Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


O minune in zilele noastre

Dragii Mei,

Sambata am fost la Manastirea Romaneasca din Mono, la al 2-lea hram, Sf. Efrem cel Nou. Vremea superba, slujba cu 9 preoti, plus episcopul si diaconul, si multime de Romani din Toronto si imprejurimi, plus cei din Montreal si New York, caci "ce este mai bun si mai frumos decit a fi fratii impreuna". Parca si Sf. Efrem, pe linga organizatori, si-a adus partea de contributie, daruindu-ne o zi frumoasa, de adevarata primavara, intre doua zile ploioase.

Am intilnit acolo un prieten din Kitchener, om credincios cu viata cucernica, care mi-a spus despre o minune care i s-a intimplat in familia lui, si pe care vreau s-o impartasesc tuturor, dupa cum se zice si in Cartea lui Tobit: "Taina regelui se cuvine s-o pastrezi, dar slavit lucru este sa vestesti minunile lui Dumnezeu", cuvint preluat si de Patriarhului Sofronie in a sa "Viata Sf. Maria Egipteanca", pe care o incepe zicind: "A spune taina imparatului este lucru primejdios si vatamator, insa a tainui faptele minunate ale lui Dumnezeu aduce primejidie pentru suflet".

Fata acestui prieten se casatorise de 6-7 ani si nu avea copii. Medicii i-au spus ca sansele ei de-a deveni mama erau 0 (zero!) din cauza unei boli din copilarie, care i-a afectat partea reproductiva.
Insa acest om a lui Dumnezeu nu si-a pierdut nadejdea si s-a dus la Sf. Munte, rugindu-se la icoanele facatoare de minuni de acolo. Nu putina i-a fost bucuria cind, intorcindu-se, a aflat ca fata lui a ramas gravida. Sarcina a fost fara probleme, iar cind mi-a povestit acestea, se pregateau de botez. Cu adevarat cum zice Catavasia: "unde Dumnezeu binevoieste, se biruieste rinduiala firii".

Am considerat de folos sa impartasesc aceasta si altora, in aceste vremuri de apostazie si decadere morala, ca dovada ca Dumnezeu exista, fiind real si imuabil fata de desertaciunea iluzorie si schimbatoare a societatii in care traim.
Desigur, Dumnezeu nu are nevoie de pledoaria nimanui de-a demonstra existienta Lui, insa pentru cei care sufera sau sunt in incercari si li se pare ca parca Cerul s-a inchis, iar rugaciunile lor nu sunt ascultate, exemplul acesta poate sa le fie spre incurajare si perseverenta.

Hristos a Inviat!


Bogdan Stoenescu / Toronto    5/6/2018


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian