Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Incheiere sarbatoreasca a activitatii anuale la „Observatorul”


In saloanele party - room- ului din strada Merton numarul 119, in Toronto, la 27 decembrie a.c. , colaboratorii cenaclului si publicatiei „Observatorul” ne-am intalnit ca intr-o adevarata familie.
Un climat cald, prietenesc, in care predomina voia buna si desfasurarea lejera a sentimentelor prietenesti, fara strangerea de inima a invidiei sau urii care macina subteran cum se intampla in unele colectivitati, cu fetele luminoase si inimile pline de bucurie, am petrecut acolo cateva ore in spirit romanesc.
Daruit cu fire blanda si bunatate, zestre primita de la parinti si bunici, d-l director al Observatorului Dumitru Puiu Popescu a reusit sa imprime aceste insusiri si colectivului nostru.
Sarbatoarea pacii si a bunei intelegeri, cea a Craciunului, a adus si ea o nota in plus atmosferei de calda colaborare.

Programul a avut darul sa ne incante chiar de la inceput.
Am admirat cele 27 de tablouri prezentate de talentata pictorita Olga Olimpia Adam. Culorile vii si luminoase, incarcate de optimism, ne-au facut sa ne simtim mai buni, mai frumosi si cu mai multa incredere in noi. Chipurile luminoase de copii, chipurile optimiste de maturi, peisajele foarte diversificate si incantatoare, tablourile concretizand idei ce scormoneau in adancul gandirii, copertele sugestive de carti, ne-au cucerit chiar de cum ne-am aruncat privirile. Pictorita Olga Olipia Adam a primit multe cuvinte de apreciere si a intretinut interesante discutii. Asa cum se intampla in arta, autorii afla si ei cate ceva ce n-au stiut nici ei despre ei.

D-l Puiu ne-a prezentat in continuarea programului, noutatile; reviste si carti primite de la ultima noastra intalnire.

Am fost invitati sa pastram un moment de reculegere pentru cei care ne-au parasit in anul 2004; prieteni, colegi, colaboratori, cunostiinte.

S-au amintit evenimentele importante ale anului 2004, dorinte pentru 2005.

Au urmat , ca in fiecare an, aprecierile si recunostiinta adresate celor prezenti, pentru promovarea valorilor romanesti.
Inmanand diplomele, d-l Puiu a vorbit despre activitatea fiecaruia in parte.

Printre cei premiati au fost : Ilie Stelian, Mircea Tamas , Nicapetre, Ovidiu Creanga , Veronica Lerner - Pavel , Aura Urziceanu, Augustim Medan, Ion Segarceanu, Christine Dumitriu, Ortanxa Moraru, Silvestru Moraru , Elena Buica , Viorel Neacsu, Dr Dinu Dimitriu, Liviu Radulescu; Andrei Cristian Mera, Rodica Stoila, Sandra Popescu, Maria Cecilia Nicu, Mihai Semedrea, elevele Mona Medan si Mara Elena Nagy, si altii carora nu le mai stiu numele
Si ca la toate intrunirile noastre, intalnirea s-a prelungit in jurul meselor incarcate cu bunatatile traditionale.
A aburit chiar si mamaliguta langa sarmale de parca te trageau de nas cu mirosul lor aromitor cunoscut de noi din frageda pruncie. Friptura de porc si piftiile se rasfatau pe masa alaturi de alte feluri de bunatati. Si ce mai bunatati... Nu puteai sa le gusti pe toate, desi fiecare iti trezea regretul ca nu ai gustat-o macar.
Bautura a fost si ea variata si dupa gustul fiecaruia.
Au rasunat colindele romanesti dominate de „Multi ani traiasca!” pentru cei nascuti in decembrie, urari pentru noul an !

Ne-am despartit cu greu, dar ca toate lucrurile care au un bun temei stim ca ne vom intalni nu peste multa vreme in luna ianuarie.

Inconjurandu-i cu ganduri si sentimente calde de dragoste si pretuire pentru eforturile facute voluntar si cu multa dragoste si pasiune, inchei aceste insemnari urandu-le tuturor colaboratorilor in frunte cu cel mai vrednic dintre noi, d-lui Puiu Popescu dar si sotiei sale Anca, un calduros LA MULTI ANI ! si cu dorinta ca aceasta publicatie si cenaclul nostru sa aiba viata cat mai lunga .
La multi ani cu sanatate si celor ce citesc aceste randuri !

Profesor Elena Buica    12/28/2004


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian