Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Cuvântul bine temperat : D-ale canadianului

Amenda

De curând, pentru a se reduce numărul de accidente rutiere, s-au instalat camere de luat vederi pentru a-i prinde pe șoferii care folosesc telefoanele mobile în timp ce conduc. Iar dacă un conducător auto este prins, i se trimite acasă o amendă grasă. Nu de mult un șofer a primit o astfel de amendă, dar a făcut o mie de plângeri, și-a angajat chiar și un avocat pentru a-i demonstra nevinovăția.
Omul spune că nu avea în mână celularul, ci pur și simplu mânca un "hash brownie" (chifteluță plată de cartofi, parte a micului dejun american) cumpărat la McDonald.
A fost și o dezbatere la TV în legătură cu subiectul: merită timpul și banii cheltuiți de șofer pentru a-și dovedi nevinovăția, sau mai bine plătește amenda și gata? Unii spuneau că merită orice efort pentru apărarea adevărului, alții că nu merită atâta zarvă. Animatorul a încercat să mimeze cum ar mânca el telefonul mobil, sau cum ar folosi o chifteluță plata ca telefon. E adevărat că imaginea primită de la aceste camere de luat vederi nu e foarte clară și e și necolorata, așa că nu s-a văzut bine nici litera M de pe punguța de ambalaj, caracteristică lui McDonald, nici culoarea brună a chifteluței al cărei capăt ieșea din ea. Am văzut și eu imaginea, de data asta colorată, tipul ținea în fața lui forma plată dreptunghiulară a "hash brownie"-ului, e drept, asemănătoare unui telefon și vorbea - probabil cu pasagerul din mașină, care nu se vedea.
Concluzia - la TV- a fost că cea mai câștigată e compania McDonald, căreia i s-a făcut reclamă pentru produsul respectiv și că, poate, amendatul va primi zilnic, pe gratis și pentru toată viața câte un "hash brownie".

Lista de bucate

Câteva restaurante din regiunea Ontario a Canadei au constatat că atunci când oferă consumatorului lista de bucate scrisă de mână în locul celei în format tipărit, vânzările lor cresc. Și, dacă tot s-a făcut constatarea, de ce să nu se discute la TV? S-au găsit unii care au motivat succesul listei scrise de mână cu efectul psihologic al listei asupra clientului, care a văzut în copilărie rețetele bunicii și care îi aduc instantaneu gustul căutat al vremurilor trecute.
S-au dat și alte rațiuni, tot legate de marketing: dacă managerul a decis să ofere liste scrise de mână, înseamnă că și la bucătărie sunt tot felul de rețete originale.
Desigur, entuziasmul visătorilor dintre privitorii emisiunii, dar și din studio- a fost oarecum diminuat de comentariile unui tinerel, consultant în strategii marketing, care a divulgat faptul că rețetele în chestiune nu sunt scrise de mână, ci că există un program care costă numai vreo doi dolari care imită orice scris de mână la calculator.
În plus, a adăugat tinerelul, dacă în bucătăria unui restaurant se prepară, de exemplu, cel mai ordinar pește prăjit, e mult mai bine ca el să fie prezentat ca "pește preparat într-un fin ulei de înaltă clasă", în loc de "pește prăjit" pur și simplu! Personal, eu m-aș mulțumi și cu formula directă "pește prăjit", chiar mi s-ar părea mai normal și poate că nu sunt singura! Din păcate, deși tinerelul părea dornic să mai dea idei, timpul emisiunii se terminase. Aviz amatorilor!

Cizmarul

Mai există cizmari? N-au dispărut și ei ca toți cei din breslele de meșteșugari care mai reparau obiecte?
Ei bine, n-au dispărut. S-au rărit, găsești doar unul pe o rază de 200 de km, dar mai există. Printr-o minune a sorții, ei au rezistat societății de consum care aruncă obiectele vechi și cumpără altele noi.
Fiind deci singura breaslă care mai repară, m-am gândit că un cizmar și-ar putea lărgi domeniul lui de servicii, deci am apelat la cel din apropiere nu numai pentru reparații de pantofi, dar și de genți și, cum se va vedea, și de altele. N-a refuzat, ba chiar a lucrat perfect. În mod logic, deci, am continuat să extind "competențele" lui și la un mic dispozitiv destinat umidificării căilor respiratorii. Ca rezultat, spre marea mea uimire, dar și satisfacție, a făcut o treabă minunată!
Ăsta da "om multilateral dezvoltat", expresia favorită a unui alt cizmar cu preocupări multiple.







Veronica Pavel Lerner    4/13/2019


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian