Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Pe teme de imigratie : Ahmed Hussen, Ministrul CIC anunta un program ce ofera imigrantilor servicii de integrare inainte de sosire in sol canadian

In discursul prezentat la Vancouver pe 4 ianuarie 2019, Ahmed Hussen, Ministrul CIC a pus in valoare efortul guvernului pentru intimpinarea noilor sositi in Canada si pentru sustinerea acestora in procesul de integrare sociala si profesionala. Dupa ce a vorbit despre rolul constructiv al imigrantilor in economia si societatea canadiana, in discurs a fost subliniat ca noii sositi trebuie sa dispuna de servicii care sa-i ghideze si sa-i sustina in prima perioada de viata in Canada.

Facind referinta la propria sa experienta de imigrant, Ahmed Hussen a vorbit despre natura generoasa si primitoare a canadienilor precum despre sprijinul pe care l-a gasit in serviciile oferite celor ce vin sa se stabileasca in Canada :
‘’ Without that warm embrace and welcoming nature of Canadians and the services that newcomers rely on, I wouldn’t be where I am today. But having said that, I always wonder if some of those initial challenges that I faced and some of the initial challenges that newcomers continue to face were avoidable.’’

Considerind ca dificultatile de integrare initiale ale noilor veniti pot fi preintimpinate, guvernul canadian dezvolta un program de servicii oferite inainte de sosirea in Canada.

Aceste masuri sint menite sa ajute la surmontarea obstacolelor in calea instalarii oferind informatii si masuri concrete de sprijin acestor persoane cind sint inca in afara Canadei si permitindu-le astfel sa aiba asteptari realiste, sa fie mai bine pregatiti pentru noua viata si sa aiba sanse mai mari de integrare rapida.

In acest context sint oferite servicii de orientare profesionala care sa dea posibilitatea noilor veniti sa-si poate exersa profesiunea si sa-si gaseasca de lucru in domeniul in care sint pregatiti. In mod special sint oferite informatii privind primele demersuri pentru obtinerea recunoasterii diplomelor dobindite in afara Canadei.

Diferite organisme au oferit deja acest tip de servicii, dar acum guvernul canadian investeste aproximativ 113 milioane de dolari pina in 2023 intr-un efort de a multiplica si ameliora asistenta oferita noilor sositi in Canada. Acest proiect este gindit ca sa ofere solutii a trei mari grupuri de imigranti : cei din categoria de imigratie economica si regrupare familiala, categoria de imigratie francofona si refugiatii.

Au fost selectati saisprezece furnizori de servicii care vor asigura asistenta virtuala sau in persoana inca inainte de sosirea in Canada.
La adresa http://www.cic.gc.ca/english/newcomers/before-services.asp sint prezentate o parte dintre organismele care ofera asistenta si sint detaliate genul de servicii, in ce provincie sint active, daca ofera asistenta on line sau in persoana, limbile straine in care se poate comunica, etc.
Recomandam celor ce sint interesati sa arunce o privire la adresa indicata caci se pot gasi informatii specifice anumitor profesii ce sint in mare cerere. De exemplu:
- Pre-Arrival Supports and Services (PASS) - Provided by CARE Centre for Internationally Educated Nurses
- http://nextstopcanada.ca/
- GO Talent Canada - Provided by Information and Communications Technology Council (ICTC) of Canada Inc.
- Build On: Pre-Arrival Trades in Ontario - Provided by YMCA-YWCA

Parenarea parintilor sau a bunicilor – fiti gata sa depuneti formularul prin care exprimati intentia de a parena - formularul va fi disponibil pe 28 ianuarie 2019, la ora 12h00

Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) a anuntat ca va accepta formularele de intentie de parenare pentru o perioada limitata de timp si dupa aceea va invita potentialii sponsori sa depuna o cerere completa. Cererile sint acceptate in ordinea depunerii lor pina la atingerea limitei pentru anul 2019, de 20 000 de aplicatii complete.

Au fost aduse ameliorari procedurii, si publicul este invitat sa se informeze asupra schimbarilor ce au intervenit : printre altele se va cere furnizarea in linie (up-load) a unui document ce atesta statutul in Canada a potentialului sponsor. De asemenea, au fost adaugate masuri ce permit detectarea cererilor multiple facute de aceeasi persoana si a posibilelor incercari de frauda.
Formularul trebuie completat de persoana care are intentia de a parena.
Inainte de a incepe completarea formularului trebuie verificat daca sint respectate conditiile legale pentru a fi sponsor. Am mai scris intr-un articol mai vechi despre aceste conditii, dar le reluam in citeva cuvinte numai spre aducere aminte : sponsorul trebuie sa fie in virsta de cel putin 18 ani, sa traiasca in Canada, sa fie cetatean sau rezident permanent canadian si sa aiba un venit suficient ca sa poata asigura suportul financiar al persoanelor sponsorate.

Vom reveni cu mai multe informatii despre conditiile si baremele de venituri necesare in dosarele de parenaj.
Pina atunci, sa auzim numai de bine.

N.N
Anca Tismanariu ing, consultant de imigratie, membru CRCIC, membru OIQ.
Pentru întrebari sau sugestii va rog scrieti la
agti_recrutement@sympatico.ca
sau la 514 489 2769.

Anca Tismanariu    1/13/2019


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian