Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Noul an chinezesc

Anul Nou chinezesc începe în 16 februarie 2018 şi stă sub semnul Câinelui de Pământ, care va aduce armonie în viața de familie, dragoste pentru țară și o neclintită fidelitate pentru orice cauză, dar... ne spun specialiştii, este şi un an în care consecințele controverselor vor aduce schimbări neconvenționale, dar eficiente, iar oamenii vor deveni mai idealiști susțînând proiecte grandioase. Anul Câinelui de Pământ va pune foarte mult accentul pe răbdare și toleranță. Este un an bun pentru a aduce pe lume un copil, iar cei născuți în acest an vor avea parte de o mulțime de lucruri bune.
Ultimii 10 ani ai Câinelui de Pământ au fost 1478, 1538, 1598, 1658, 1718, 1778, 1838, 1898, 1958 şi acum... 2018. Personalităţi cunoscute, născute în anii Câinelui de Pământ sunt Michael Jackson, Gigi Becali, Madonna, Tim Burton, Kevin Bacon, Cristian Sofron, Jamie Lee Curtis, Viggo Mortensen, Michelle Pfeiffer, Alec Baldwin, Andrea Bocelli, Sharon Stone, Linda Fiorentino, Andie Macdowell, Ciu Enlai, Golda Meir.
Sărbătorirea Anul Nou la chinezi constituie o tradiţie milenară care durează 15 zile începând de la Luna Nouă până la Lună Plină, când are loc Festivalul Lanternelor care este o mare festivitate ce încheie perioada de sărbători. Cele 15 zile sunt pline de practici religioase şi sociale cu adânci semnificaţii, o ilustrare a profunzimii spiritului civilizaţiei chineze tradiţionale. La schimbarea anului chinezesc, pentru a avea prosperitate şi noroc, celor dragi li se dăruiesc plicuri roşii Lai-See cu bani, Răvaşe de primăvară scrise cu cerneală neagră pe hârtie roşie care apoi sunt expuse două luni pe ferestre şi uşi, Tava prosperităţii în 8 compartimente cu dulciuri şi fructe uscate, Portocale şi mandarine care sunt simboluri consacrate norocului şi bogăţiei, Flori de prun care simbolizează speranţa şi curajul şi Flori de narcisă care sunt simbolul noului an.
Semnele horoscopului chinezesc sunt stabilite în funcție de anul nașterii, nu în funcție de lună, așa cum se întâmplă în astrologia clasică, iar fiecare an este patronat de un semn zodiacal, care la rândul său este influențat de unul dintre cele cinci elemente: Apă, Foc, Lemn, Metal, Pământ.
Ca în orice domeniu, culorile au semnificaţii deosebite şi în anul Câinelui de Pământ. Culorile reprezentative ale elementului pământ din Feng Shui sunt galbenul, tonurile de maro, portocaliul şi maron.
In funcţie de zodia din horoscopul chinezesc în care ne-am născut, specialiştii în Feng Shui ne recomandă pentru acest an următoarele culori norocoase, care să le purtăm în îmbrăcăminte sau să le avem în vedere la decorarea locuinţei sau a locului de muncă : pentru zodia Şobolanului alb: verde lemon şi verde smarald , pentru zodia Bivolului: verde măr şi roşu vermilion, pentru zodia Tigrului: alb, gri deschis şi ultramarin, pentru zodia Iepurelui: albastru turcoaz şi roşu carmin, pentru zodia Dragonului: alb şi auriu, pentru zodia Şarpelui: verde turcoaz şi albastru cyan, pentru zodia Calului: alb, verde pădurar şi albastru, pentru zodia Caprei: alb şi albastru de Prusia, pentru zodia Maimuţei: verde kaki şi roşu portocaliu, pentru zodia Cocoşului: albastru Klein şi verde pin, pentru zodia Câinelui: roşu, verde măr şi albastru ciel iar pentru zodia Mistreţului: verde. Toate aceste culori ne pot influenţa pozitiv destinul în 2018, ajutându-ne la creativitate şi dându-ne energii benefice.
Persoanele născute în anii Câinelui de Pământ se remarcă printr-un aspect deosebit, sclipitor. Sunt înzestrate cu o minte pătrunzătoare, sunt talentate şi competente în domeniul lor de activitate, pot obţine succese importante în plan profesional. Câinii de Pământ sunt echilibraţi şi retinuţi, având darul de a convinge, reuşind să-şi atingă obiectivele fără mult efort. Câinii de Pământ sunt buni la suflet, generoşi şi săritori la nevoie, se bucură de o mare popularitate în cercul prietenilor şi colegilor. Meseriile care vor avea succes în anul Câinelui de Pământ sunt cele ale juriştilor, cei din business finanţe şi bănci şi... artiştii.

Toronto ON
arh. Ion Constantinescu    2/14/2018


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian