Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


E primăvară, iarăsi primăvară !

O alta iarnă s-a dus, a devenit istorie, iar o primavara senina ne-a pasit azi, odată cu zorile in calendar si-n suflet. Un anotimp special, in care dupa atata frig si ceata natura se dezmorteste, primul vestitor al primaverii fiind ghiocelul si desigur martisorul. Martisorul este pentru toti romanii sarbatoarea autohtona a primaverii, a traditiilor, a credintelor si a obiceiurilor vechi cu parfum de legenda.

Cu multi, multi ani in urma, primavara insemna genunchii juliti si obraji rumeni, aspri de la soarele si vantul primavaratec care se alergau acolo, pe obrajii mei. Cu micutul martisor prins la piept, cu parul lipit de frunte alergam prin gradina sa adun ghiocei pentru mama si priveam mirata cum alte flori si pomi prindeau viata zi cu zi, sub ochii mei.
Eram un copil fericit. Ma scaldam in soare si pluteam atunci cand alergam pentru ca aveam sufletul atat de usor si viata fara griji. Fiecare dintre noi purtam in suflet primavara noastra - copilaria. Au trecut ani si ani si inca ma intreb unde as putea gasi cea mai frumoasa amintire daca nu acolo, departe in satul copilariei? Vad, parca ieri, pomii infloriti ningand cu flori albe pe poteci. Parfumul de atunci il simt si azi urmarindu-ma pas cu pas. Mirosea peste tot a puritate, a curatenie in case si in suflete, a copilarie...
Cu timpul, am inceput sa simt altfel anotimpurile si culorile lor si chiar si oamenii. Toate se transforma, evolueaza, apar probleme, dureri, bucurii, necazuri.

Dar asa cum ghiocelul indura gerul aprig si umezeala zapezii, asteptand tacut si timid pe prietenul lui soarele care ii va da curaj si increderea necesara pentru a se arata lumii, tot asa si oamenii asteapta primavara, acest spectacol magnific al naturii, ca pe o schimbare in bine a vietii lor. Asteapta binecuvantarile Domnului care le vor tine loc de soare si vor topi gheata din jur si din inimile lor pentru ca Dumnezeu da semne invizibile, dar trainice si adevarate. Trebuie doar sa vrei sa stii si sa intelegi, iar raspunsurile vin negresit cu o simplitate dezarmanta.

Așa cum luna martie este un nou inceput de primavara, si pentru noi poate fi un nou inceput de vise si sperante, chiar daca in acest an in jur nu mai este totul atât de "colorat". Asa cum primavara isi croieste drum prin sufletul tau si-ti aduca bucurii tot asa m-as bucura si eu sa vad oameni mai ingaduitori, mai buni, mai rabdatori si mai iubitori. Mangaie un animal parasit si-ti va raspunde cu o privire ce-ti va incalzi sufletul pustiit de-asteptari. Spune o vorba buna si vei primi in dar un zambet. Ajuta un om in suferinta si vei castiga un graunte aurit de recunostinta. Sadeste o planta in gradina ta si te vei bucura de frumusetea raiului pe pamant.
M-as bucura sa traim intr-o lume mai frumoasa in care sa avem curaj, in care sa stam mai des de vorba cu sufletul, o lume in care sa nu fim plini de ura, de resentimente, de razbunari rasfrante asupra celor din jur, ci o lume in care sa ne iubim, si nu doar din priviri! Iubirea nu doare si nu umileste.

Ei bine, asa cum spuneam, demult nu mai sunt copil, dar n-am uitat clipele fericite care se platesc cu dor greu, dar sunt un om in inima caruia floarea sperantei si a biruintei nu a palit. Chiar daca nu mai alerg pana imi julesc genunchii si chiar daca sufletul nu mai pluteste atat de usor, sunt fericita pentru ca exista primavara. Sunt fericita pentru soare, flori si voie buna. In sufletul meu rasar ghiocei, margaritare care sparg pojghita de ghiata, narcisele si lalelele frumos parfumate care imi coloreaza viata, iar ploile caldute ma curăţă de toata murdaria, durerea si uratenia lumii. Cu un soi de optimism, de incredere in mine renasc dupa fiecare iarna apriga peste care am trecut - Slava Domnului!

Cu mantia plina de lumina si culoare, primavara imparte din pocalul ei tinerete, voiosie, culoare, lumina. Sa ne bucuram cu toti de acest martisor minunat primit in dar de la blanda si frumoasa primavara care ne indeamna sa cantam, daca nu chiar cu glas tare, macar cu glasul sufletului, ramas de copil: “ E primavara, iarasi primavara”…


Dorina Cornelia Aldea- Vancouver
Dorina Cornelia Aldea    3/1/2018


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian