Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Se apropie Magia Crăciunului

În premieră absolută Opera Brașov prezintă Spectacolul Extraordinar de Crăciun în …trei reprezentații ! La finele acestei săptămâni prestigioasa instituție de artă din Brașov (am numit Opera) este pe cale să stabilească un record în materie de audiență. Datorită cererii impresionante de bilete conducerea a decis să aibă loc în premieră nu mai puțin de trei reprezentații succesive ale tradiționalului Spectacol Extraordinar de Crăciun!!! Și nici așa nu pot fi satisfăcute toate solicitările…

”Recitalul de la ora 5” este intitulat «Poveste de iarnă»

Dar până să ne referim pe larg la amintitul record de asistență, să precizăm că astăzi, 13 decembrie 2017, de la ora 17,00 Opera Brașov și Muzeul „Casa Mureșenilor” îi invită pe melomani ca în cadrul binecunoscutului program muzical ”Recitalul de la ora 5” să urmărească o melodioasă „Poveste de iarnă”, ai căror protagoniști sunt nume de referință ale artei lirice românești și internaționale.
Într-un cadru intim oferit de cunoscutul lăcaș muzeal aflat într-o clădire de patrimoniu din Piața Sfatului a bătrânului burg transilvan, săptămână de săptămână au loc după cum se știe frumoase întâlniri artistice tălmăcite pe note de valoroși interpreți. Proiectul se derulează de mai mulți ani sub cele mai bune auspicii, grație implicării celor doi conducători ai instituțiilor de cultură aminte. Anume, pianistul Ovidiu Mezei, proaspăt declarat câștigător (cu o notă foarte mare, pentru care îl felicităm!) al Concursului pentru ocuparea postului de manager al Operei Brașov, respectiv istoricul dr. Valer Rus, dinamicul director al Muzeului „Casa Mureșenilor”.
În această seară va evolua un quartet de soliste celebre, două dintre ele - soprana Aurelia Florian și mezzosoprana Carmen Topciu - abia întoarse de la concertele susținute în străinătate (SUA și Germania). Urmând să evolueze alături de nu mai puțin talentatele lor colege, soprana Anda Pop și mezzosoprana Gabriela Hazarian, oferind un program interesant. Cunoscuta actriță Nora Vlad va asigura ca și cu alte prilejuri comperajul aplicat, iar acompaniamentul la noul pian al Muzeului va fi asigurat de însuși maestrul Ovidiu Mezei.
După cum ne-a precizat ieri domnia sa, programul este alcătuit din pagini memorabile ale repertoriului de operă și operetă, amintind arii din „Il Trovatore” de Giuseppe Verdi, „Carmen” de Georges Bizet, „Boema” de Giacomo Puccini sau „Liliacul” de Johann Strauss, precum și colinde românești și internaționale.
Va fi cu siguranță o după-amiază artistică de neuitat, care îi va introduce pe spectatori în atmosfera inefabilă a Sărbătorii Nașterii Domnului.

Cea de-a XVIII-ea ediție a Galei Sărbătorilor de Iarnă

Ei bine, să ne aplecăm acum asupra evenimentului anunțat în titlul articolului. În serile de vineri, 15 decembrie 2017, sâmbătă, 16 decembrie și duminică, 17 decembrie a.c. de la ora 18.30, în cocheta Sală împodobită adecvat, aflată pe strada Bisericii Române nr. 51 va avea loc tradiționalul Spectacol Extraordinar de Crăciun al Operei brașovene. În premieră anul acesta la solicitarea publicului sunt planificate ... trei reprezentații la finalul săptămânii în curs, după cum ne-a precizat P.R.-ul instituției, Cecilia Toma. Și dacă nu ar fi atât de solicitant pentru protagoniști să performeze trei reprezentații una după alta, plus că unii invitați au contracte și în alte părți în zilele următoare, mai că s-ar fi organizat și a ...patra seară de spectacole, atât de multe solicitări de bilete sunt.
Este cea de-a XVIII-a ediție consecutivă a Galei Sărbătorilor de Iarnă organizată de Opera brașoveană, organizatorii gândind și anul acesta din vreme un program special.

Nume cu...renume

Publicul este invitat să pășească în lumea mirifică a operei, operetei și a baletului, dar și a colindelor, muzicii specifice de Crăciun și a ritmurilor folclorice prin intermediul unor invitații de marcă, precum soprana Ana Maria Donose, tenorul Cosmin Marcovici și baritonului de origine canadiană Jean-Kristof Bouton de la Opera Națională Română din Iași. Redutabilă Doamnă a șlagărului românesc, Mirabela Dauer, va face o incursiune printre hiturile ei memorabile lansate de-a lungul anilor, pe care le fredonează nu doar generația cu ”ghiocei la tâmple”, ci și cei mai tineri. Să amintim în continuare și de alți muzicieni supertalentați invitați la Gală, cum sunt tinerele vedete Alexandra Fits și Anca Pârlea, talente în plină ascensiune pe plan național, ca și adolescentul-fenomen de numai 15 ani, contratenorul-elev Florin Nae, care a impresionat până la lacrimi jurații și asistența de la emisiunea televizată ”Românii au talent”.
Despre bardul Ardealului și al întregii Românii, marele rapsod popular Nicolae Furdui Iancu, aproape că nu mai trebuie adăugat nici un superlativ, distinsul interpret de folclor venind să concerteze de Crăciun la Brașov împreună cu fiul său, Tudor Furdui Iancu. Branduri artistice la fel de valoroase sunt Cvintetul Vocal ”Anatoly”, cât și Corul de Copii ”Unison” plus Seniorii, dirijor și manager general al formațiilor corale ”Unison” fiind prof. George Dumitrașcu.
Firește, nu puteau lipsi din distribuție îndrăgiții soliști ai Operei Brașov, în primul rând distinsa mezzosoprană Asineta Răducan, o prezență plină de șarm în orice spectacol. Salutăm, de asemenea, apariția unei noi promisiuni pe scena lirică, anume foarte tânăra soprană Mădălina Bourceanu, recent angajată la Opera din municipiul de sub Tâmpa, ce a înregistrat deja două debuturi apreciate în roluri principale. Frumoaselor și talentatelor prezențe feminine amintite li se alătură alte două nume de succes, tenorul Liviu Iftene și baritonul Valentin Marele, ambii remarcabili în fiecare rol, cu fiecare apariție pe scenă.
Completează distribuția de excepție soliștii de balet Miruna Moldoveanu, Valentina Mirică, Mihaela Pop, Claudiu Dane, Matei Rada, Dorin Mirea. La pupitrul Orchestrei se va afla pentru prima dată invitat la Brașov, maestrul baghetei Mircea Holiartoc, dirijor al Orchestrei Naţionale Radio. Își dau concursul la reușia manifestării Corul și Baletul Operei Brașov. Spectacolul va fi prezentat de Paula Duca și George Zafiu. Scenografia este semnată de mereu-inspirata și neobosita creatoare Rodica Garștea, iar coregrafia a fost elaborată de maestra de balet, Ramona Mezei.

Magia se apropie

...Ce ar mai fi, oare, de spus? Decât că le urăm numeroșilor protagoniști ce vor fi puși în fața unei minunate provocări mult succes! Iar numerosului public venit din toată zona Țării Bârsei și județele limitrofe care va umple până la refuz timp de trei seri sala Operei brașovene să aibă parte de seri frumoase, emoționante, specifice Magiei Sărbătorii Crăciunului.







Horia C.Deliu    12/21/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian