Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Lumea Culorilor : Trandafirii - cadou preţios de Valentine’s Day

Ziua Îndrăgostiților, numită şi Ziua Sfântului Valentin sau Sărbătoarea Sfântului Valentin, este sărbătorită anual pe 14 februarie. Inițial a fost sărbătorită ca zi a creștinismului occidental care onorează unul sau doi sfinți timpurii pe nume Valentinus, ziua fiind recunoscută ca Ziua Îndrăgostiților în multe regiuni din întreaga lume, deși nu este o sărbătoare publică în orice țară. În Turcia, Valentine's Day este ziua Sfântului Gregor care se traduce în Ziua Inimilor Dragi/Dulci. În cultura persană este o zi dedicată iubirii corespunzătoare calendarului gregorian pe 17 februarie. În Egipt este o altă zi a iubirii pe data de 4, numită ziua iubirii egiptene. În Brazilia, este ziua iubitului/iubitei, sărbătorită pe 12 iunie, când cuplurile își dăruiesc ciocolată, felicitări, un buchet de flori. În Columbia, ziua iubirii este sărbătorită în a treia vinere și sâmbătă din septembrie, iar in Mexic pe 30 iulie. In Japonia și Coreea femeile și mai puțin bărbații, dăruiesc bomboane, ciocolată și flori. În cultura chineză, există un omolog al Zilei Îndrăgostiților numită Ziua Şaptelor, potrivit legendei Ciobanului şi Ţesătoarei Menajera care s-au găsit în Rai în ziua a șaptea a lunei a șaptea a calendarului lunar.
Valentine’s Day este un bun prilej pentru toţi cei care poartă în inima lor sentimente alese de a le face cunoscute celor dragi şi de a le oferi o mică atenţie în semn de recunoştinţă şi devotament. A devenit deja o tradiţie de a alege cel mai frumos şi parfumat buchet de trandafiri, a scrie o felicitare din suflet şi a se oferi o cutie delicioasă de bomboane.
Buchetele cu flori de Valentine’s Day sunt de veacuri o tradiţie respectată şi apreciată, amintind de iubirea necondiţionată, iar trandafirul se potriveşte perfect cu această semnificaţie pentru a le spune celor pe care îi iubeşti cât de mult contează pentru tine. Trandafirii sunt cele mai cultivate şi vândute flori din lume şi cei mai căutaţi de Valentine’s Day; gestul de a-i oferii nu trece neobservat şi este răsplătit înotdeauna cu un zâmbet recunoscător. In toate timpurile trandafirii s-au regăsit în tablouri, şi în opere literare simbolizând iubirea, loialitatea şi onoarea. In antichitate trandafirii erau asociaţi cu zeiţele iubirii, Afrodita şi Venus. In creştinism trandafirul alb semnifica puritatea Maicii Domnului, iar cel roşu semnifica sacrificiul lui Isus, semnificaţii care s-au păstrat şi în epoca victoriană când oamenii îşi trimiteau flori ca mesaje de iubire.
Atunci când oferim sau primim un buchet de trandafiri cu ocazia Valentine’s Day, e bine să ştim că alegerea culorii exprimă un mesaj. Astfel :
Trandafirii roşii exprimă dragostea romantică, pasiune, hotărâre, ambiţie şi ajută să-i transmiţi persoanei iubite că o admiri şi că o respecţi şi eşti alături de ea. Este asociat Afroditei, zeiţa dragostei şi Fecioarei Maria. In ceea ce priveşte numărul trandafirilor oferiţi, cifra 12 este cea mai populară şi semnifică dragoste profundă.
Trandafirii galbeni ca şi cei portocalii, semnifică prietenia, buna înţelegere, optimismul şi exprimă cel mai bine bucuria de a fi împreună cu acea persoană. Sunt alegerea potrivită pentru momentele în care vrei să transmiţi prietenilor felicitări, însănătoşire grabnică sau să le reaminteşti că aveţi o prietenie adevărată.
Trandafirii albi simbolizează dragostea necondiţionată, sinceritatea, încrederea, aduc liniştea spirituală şi alungă stresul, sunt asociaţi cu noi începuturi şi căsătorie.
Trandafirii roz dau o notă de duioşie, afecţiune şi devotament în dragoste. Cei în nuanţă de roz închis semnifică apreciere, recunoştinţa sau mulţumire, cei de un roz mediu pot fi oferiţi în dar pentru a felicita sau bucura pe cineva, iar cei deschişi sunt asociaţi blândeţii şi admiraţiei.
Trandafirii albaştri, aceştia nu pot fi obţinuţi în mod natural; ei sunt un simbol al misterului şi transmit mesajul "Nu te pot avea, dar nici nu mă pot opri de a mă gândi la tine".
Trandafirii negri, destul de rari, semnifică sfârşitul unei etape sau a unei relaţii şi sunt folosiţi în momente cu o încărcătură emoţională negativă.
Mix-ul de trandafiri transmite emoţii combinate.
De Valentine’s Day, nu uitaţi : buchetul de trandafiri este sfânt!






arh. Ion Constantinescu - Toronto    2/14/2019


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian