Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Serbarea de Crăciun a Școlii Românești Milne Valley MS

Sîmbătă 8 decembrie 2018, în luna sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, copiii, profesorii, părinții și oaspeții lor și-au dat mână cu mână să sărbătorească românește Crăciunul.
Dimineață se anunță cu zăpadă prospăta și fulgi curgînd încetișor. Profesorii, părinții și elevii se pregătesc de serbare cu gîndurile alunecînd de la portul popular la colinde, tradiții și urări.
Îmi imaginez cum toți au pus straie de sărbătoare, au urcat în mașini în care răsună glasuri tinere repetînd încă o dată colindele, poeziile și urările din program. Și zăpada cerne, tinerii cîntă românește și în suflet sună un glas de trăire străbună.
Serbarea se deschide oficial cu imnurile Canadei și României.

Reprezentanții canadieni și români menționează rolul important al școlii Milne Valley în menținerea culturii și limbii românești pe meleaguri canadiene. Mulțumim Canadei pentru oportunitatea de a trăi tradițiile și datinele românești și de a le trece mai departe generațiilor viitoare.
S-au menționat eforturile deosebite ale profesorilor și instructorilor cît și muncă neobosită a colectivului de părinți organizați în asociația “Ontario Romanian Learning Association (ORLA)” sub îndrumarea președintelui Viorel Rusu.

În luna august 2018 muncă dascălilor și efortul părinților din organizația ORLA au fost răsplătite de către Președintele României Klaus- Werner Iohannis cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria F pentru promovarea culturii și limbii române.
În așteptarea lui Moș Crăciun, studenții sunt gata de urat și colindat.

Pe scenă trec pe rînd cu bucurie elevii școlii de la grădiniță la clasa de liceu și delectează audiența cu un repertoriu minunat de colinde, poezii și dansuri tradiționale românești. Studenții se țin de mână, audiența anticipează, părinții fac fotografii și urările curg “care bucurie și la voi să fie de la tinerețe pînă la bătrînețe”, “ța, ța căpriță ța”, “mînați plugul mai flăcăi și sunăți din zurgălăi”,colindele răsună și vechile și îndrăgitele dansurile populare deschid din nou poarta spre identitatea românească.
Tradiții minunate sunt prezentate într-un ritm alert și toată lumea simte românește și așteaptă cu bucurie venirea moșului.

Minunații copii de la cursul de dans și folclor “Datina” fac sala să aplaude în unison pe “Ocrotește Doamne pe români”.
Grupul de chitară “Greierașii” închid acesta zi de sărbătoare cu colinde pe ritmuri de chitară “Deschide ușa creștine” și întîmpină pe “Moș Crăciun cu plete dalbe” spre bucuria celor mici.

Mulțumim sponsorilor: magazinul ABC Euro Delicatessen, Dr. Vlad Ștefănescu - Yonge-Davenport Pet Hospital și asociația “Ontario Romanian Learning Association (ORLA)” pentru sprijin, părinților voluntari pentru efortul depus și fotografului nostru, Călin Ardeleanu pentru frumoasele poze pe care le puteți urmări în linkul de mai jos.
https://www.bycalin.com/serbare

Și tăcerea învăluie zăpadă proaspătă și noaptea se lasă și în vis încă răsună colinde străbune de la tinerețe pînă la bătrînețe.
Crăciun Fericit și La Mulți Ani! din partea Școlii Românești Milne Valley


Anca Constantinoiu    12/12/2018


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian