Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Festivalul RomânIA Autentică 23 - 24 iunie a,c,

Festivalul RomânIA Autentică ajunge anul acesta la cea de-a treia ediţie şi se îmbogăţeşte cu o serie de evenimente programate sâmbătă şi duminică, la Braşov, Iaşi şi Hobiţa Gorjului, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Cea de-a treia ediţie a Festivalului RomânIA Autentică se va desfăşura de Sânziene, pe 23 şi 24 iunie, în trei locuri simultan, Hobiţa, Iaşi şi Braşov, adunând peste 50 de meşteşugari din întreaga ţară. Potrivit organizatorilor manifestării, "meşteşugarii sunt antreprenori, ca formă de activitate, iar, prin importanţa muncii lor, ei trebuie susţinuţi şi promovaţi, deoarece obiectul lor de activitate nu trebuie să fie înlocuit de falsurile grosolane care au invadat piaţa şi care sunt un atentat la elementele subtile ale fiinţei poporului nostru", scrie Mediafax.

La Braşov, meşteşugarii sunt invitaţi în cele trei spaţii de desfăşurare ale festivalului, în cadrul atelierelor de creaţie destinate tuturor participanţilor care se vor desfăşura pe parcursul întregii zile de 23 iunie, în Piaţa Sfatului . Atelierele vor fi ţinute de meşteri recunoscuţi ca Antoaneta Nadu, cu atelierul de ţesut covoare olteneşti, Cornel Sculean, cu atelier pictură pe sticlă, icoane, Margareta Armanko, cu pictura pe lemn, Manuela Ivan, cu atelier pictură lemn stil săsesc, Neuvirt Valeria, Neuvirt Ion, cu atelier împletitură cu panuşe, Sorin Manesa, cu demonstraţie de sculptură în lemn, Ghita Ion Constantin, cu atelier de confecţionat brăţări din piele, Alexandru Rotar, cu atelier de sticlărit, Victoria Colta, cu atelier brodat cruciuliţă, Alexandru Ilinca şi Loredana Danciu, cu atelier opinci, Gabriela Bularca, cu atelier croşetat brăţări cu mărgele de lemn, Ion Mănăilescu, cu atelier ouă încondeiate, Maria Petcu, cu atelier croşetat lasetă.

Organizatorii mizează în continuare pe faptul că lucrurile care îi interesează se găsesc în localităţi izolate, în memoria ultimilor păstrători de tradiţii ori în lăzi de zestre, transmise din generaţie în generaţie, comori fragile şi inefabile, pe care tăvălugul contemporan le poate sfărâma într-o clipă.

"RomânIA Autentică este sărbătoarea care onorează şi reînvie tradiţiile româneşti. De cauţi adânc în istoria acestui neam vei observa că ne-am pierdut şi regăsit de câteva ori identitatea, poate şi de aceea regăsirea este atât de importantă pentru că ne redescoperim ca neam şi ca identitate. Într-o societate în care valorile autentice dispar puţin câte puţin noi reconstruim punţi între generaţii", declară Cristina Chiriac, iniţiatoarea proiectului RomânIA Autentică.

Sabin Popescu    6/22/2018


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian