Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Ganduri de nou venit in Canada

Nu sunt de mult timp in Canada insa curiozitatea m-a condus pe drumul cunoasterii. Sigur ca e greu sa stii mult despre o tara care are o suprafata mare ,iar pentru unii dintre locuitori posibilitatile de circulatie foarte reduse . Aici ,daca un om nu are masina este condamnat la izolare.

Primul lucru pe care l-am facut a fost cumpararea unor volume cuprinzand istoria Canadei editate de Craig Brown si apoi plimbarile cu masina prin cartierul unde locuim si spre alte localitati. Thornhill este un cartier cu case bine ingrijite,cu multa verdeata,deci cu aer curat si oameni linistiti.

Din plimbarile facute am aflat istoria cartierului.La una dintre intrarile in parcul Don Mills s-a pus o placa pe care s-a inscris urmatoarele :” In 1794 aici a ajuns un grup de 64 de familii de origine germana conduse de William Berczy care au construit pe malul raului Red mai multe mori. Strada respective a fost numita “German Mills”.

Strada exista si acum si aici exista scoala construita in 1860,refacuta in 1874 si modernizta in 1975. . Aproape este strada John unde se afla o mica cladire ce seamana cu o biserica veche,unde este “gradinita pentru copii”.Ambele sunt numite scoli”German Mills”. Am mai aflat ca prima profesoara a scolii a fost Arabela Hemingway. Inca n-am aflat daca are vreo legatura cu celebrul scriitor Ernst Hemingway,care a locuit si a lucrat pentru ziarul “Toronto Star” in calitate de correspondent in tari europene.

Pentru o mai bguna cunoastere a Canadei am vizitat cateva orase. Primul a fost capitala Ottawa cu minunatul saupalat al Parlamentului inconjurat de multe statui din bronz ce-I reprezinta pe marii oameni de Stat. Cel mai mult m-au impresionat statuile femeilor care au luptat pentru dreptul recunoasterii meritului femeilor de a fi alese in Parlament. Sigur ca ar mai fi multe informastii de adaugat, insa mergem mai departe..

Am fost la vechiul oras universitar Kingston cu impresionantele sale cladiri si apoi la Gananoque pentru a face o excursie cu vaporul prin fata celor o mie de insule” Minunata si de neuitat aceasta excursie prin fata celoor doua maluri unde se intalnesc: America si Canada.

Am fost sip e malul lacului Simcoe unde una dintre familiile vechi “Sibbald” a lasat istorica biserica” St.George” construita in 1839 si reconstruita in stil gotic in 1876. Tot istoric este si micul cimitir de langa biserica unde se odihnesc multe personalitati din familia Sibbald.Alaturide ei este si mormantul celebrei scriitoare Mazo de la Roche.

Am fost si la Stratford minunatul oras al festivalului Shakespeare fiind incantata de locatia foarte potrivita pentru prezentarea operelor marelui scriitor.

Mai am mult de umblat pentru a vedea,a cunoaste locurile legate de mari personalitati.Trebuie sa ajung la locurile care au inspirat-o pe Lucy Maud Montgomery pentru a scrie “Anne of Green Gables” si filmul “The Road tu Avonlea”,dar si locurile descries de alti scriitori.

Sa nu credeti ca l-am uitat pe Gleen Gould si alti muzicieni dar ramane pentru altadata.Florica Gheorghescu    7/12/2018


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian