Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Lupu-şi schimbă părul temporar

În marea cotitură a istoriei Europei de la sfârşitul deceniului IX, al secolului XX, Occidentul a scos din mânecă şi asul credinţei împotriva necredinţei: Dumnezeu aflat în Vest vs.Satana aflat în Est.

Promovarea lui Karol Wojtyla ca Papa Ioan Paul al II-lea - o mutare inteligentă pe tabla de şah a lumii,- a dat aripi catolicilor polonezi , mai ales că bancherii le-au anulat datoriile de zeci de miliarde de dolari. Aveau impresia că Vaticanul se va muta la Varşovia…
Papa şi Polonia au constituit berbecul prin care s-a facut breşa în zidul spiritual, ca să poată trece Dumnezeu din Vest în Est.
Uniunea Europeană creştea şi prindea puteri, popoarele ardeau de dorinţa de a trece sub aripile ei protectoare şi promiţătoare…Când a apreciat că nu mai are nevoie de Hristos, L-a eliminat în stil mafiot, curat constituţional, dintr-o trăsătură de condei, şi a început să fluture teancurile de bani noi, pentru vânzare şi cumpărare…Exista riscul ca Hristos să răstoarne tarabele…” Şi a găsit şezând în templu pe cei ce vindeau boi şi oi şi porumbei şi pe schimbătorii de bani. /Şi, făcându-Şi un bici din ştreanguri, i-a scos pe toţi afară din templu, şi oile şi boii, şi schimbătorilor le-a vărsat banii şi le-a răsturnat mesele./Şi celor ce vindeau porumbei le-a zis: Luaţi acestea de aici. Nu faceţi casa Tatălui Meu casă de negustorie.” (Ioan 2, 14-16)

Ṣi scoţându-L pe Hristos afară, Europa şi-a semnat singură actul de deces, înainte de a se fi născut complet… Când şi-au dat seama de cacialma, tinerii catolici polonezi au trecut la cocktailuri Molotov…Extremişti, neonazişti, terorişti… şi alţi –işti.
În Romania, “revoluţia”, dirijată de “oamenii de bine”, care “ au ieşit în faţă”, când s-a dat semnalul, a pornit tot cu Dumnezeu înainte. Până şi Petre (kominternist din schimbul doi) îşi făcea o cruce mare, ducând mâna dreaptă de la frunte până în zona pubiană!

Îngenunchieri prin pieţe, Tatăl Nostru, parastase etc.etc. România trăia o adevărată Cincizecime! Trendul era periculos pentru viitoarea Europă, mai ales în cea mai ortodoxă ţară din lagărul socialist, unde până şi Elena Ceauşescu a ţinut să boteze un copil, cu preot şi tot ce ţine de botezul creştin-ortodox.
Euforia credinţei n-a ţinut mult…Tunurile au fost întoarse spre Bierica Ortodoxă Română. S-a început cu vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist, în ideea că dacă baţi păstorul se împrăştie oile…Patriarhul s-a clătinat puţin dar şi-a revenit. Au fost luate apoi la ţintă construirea de noi biserici şi renovarea celor vechi, reactivarea mănăstirilor desfiinţate, religia şi iconele în şcoli, catedrala, etc.etc.

În acelaşi timp, a fost repusă în drepturi propaganda ateist-ştiinţifică, speriată de avântul religios creştin ortodox majoritar. Aşa că , astăzi, sociologia atee poate scrie ca în vremurile bune ale propagandei PCR, astfel:
“Toate acestea, deoarece necesitatea raţională, de a se impune norme, cât şi cea emoţională, de a se crea speranţe, au fost atât de profunde, încât oamenii au fost nevoiţi să conceapă o forţă supraomenească pe care să o considere cu teamă şi supunere, dar şi cu încredere şi veneraţie, aptă să vegheze cu intransigenţă respectarea normelor şi să ofere cu generozitate speranţe, fiind plauzibil că, pentru a-şi impune realist norme, ei au fost nevoiţi să plăsmuiască fabulos dogme şi că, deci, pentru a-şi defini existenţial sensul au fost nevoiţi să accepte explicativ non-sensul...

Toate acestea denotă că religia, ca proces cultural de proporţii istorice, presupune drept componente: un trecut, reconstituit imaginativ printr-un mit originar, precum cel al lui Iisus Hristos, asftfel încât existenţa să aibă temei; un prezent, construit raţional prin norme de comportament, precum „cele 10 porunci", astfel încât existenţa să aibă consistenţă; un viitor, proiectat emoţional prin speranţă, precum cea a „vieţii veşnice", astfel încât existenţa să aibă sens.” (Sursa https://www.scribd.com/document/336443590/Blestemele-Natiei-Romanesti# )
In câteva cuvinte, au dat gata “ mitul originar “, Iisus Hristos.Victorie! Vai de cei victorioşi!

Marx avea dreptate: religia este opium pentru popoare. Dar necredinţa e heroină pură. (Valeriu Butulescu).

Ṣi drogul şi efectele lui avasează repede şi sigur, dinspre Europa civilizată spre restul lumii. E răspunsul la întrebarea: “Dar Fiul Omului, când va veni, va găsi, oare, credinţă pe pământ?” (Luca 18,8) Ṣi , de acum, poate veni oricând, nu peste o mie, nu peste o sută, nu peste cincizeci de ani.
Nicuşor Gliga    2/28/2019


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian