Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Ce trebuie apărat

Perioada istorică pe care o străbatem este dominată de confruntarea tot mai violentă dintre “globalism” și “locuri” sau,altfel zis,țări,Neamuri,Tradiție locală si mocirla si mediocritatea oligarhica.
În această înțelegere este necesar să reafirmăm ce înțelegem prin termenii și conceptele folosite.Să lămurim ce “limbă” vorbim.

“Globalismul” este,încă, o realitate fluidă,după unii în dezvoltare și după semnatarul acestor rânduri în disoluție.Oricum “globalismul” s-ar dori un soi de nou “turn Babel”.O alcătuire care ar curpinde tot și toate,de-a-valma, oameni,locuri,stări,așezate sub o singură stăpânire,o singură voie și slujind un singur scop.Ca justificare “globalismul” declara că ar urmări instaurarea “binelui universal”.

Lesne poate fi văzut,la o analiză mai atentă, că această “acoperire de intenție” este strict larmă,zgomote,fonema fără rost.
“Binele universal” este cea mai penibilă credință posibilă.Care “bine”,unde,când,cum? De fapt “binele universal” este o iluzie fără urmă de acoperire .Este bine să ne aducem aminte că iluzia este singurul lucru pe care îl poate oferi negativitatea pură(altcum zis,necuratul). Mai departe scopul propus: o singură stăpânire,o singură voință,o singură gloată,după crâncena experiență a veacului douăzeci,știm bine ce înseamnă:teroare de plumb de tipul Ceka,Gestapo,Guantanamo.
Între timp sunt folosite minciuna,jumătatea de adevăr și vorbăria.Încet,tenace,diabolic,trupurile organice(familia,Neamul,Țara,Credința) sunt minate,calomniate și insultate,atunci când nu sunt atacate direct:cu bombe,intervenții “umanitare” sau aruncări în lagăre.În schimb sunt promovate:relativismul moral,impostura,perversiunile(prezentate nu doar că stări “normale’ ci direct ca virtuți.)Un simptom extreme de semnificativ poate fi observat in modul in care insasi limba in care vorbim este desfigurata si impanata cu “barbarism” inutile,barbarism de dragul barbarismului.De regula “barbarismele”,cuvinte luate dintr-o alta limba,intra in limba locului atunci cand nu exista echivalen.Dar in momentul de fata sunt introduse sinister,stridente, “barbarisme” fara rost. Spre exemplu se spune “OK,in loc de bine, a “implementa” in loc de a introduce,s.a.m.d.Aceste “barbarisme” inutile,folosirea lor,demonstreaza ca oamenii nu citesc si daca citesc nu pricep.Iar in paralel,fortele de ocupatie,(sau cum superb ii numea Artur Silvestri,”creolii) nu ostenesc in a promova “valorile” lor.

Aceste sunt pompoasele “valorile noastre” de care vorbesc stăpânii noului imperiu.(Trebuie să fie bine înțeles că atunci când pomenește “valorile noastre” semnatarul acestor rânduri se referă cu durere,dispreț și dezgust și are în vedere modul abominabil cu care crime și intervenții militare brutale sunt justificate de către reprezentanții actualului “imperiu”;SUA,EU ,NATO și acoliții.)Iar sub acoperirea “valorilor noastre” înfloresc violența stradală,disoluția familiilor,perversiunile degradante,diferența obscenă dintre bogați și săraci.Iar cei care vor accepta “globalismul” și vor adopta “valorile noastre” în chip necesar vor fi;lacomi,răi,invidioși,fără milă,inchinatori doar la ban și la grosolănie sau victim ale modului de viata fara rost:droguri,erotism sordid,disperare.

Cred că un loc special în Iad vor avea acei pseudo-intelectuali care,unii din necinste,alții din crasă stultitie alcătuiesc slugile de serviciu ale “globalismului”.Acești indivizi alcătuiesc “elita de mahala” care este gata pentru “treizeci de arginți” să se pună în slujba oricărei stăpâniri și oricărei ideologii.Indivizi care nu au rușine de oameni și nu au frică de Dumnezeu.Iar lor le stau complici indivizi nedeterminati si nesemnificativi intelectual,tinerei și tinerele fără căpătai și fără rușine,tomanteci întârziați și așezați într-o solemnă idioțenie și părere de sine,jalnica ceata a "imbecililor utili" și,desigur,scandalagii de profesie care azi sunt “protestatari” iar mâine vor fi gardieni de pușcărie și torționari.Aceasta drojdie umana cauta sa creeze o noua memorie colectiva.O memorie care sa se inchine la consumerism,materialism vulgar,erotism degradant si inversiune.Acest gunoi cauta sa elimine din memorie pe Ileana Cosanzeana si Fat Frumos,pe Eminescu si pe Caragiale,si nu vor reusi!
Dar în contrast cu aceste jalnice “valorile noastre” stau Valorile tradiționale ,autentice,ale Credinței,Familiei,Neamului,Țării,de la Țară în întregul ei la “țările” care o alcătuiesc,din Maramureș și până în Almaj).
În umbra acestor Valori autentice, cuminți,trainice,calde au răsărit și au crescut generații s-au zidit case,așezări și turnuri de pază,au trăit Neamuri.Aceste Valori sunt singurele care pot garanta libertatea personală și colectivă,singurele care pot da gust vieții.În căldura acestor Valori tradiționale s-au dezvoltat caracteristicile românești:ospitalitatea, toleranta,capacitatea de a ierta și uita răul făcut și splendidul echilibru românesc.

Iar aceste Valori autentice,aceleași din Maramureș și până în Almaj,stau sub pavăza tare a memoriei colective, a voinței colective, a “râului și ramului”, a modelului existențial românesc, a înțelegerii românești a diferenței dintre bine și rău.O pavăză care nu este a provizoratului sau oportunismului și care crede nezdruncinat că nu se află “la voia orișicui și orișicând”.Iar acestora li se alătură fundamentala obligație morală a fiecărui om de a nu uită niciodată ceeace datorează strămoșilor.
Aceste Valori tradiționale trebuiesc apărate cu orice pręt.Să nu credem că dacă cei care le apară sunt puțini are vreo importantă.Adevărul nu este părerea majorității.Adevărul este o Persoană,o Persoană care este simultan,”Adevărul,Calea și Viață”.Chiar dacă un pumn de oameni ar mai rămâne să apere Valorile tradiționale și tot ar fi suficient.În această privința Cartea Sfânta ne da exemplu tare.

În Sodoma,(ale cărei obiceiuri erau atâta de asemănătoare cu cele practicate și recomandate de noul imperiu)Dumnezeu se arată gata să o mântuie dacă în hotarele ei ar fi zece “drepți”.Iată importanța fiecărei persone!Iar la începutul Erei Creștine doisprezece pescari analfabeți au reușit să înfrângă Imperiul Roman!
Între jalnicele “valorile noastre” și Valorile Tradiționale nu există cale de reconciliere.Fiecare și toți vom trebui să alegem:ori una,ori alta.
Iar această alegere va însemna alegerea între viață și moarte,în lumea asta și în cea care va să vie.

Alexandru Nemoianu
Istoric
The Romanian American Heritage Center Michigan


Alexandru Nemoianu    4/22/2018


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian