Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Gânduri pentru Ziua internațională a femeilor

8 martie va fi sărbătorirea anuală a Zilei Internaționale a Femeilor - un punct focal în mișcarea drepturilor femeilor. Este un moment bun să reflectăm, ca femei, la ce înseamnă sa fii o femeie în societatea de astăzi - în special având în vedere ultimele știri și mișcările induse de social media.

Eu am crescut in Romania. Într-un fel, îmi credit copilăria și mama mea (o fiinţă extrem de puternică) pentru femeia care am devenit. Ca imigrant în Canada de la o vârstă fragedă, primul lucru care l-am observat când am început școala a fost diferența ȋntre fetele canadiene și eu. La doar 11 ani, ele erau interesate de băieți și drame. Eu? Eram mai mult interesată de cărți, învățat și să-mi ajut părinții. De-a lungul liceului, deşi ne-am mutat din Québec in Ontario, punctul meu de vedere nu sa schimbat. Și faptul că eram atât de independentă, așa "deosebită" de restul mulțimii, a dus la un sentiment de izolare. Eram singuratică, da, dar nu ceea ce vedeți în filme. Am fost fericită să am alegeri - ce să fac cu timpul meu, unde să-mi investesc banii și care va fii calea mea de viață. Băieții nu mi-au condus niciodată lumea – eu mi-am condus-o. Și în cele din urmă, multe fete (nu toate, dar multe) care cresc aici pierd asta din vedere. Puterea noastra ca femei nu e ȋn cât de frumoase sau stilate suntem, dar ȋn ce facem cu viaţa noastră.

Recent, am citit o piesă despre Ziua Fetelor din Japonia - Hinamatsuri. Această zi mai puțin cunoscută în Occident e ȋn 3 martie. Un festival de sezon, este la fel de frumos precum este semnificativ. Este o zi în care fiecare gospodărie japoneză cu o fiică tânără își decorează casa cu păpuși ornamentale (păpuși scumpe de hina) pe platforme acoperite cu pânză roșie. Se spune că păpușiile reprezintă împăratul, împărăteasa, însoțitorii și muzicienii în rochia tradițională din perioada Heian. Familia deci se roagă pentru prosperitatea, sănătatea și, în mod tradițional, o căsnicie stabilă și de succes pentru fata lor. Aceste fiice tinere cresc ȋn Japonia cu o ieșire pozitivă asupra vieții și cu valoarea lor de sine deja mult încorporată în mintea lor.


Trăim ȋntr-o cultură nord-americană în care predomină mediul social, unde o femeie are o valoare de sine bazată pe cât de multe "likes" o postare de pe Facebook ȋi dă, cât de multe "inimi" primeşte pe Instagram. Decât să iasă din comun, femeile aleg să navigheze ca oile către același scop: să fie plăcute, dar nu prea speciale; să fie pline de personalitate, dar nu prea mult; să fie sexy, dar nu pre tare; să fie frumoase, dar fără a arăta ca și cum folosesc prea mult machiaj. Este o contradicție la fiecare colţ și, de cele mai multe ori, femeile au tendinţă să se modeleze în funcție de ceea ce doresc bărbaţii de la ele.

Ca scriitoare, mă concentrez să creez personaje puternice pentru femei. Vreau ca oricine îmi citește cărțile să se simtă înţeleasă, să știe că poate fii oricât de sarcastică, plină de atitudine, frumoasă, sau nebună cât vrea. Atâta timp cât ajut femeile să se simta mai confortabile în pielea lor, este singurul lucru care contează. Și bărbaţii din cărțile mele? Nu sunt falsi macho de genul Christian Grey in « Fifty Shades of Grey » ( e numele cărtii, Cinzeci de umbre ale lui Grey) care creaza un mijloc de dragoste ȋntre "sclava" si "dominatorul". Mai degraba, bărbaţii mei se luptă pentru libertatea femeilor lor la fel de mult ca eroinele.

Ca şi femei in America de Nord, se pare că uităm pentru ce s-au luptat strămoșii noștri ... Și rareori am auzit că Ziua Femeilor este cu adevărat sărbătorită în America de Nord. Mai degrabă, este un eveniment marcat pe fiecare calendar, cu puţine cunoştiinţe de istoria care i-a dat viaţă. Este ușor pentru fetele in universitate să țipească "feminism" la fiecare colț. însă, decât să punem etichete asupra personalităților noastre, femeile ar trebui să se concentreze asupra un lucru mult mai important: dragostea de sine. Trebuie să ne tratam cum am vrea ca alții să ne trateze.






de Alexa Whitewolf    3/8/2019


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian