Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Imigrația în Canada- Provincia Ontario își propune să atragă mai mulți lucrători calificați

Avem în față acest sfîrșit de an care se petrece sub semnul unor mari frămîntări sociale și politice, dacă ne gîndim la Anglia, Franța și Germania.
În același timp, Canada este încă privită ca o țară care oferă posibilitatea de a construi o viață mai bună. Stabilitatea economică, rata relativ mică de șomaj, calitatea învățămîntului încurajează mulți candidați să o considere o alternativă atrăgătoare pentru proiectele lor de viață.

Guvernul canadian, privește acest lucru ca pe o oportunitate de a mări numărul celor ce vor fi acceptați prin intermediul diferitor programme de imigrare, în 2019.
Linia indicată de guvernul federal este urmată de multe provincii, cu excepția Québecului care a anunțat o diminuare a numărului de noi sosiți.

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/corporate/publications-manuals/departmental-plan-2018-2019/departmental-plan.html#Levels
In aces sens, guvernul canadian a stabilit un plan ( multi-year immigration levels plan ) pentru a organiza recrutarea și primirea unui număr mai mare de imigranți. În 2018 se apreciază că au fost acceptați între 290 000 și 330 000 de rezidenți permanenți, în 2019 cifrele vor fi de 300 000 la 350 000, urmînd ca în 2020 să fie între 310 000 și 360 000 de noi sosiți.
Remarcăm că cea mai mare parte a candidaților admiși va aparține categoriei de imigrație economică, deci sînt persoane care prin vîrstă, educația și experiența de lucru se integrează repede și asigură susținerea economiei.
Un alt element interesant este faptul că un număr crescînd de locuri va fi acordat celor ce vor obține un certificat provincial (provincial nominees). Acești candidați se stabilesc în provincia care le acordă certificatul, răspunzînd astfel nevoilor specifice fiecărui teritoriu. Newfoundland, Manitoba și Labrador sînt provincii unde numărul noilor veniți a crescut semnificativ. Vrînd să atragă numeroase candidaturi, au programme de imigrație interesante, inovatoare și termene scurte de procesare a cererilor.
În octombrie 2018, guvernul din Labrador a anunțat că aplicațiile pentru această provincie au crescut cu 25% în acest an în comparație cu primele zece luni din 2017.
În același timp, Manitoba raportează că datorită succesului noului său ‘’Manitoba Provincial Nominee program’’ provincia a constatat o mărire impresionantă a populației fiind citată în ultimii trei ani ca provincia canadiană cu cea mai rapidă creștere demografică (https://www.gov.mb.ca/jec/lmi/pdfs/occupational-forecasts-2018-2024.pdf).
In acest context, Québecul diminuează numărul candidaților ce vor fi admisi în 2019 la 40 000. Justificarea guvernanților este promisiunea că vor urmări integrarea noilor veniți în populația majoritară francofonă și vor încuraja stabilirea lor definitivă în această regiune. Potrivit documentelor oficiale, majoritatea admiterilor în Québec , aproximativ 59%, vor proveni din programul de imigrație economică (Quebec Skilled Worker Program), urmați de candidați ai programului de imigrare de afaceri, cei ce reprezintă alte categorii economice (adică îngrijitori de persoane în vîrstă sau bolnave, ajutoare familiale, etc) și cei ce vor fi obține Certificatul de selecție de Quebec și rezidența canadiană prin programul de parenare, în urma acordării statutului de refugiat și altele.


Cu totul altă politică duce guvernul ontarian, care se urmărește mărirea numărului de imigranți admiși în provincie, prin Programul ontarian pentru candidații la imigrare - Ontario Immigrant Nominee Program (OINP).
Acest program se adresează imigranților economici și este conceput pentru a ajuta provincia să- și atingă obiectivele în materie dezvoltare economică și de susținere a pieții de muncă. Astfel, Ontario desemnează pentru obținerea rezidenței permanente candidații care au competențele și experiența de muncă necesare pentru a contribui la economia ontariană și ajută angajatorii să recruteze și să rețină lucrătorii străini.
OINP evaluează cererile depuse și numește candidații la rezidența permanentă.
După statisticile guvernului ontarian majoritatea programelor studiază cererile depuse într-un interval de 60 – 90 de zile, ceea ce este puțin în raport cu Quebecul de exemplu (http://www.ontarioimmigration.ca/en/pnp/OI_PNP_PROCESSINGTIMES.html).
În sfîrșit, persoanele care primesc desemnarea se adresează ulterior IRCC (Immigration, Refugees and Citizenship Canada) care va lua decizia finală în urma verificării de sănătate și a cazierului judiciar și care va elibera vizele de rezidență permanentă.
Ontario Immigrant Nominee Program (OINP) cuprinde categoriile următoare : afaceri, oferte de lucru și capital uman, fiecare cu programme specializate și foarte flexibile care sînt menite și reușesc de altfel să reflecte dezvoltarea economică a provinciei.

Ne vom strădui să vă aducem mai multe informații despre aceste programme.
De asemenea sînt anunțate noi informații privind programul de părenare a părinților, detalii pe care le așteptam în acest decembrie 2018 sau la începutul lui ianuarie 2019.
Pînă atunci, vă dorim sărbători fericite, pace în suflet și proiecte frumoase și îndrăznețe pentru 2019.
Să auzim numai de bine.

N.N
Anca Tismanariu ing, consultant de imigratie, membru CRCIC, membru OIQ.
Pentru întrebari sau sugestii va rog scrieti la
agti_recrutement@sympatico.ca
sau la 514 489 2769.


Anca Tismanariu    12/22/2018


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian