Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Tinere talente din Toronto - Mădălina Rădută

(Observatorul) Dragă Mădălina, câteva cuvinte despre tine.

(Mădălina Rădută) Mă numesc Mădălina Rădută si sunt elevă in clasa a 12-a la Cardinal Carter Academy for the Arts (Toronto), la sectia de arte vizuale. Subiectele mele academice preferate sunt limba si literatura engleză, si, bineinteles, artele vizuale (pictura, sculptura, filmul si fotografia).

(Observatorul) De când datează pasiunea ta pentru artele vizuale?

(Mădălina Rădută) Cred că am fost dintotdeauna pasionată de artele vizuale. Din fragedă copilărie, mi-a plăcut să desenez si să pictez. In ultimii ani, am descoperit si inceput să iubesc si arta fotografică. Lucrările mele reflectă adesea si alte pasiuni pe care le am, cum ar fi dragostea fată de animale, in special fată de cai.

(Observatorul) Anul trecut (n.r. 2017), ai avut o realizare de exceptie. Ai participat la competitia pentru elevi si studenti, organizată de către Adunarea Legislativă din Ontario, cu ocazia aniversării a 150 de ani de existentă a Canadei, expozitie a cărei tema a fost “Ce iubesti cel mai mult in Ontario?”. Afisul creat de tine a primit distinctia cea mai inaltă – the Speaker’s Choice Award. Care sunt sentimentele tale vis-ŕ-vis de aceasta?

(Mădălina Rădută) Am fost extrem de fericită si m-am simtit extrem de onorată să primesc această distinctie. Lucrarea mea, intitulată “Familia”, a câstigat Premiul Speaker’s Choice si a fost selectată printre cele mai bune zece lucrări care au fost expuse in fata Clădirii Legislative a provinciei Ontario, pe durata anului 2017.

(Observatorul) Vorbeste-ne mai mult despre această lucrare.

(Mădălina Rădută) Creatia mea s-a centrat pe faptul că locuitorii provinciei Ontario alcătuiesc o mare familie, in care nu există discriminare si unde toată lumea este tratată in mod egal. Opera mea infatisează in prim-plan un copil, a cărui privire, indreptată in sus, ghidează ochii privitorilor către o altă imagine, reprezentată pe fundalul unui loon (n.r. cufundarul mare, o pasăre acvatică ce apare si pe moneda canadiană de 1 dollar) – imaginea unui grup de oameni imbrătisandu-se. Am inclus in desenul meu diverse simboluri ale provinciei Ontario, cum ar fi Common Loon, Eastern White Pine (n.r. pinul american, copacul-simbol al provinciei Ontario), si White Trillium (n.r. Trilliumul alb, simbolul oficial al provinciei Ontario). M-am inspirat in mare măsura din operele a doi importanti reprezentanti ai Grupului celor Sapte artisti amerindieni: Daphne Odjig si Norval Morrisseau, de a căror opera – pe care am studiat-o la scoală - m-am indrăgostit. in lucrarea mea, cufundarul (loon), precum si imaginea familiei, sunt reprezentate in stilul acestor doi artisti a căror opera reprezintă un segment important din arta si istoria Canadei.

(Observatorul) Poveste-ne despre alte realizări ale tale.

(Mădălina Rădută) Am câstigat primul meu premiu in România, in clasa a I-a, când m-am plasat pe locul al treilea intr-un concurs interjudetean cu temă religioasă (am fost de asemenea si cel mai tânăr participant care a concurat si a fost nominalizat). in 2016, am avut lucrări expuse in cadrul expozitiilor de la Ismaili Centre si Aga Khan Museum din Toronto. Una dintre reusitele mele cele mai recente a fost premiul primit in 2017 - the TCDSB Student Achievement Award. Tot in 2017 (când eram in clasa a 11-a), am primit premiul pentru cel mai bun elev la fotografie. Am mai participat si la Atelierul de fotografie “Fredric Roberts” (n.r. initiat de celebrul fotograf din Los Angeles, USA).

(Observatorul) Planuri de viitor?

(Mădălina Rădută) in toamnă, voi incepe cursurile universitare, in cadrul cărora mă voi focaliza pe istoria artei si profesorat. in paralel, voi continua să desenez si să mă dedic artei, in general.

(Observatorul) in incheiere, câteva ganduri pentru cititori

(Mădălina Rădută) As dori să dau un sfat elevilor care aspiră să devină artisti plastici, si anume să persevereze in a face ceea ce iubesc, fără a se lăsa descurajati dacă cei din jur se arată sceptici in legatură cu posibilitătile oferite de acest domeniu.

Observatorul    6/5/2018


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian