Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Actualitati in imigratia canadiana

Citeva cuvinte despre sponsorarea membrilor de familie

Am primit o intrebare din partea unui client, cetatean Canadian care s-a casatorit cu o doamna din Romania care are un copil minor dintr-o casatorie precedenta. Intrebarea era care sint responsabilitatile financiare pe care le asuma el in urma casatoriei si a cererii de parenaj.

Reamintim ca o cerere de parenaj pentru un membru de familie (sot, sotie) implica doua demersuri : cererea de parenaj si, in acelasi timp, cererea de rezidenta permanenta a sotului (sotiei) si a copiilor sai (daca este cazul si daca respecta definitia de ‘’dependent children’’).
Cititorul nostru cind a hotarit sa sponsoreze sotia, si-a asumat raspunderea suportului financiar pentru nevoile de baza ale doamnei si ale copilului acesteia.
Prin nevoi de baza intelegem sa asigure adapost, hrana, haine, cheltuielile pentru tratamente dentare, ochelari sau alte servicii care nu sint acoperite de asigurarea medicala de stat. De aici si necessitate verificarii capacitatii financiare a sponsorului inainte de a semna o cerere de parenaj.
Persoana care vrea sa sponsorizeze nu poate sa fie beneficiar al asigurarii sociale si nu poate cere ajutor guvernamental pentru a-si acoperi cheltuielile de intretinere. Daca primesc ajutor financiar de la guvern (‘’social assistance’’) vor trebui sa returneze sumele primite si nu vor putea sponsora pina nu achita toata suma primita.
Raspunderea financiara a sponsorului este un angajament de lunga durata si care nu se anuleaza chiar daca situatia sponsorului se schimba intre timp.
De exemplu, raspunderea financiara nu va fi anulata daca :
- Persoana sponsorata devine cetatean canadian;
- Sponsorul divorteaza, se separa sau, intr-o forma sau alta, relatia cu persoana sponsorata ia sfirsit;
- Sponsorul sau persoana sponsorata se muta in alta provincie sau in alta tara;
- Sponsorul are probleme financiare.
Si, in sfirsit ultimul element important, durata raspunderii financiare a sponsorului : perioada de timp a raspunderii financiare asumate in fata legii variaza in functie de tipul de membru al familiei care este sponsorat si va fi de 3 sau 10 ani, cu exceptia celor ce traiesc in Québec (unde sint valabile alte reglementari).
Mai exact, daca cititorul meu sponsoreaza sotia sa, un common-law partner sau un partener conjugal, durata raspunderii sale va fi de trei ani de la data cind sotia sa (sau un common-law partner sau un partener conjugal) devine rezident permanent.
Daca cititorul meu sponsoreaza un copil dependent mai mare de 22 de ani, raspunderea asumata va fi de 3 ani incepind cu ziua cind copilul dependent devine rezident permanent.
Daca este sponsorat un copil dependent mai mic de 22 de ani, raspunderea asumata va fi de 10 ani incepind cu data cind copilul dependent devine rezident permanent sau pina cind copilul dependent implineste 22 de ani, considerindu-se prima dintre conditii care este indeplinita.
Este important de retinut ca sponsorul este responsabil daca sotia, un common-law partner sau un partener conjugal, sau copilul dependent primesc ajutor social, iar pentru Québec, repetam, conditiile sint diferite.
Ontario, Human Capital Stream – un program care revine si este foarte activ
Ontario’s Human Capital Priorities Stream a lansat de cinci ori invitatii de la incepul anului 2018, dintre care au fost trei grupe de invitatii numai in luna februarie.
The Human Capital Priorities Stream (HCP) permite provinciei Ontario sa aleaga din bazinul de candidaturi Express Entry candidatii care au cel putin 400 de puncte si care raspund si altor criterii specifice provinciei si sa ii invite sa aplice pentru a obtine certificatul de nominalizare provincial. Un candidat din Express Entry care are un certificat provincial va obtine in plus 600 de puncte care se vor adauga la scorul lor CRS.
Este important de remarcat ca nu toti candidatii care au numarul de puncte indicat vor primi o notificare de interes (notification of interest – NOI) caci intervin criterii specifice provinciei Ontario, asa cum am explicat in numarul trecut.

IRCC lanseaza luna de prevenire a fraudei
Domnul Ahmed Hussein (IRCC - Immigration, Refugees and Citizenship Canada) a anuntat ca ministerul va intreprinde o serie de masuri pentru educarea publicului pentru prevenirea fraudelor in materie de imigratie.
Dl Hussein a subliniat ca publicul trebuie sa tina seama ca:
- In Canada sistemul de imigratie este bazat pe egalitate si respectarea procedurilor legale. Cererile sint studiate pe rind si nu se acorda tratament special si numeni nu poate promite un tratament de favoare si nu poate garanta aprobarea unei cereri datorita unor relatii personale.
- Candidatii la imigratie care hotarasc sa angajeze un reprezentant, trebuie sa-l aleaga cu atentie si sa se asigure ca sint reprezentanti autorizati.
- Sint considerate o crima grava reprezentari, declaratii false sau trimiterea unor documente false. In aceasta situatie poate fi pus in pericol statutul de imigratie iar cererea de imigratie va fi respinsa.
Va revenim cu noutati in numarul urmator. Va dorim numai bine.

N.O.
Anca Tismanariu ing, consultant de imigratie, membru CRCIC, membru OIQ.
Pentru întrebari sau sugestii scrieti la;
agti_recrutement@sympatico.ca
sau ma gasiti la 514 489 2769.


Anca Tismanariu    3/14/2018


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian