Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Interpretări : Călător prin viață, în lumea asta mare

Fiecare dintre noi îsi doreste ceva în viață.
Unii caută în principal să posede valori materiale însemnate: case mari, masini scumpe, conturi serioase etc. În acest caz, cam orice religie sau filozofie le va spune că nu sunt pe o cale bună.

Alții, mai elitiști, nu au interes sau, dimpotrivă, au dispreț pentru aceste valori "lumesti", concentrându-si atenția și dedicându-si eforturile pentru acumularea de cunostințe, pentru contemplarea frumuseții lumii, pentru pătrunderea înțelepciunii si pentru dobândirea gloriei.

Evident, cresc interior – și asta este minunat, ajung la un nivel remarcabil, numai că într-o zi, ca orice om, ca și cei care umblă după acumularea de bogății, primesc vizita unei "doamne" tă-ioase, care îi suflă din lumea noastră, odată cu tot ce au în minte si în suflet.
Atunci, nu poți să nu te întrebi : pentru ce atâta citit, studiat, analizat, învățat sau străduit economicește peste nevoile curente?
Prost sau deștept, necioplit sau rafinat, sărac sau bogat, ipocrit sau corect, fățarnic sau altruist, sfârșitul pare la fel.
S-ar putea spune că viața este o școală pentru suflet. Probabil că așa și este.
Nu ni se pare nimic în neregulă cu a câștiga bani mulți, dar ni se pare o mare risipă ca ei să fie cheltuiți doar pentru sine, atunci când necesarul vital a fost acoperit.

Credem că sensul nostru în viață este să luăm de la ea cât de mult putem, în felul fiecăruia, - și să-i redăm cel puțin la fel de mult, prin ceea ce facem pentru alții, pentru lume.
Suntem ființe în căutare de sens, aruncate într-o lume care nu are sens.

Incercăm a ne găsi locul in lumea asta mare si diversă.
Uneori ai impresia că totul se reduce, nu numai la bani, la putere, la dorința de a domina, de a-ți arăta forța, punând-o în evidență prin contrast cu neputința altora, mai slabi decât tine.
Puterea nu e apanajul exclusiv al bărbaților, s-a extins și la așa zisul "sex slab".
Când au ocazia să-și arate forța, chiar și femeile care au simțit pe pielea lor ce înseamnă să "fii călcată în picioare" nu ezită să-și exercite acest "drept". Si istoria se repetă. Mai întâi la nivel de individ, ca mai târziu să ajungă până la nivel de națiune.
Câte războaie nu se iscă doar ca să potolească frustrările unui conducător avid de putere! Câți oameni nu sunt antrenați întrun conflict fără să știe pentru ce luptă! Așa se face selecția naturală! Sau, mai degrabă, cea umană... Apoi sunt aceia care își folosesc "puterea" doar ca o exhibare a unor lipsuri. Încercând să-i impresioneze pe ceilalți prin aroganță, de fapt nu fac decât să încerce să se convingă pe ei înșiși cât de puternici sunt.

Sub aparența puterii, se ascund oameni slabi, care-și acoperă golurile in-terioare cu o "spumă" de grandomanie. Ne plac oamenii puternici, dar puternici în sensul bun. Un om puternic care-și cunoaște valoarea nu are nevoie de o confirmare din partea celorlalți.
A fi puternic, înseamnă, însă, să ai puterea să fii bun cu cei din jurul tău, să mergi mai departe, să fii generos, să-ți sprijini semenii, să alini sufletește, să descrețești frunțile mohorâte, să îți sacrifici comoditatea pentru un dram de bucurie pe care-l poți oferi altcuiva, în-vingându-ți limitările și egoismul.

Succesul nostru, și câteodată supraviețuirea, in lumea in care trăim, departe sau aproape, sunt dependente de abilitarea de a găsi sensul vieții noastre.
Avem datoria de a mișca lucrurile, de a nu funcționa în gol, de a comunica.
Inteligența pe care o acumulăm, multă sau puțină, trebuie să rodească, să fie dată mai departe, în forme de aceeași bună calitate sau de nivel superior.

Urmele pe care le lăsăm, în scurta sau lunga nostră viață, indiferent unde o trăim, pot fi un exemplu pentru alții sau pot dispărea, ușor, în negura vremii.


Puiu Popescu    8/4/2018


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian