Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Expoziția „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari”, prezentată la Brașov

Expoziţia foto-documentară „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronare Suveranilor României Mari” a fost deschisă publicului joi, 16 februarie a.c., la Casa Sfatului din Brașov.
Evenimentul, organizat de Muzeul Național Cotroceni în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie Brașov, continuă seria manifestărilor culturale dedicate Centenarului Desăvârșirii Unității Naționale.

„Astăzi am deschis la Casa Sfatului din Brașov, împreună cu partenerii noștri de la Muzeul Județean de Istorie, expoziția „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari”, prezentată până săptămâna trecută pentru publicul Muzeului Național Cotroceni și care va putea fi vizitată la Brașov până pe 4 martie. Începem astfel călătoria acestui proiect dedicat Centenarului Marii Uniri, cu fotografii rare din patrimoniul muzeului, pe care ne propunem să îl putem prezenta unei audiențe largi din diverse regiuni ale țării, dar și publicului de peste hotare. Am asumat, în an centenar, misiunea onorantă de a prezenta secvențe de istorie înălțătoare prin acest foto-reportaj pentru ochii românilor de pretutindeni, dar și ai străinilor care vor să ne descopere istoria” a declarat Liviu Sebastian Jicman, directorul Muzeului Național Cotroceni.

Pe lângă fotografii înfățișând familia regală pe frontul Marelui Război, publicul va putea vedea și imagini cu reîntoarcerea suvernarilor în București, în luna decembrie a anului 1918, din perioada tratativelor de pace, dar și de la încoronarea de la Alba Iulia din 1922.

Conceptul expoziţiei este realizat de Muzeul Național Cotroceni. Publicul este așteptat la Casa Sfatului până pe data de 4 martie.

Sabin Popescu    2/16/2018


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian