Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Festivalul de Toamna ( a 15-a editie) de la Biserica Ortodoxa Romana din Atlanta/Lilburn

Festivalul de Toamna ( a 15-a editie) de la Biserica Ortodoxa Romana din Atlanta/Lilburn a insemnat si consemnat evenimente frumoase si participari asemenea: Imnul Romaniei a fost cantat de noi toti dar semnul l-a dat Parintele George ACSENTE caruia i-a fost alaturi Consulul Onorific, Darius GAZINSCHI.

La slujba duminicala, Parintele a mentionat dorinta de reunificare a tuturor romanilor, mai mult ca oricand in acest an, centenar, si jertfele inaintasilor nostri pentru ca ROMANIA sa fie intreaga.

Printre activitatile zilei mentionam: dansuri romanesti grup barbatesc, si cele interpretate de copiii si nepotii nostri - grupul "Mostenitorii" in coregrafia Deliei si a lui Vasile HRISCAN; dansuri si cantece interpretate de grupuri din comunitatea bulgareasca (adulti si copii), nordul Bucovinei si Basarabia; dans sportiv (copii din comunitatea bulgareasca); muzica latina.

Muzeul de arta si folclor care a beneficiat si de icoane pe sticla din colectii particulare (Daria MANASII si fam LIVESCU) unele vechi de aproape100 de ani; Un atelier de modelare din lut gri si roscat, tinut in aer liber, a atras cateva zeci de copii dar si parinti.

Festivalul s-a bucurat si de prezenta unui mic magazin de icoane si obiecte bisericesti, bluze ii si alte componente ale costumelor populare romanesti. Aflat in curtea Bisericii a fost ca totdeauna sustinut cu pricepere si dedicatie de Carmen Van AVERY si a starnit interesul celor care s-au aflat pentru prima data in contact cu insemne ale culturii noastre (americani, hispanici, indieni, pakistanezi, etc).
De asemenea, cei interesati au avut de unde alege produse naturiste de mentinere si sanatate, prezentate de pr. Diana ACSENTE.

Multumiri tuturor celor care au facut posibil acest eveniment chiar deosebit: De la mancaruri alese pana la socializare, prezentarea culturii, istoriei, educatiei, IDENTITATII noastre.
UNIFERO Inc. a fost prezent prin UNIFEROINE si UNIFEROINI!
Aceste doua zile au adus Romania aici, in Atlanta, langa si cu noi, cei care din departe nu o uitam, formand adevaratul brand ROMANIA!.

Samaranda Cazan Livescu    10/16/2018


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian