și Canada, împlinește în această lună 93 ani.

S-a născut în 21 aprilie 1926 la Londra având ca părinți pe Ducele și Ducesa de York, cunsocuți ca Regele George al VI-lea și Regina Elisabeta. S-a căsătorit în anul 1947 cu Prințul Filip - Ducele de Edinburg, împreună având 4 copii. S-a urcat pe tron la 6 februarie 1952, fiind cel mai longeviv monarh în viață din lume. Oficial este sărbătorită în luna iunie, tradițional marcată printr-o ceremonie denumită “Trooping the Colour” (Salutul Culorilor), ce-și are originea începând din 1748 în pregătirile pentru război din acele vremuri, când toate steagurile erau strănse și arătate soldaților britanici pentru a le recunoaște în timpul luptelor.

Regina Elisabeta a II-a este o femeie extrem de elegantă, pe care toată lumea o admiră și o place, atât pentru modul în care se afișează în cadrul oricărei vizite oficiale sau apariții de toate zilele, cât și pentru imaginea impecabilă pe care o are. Este cunoscută în lume pentru ținutele sale fascinante, în culori puter-nice, alese astfel pentru ca lumea să o poată vedea cu ușurință în timp ce ea se află într-o mulțime de oa-meni, încât poate fi numită fără îndoială “Regina Culorilor”. Are o preferință pentru ținutele monocrome pe care le asortează palton și pălărie.

Cel mai des poartă albastru, verde sau mov și nu poartă niciodată bej considerând că nu o reprezintă și lumea nu o va recunoaște dacă poartă această culoare. Fiind o per-soană minionă poartă cu mult succes și culorile îndrăznețe roz și galben. Regina își alege cu grijă fiecare pălărie, pentru a se potrivi perfect cu ținuta colorată, dar și pentru faptul că pălăriile îi ajută pe oameni să o vadă imediat. Borul pălăriilor este astfel dimensionat ca să-i permită Reginei să vadă fără probleme la distanță, iar calota are o înălțime studiată, astfel încât să coboare din mașină fără probleme. In timp ce ținutele Reginei sunt foarte colorate, gențile și pantofii ei sunt de obicei negri ; de decenii întregi Regina poarta o geantă Launer neagră. In garderoba Reginei se află îmbrăcăminte în toate culorile curcubeului, cu excepția bejului.
Tivul fiecărei ținute are greutăți suficiente astfel încât Regina să nu treacă printr-o situație jenantă dacă bate vântul. Umbrelele sunt întotdeauna transparente pentru a se vedea chipul Re-ginei, și au mânerul și marginea colorate precum ținuta.

Potrivit expertului în etichetă Grant Harrold, acesta susține că asistenta sa personală - Angela Kelly, este responsabila pentru nuanțele vii purtate de Regină pentru că Regina iubește culoarea și știe că in acest fel va fi remarcată.
Odată ce este purtată o ținută roșie de exemplu, Regina nu va mai purta nimic roșu în următoarele luni, chiar dacă designul diferă. Culorile fiecărei ținute sunt în contrast cu mediul/decorul în care se află Regina.
Potrivit lui June McLeod - consultant de presă britanică, autoarea cărții „Psihologia Culorii Astăzi”, nuanțele pe care Regina Marii Britanii le alege, transmit întotdeauna un mesaj foarte clar, simbolizează întotdeauna o stare de spirit.

La nunta Prințului William, Regina a avut un outfit în galben deschis exprimând voioșia și binecuvântarea față de cuplu. La nunta prințului Harry a purtat un mantou de mătase în culoarea lime, care semnifică respectul și buna intenție pentru alegerea făcută și pentru viitorul strălucit al cuplului, si la care a asortat o pălărie cu accente violete.
Verdele semnifică evoluția și renașterea ; nuanța denotă respect și planuri de viitor, este de părere McLeod.
Cât despre mov, acesta este culoarea mândriei, simbolizează curățenia și indică creativitate. Regina nu se îmbracă insă în verde dacă se află la o ceremonie pe pajiște. La un eveniment dedicat florilor și horticulturii, Regina a fost îmbrăcată în roz pal, emanând bucurie și seninătate. Chiar dacă Regina îşi face deseori simţită prezenţa în cele mai intense nuanţe, există și dăţi în care Regina nu se îmbracă în culori puternice, ci in nuanţe palide, depinzând de dispoziţia Majestăţii Sale şi de ocazia prezentată.

In 21 aprilie să urăm cu toții “Happy Birthday, Regina Culorilor !”.





arh. Ion Constantinescu, Toronto     4/21/2019


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian