Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


O mamă ne cere ajutorul pentru a putea să-şi strângă micuţul în braţe

Raluca Clara Mînzărescu are doar 30 de ani, iar anul acesta întreaga viaţă i s-a năruit într-o clipă. În aprilie a făcut un accident vascular puternic, iar din acel moment a stat numai în spital. Tânăra a luptat din toate puterile pentru a rămâne în viaţă, mai ales pentru fiul ei de numai 2 ani şi şapte luni care o aşteaptă acasă. Însă, Ralu, aşa cum îi spune soţul, va putea să-şi strângă micuţul în braţe doar cu ajutorul oamenilor. Pentru a reuşi să redevină un om normal, tânăra are nevoie de 60.000 de euro, bani necesari pentru recuperarea pe care ar trebui să o facă într-o clinică din Italia.

Coşmarul familiei Mînzărescu şi lupta pentru supravieţuire a Ralucăi au început pe 25 aprilie, anul acesta. „Atunci Raluca a suferit un accident vascular. A fost dusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, iar de aici a fost trimisă la Bucureşti. Diagnosticul pus de doctorii Spitalului “Bagdasar Arseni“ din Capitală, unde a ajuns în comă de gradul IV şi unde a şi fost operată, este malformaţie artero-venoasă, de mărimea unei portocale mici. După o perioadă de 72 de zile petrecută în secţia ATI Bagdasar Arseni, timp în care Ralu a stat trei săptămâni în comă profundă şi şapte săptămâni în stare comatoasă. A suferit două operaţii pe creier, o traheostomie. În tot acest timp, ea a avut o alimentaţie nazogastrică, şi-a pierdut masa musculară, i s-au deteriorat articulaţiile, a apărut spasticitatea, iar perspectivele erau sumbre. Pe 6 iunie am internat-o pe Ralu în Spitalul Militar Central “Carol Davila“, având ca scop integrarea ei intr-un program de recuperare medicală în Secţia de Recuperare, însă Ralu nu a putut trece, din motive independente de ea, de Secţia de Neurologie, care reprezintă o etapă intermediară obligatorie între Reanimare (ATI) şi Recuperare. În ziua internării, starea ei de sănătate s-a înrăutăţit, a făcut febră 39 şi pneumonie bilaterală, iar ca urmare, la nici două ore de la internarea în Secţia de Neurologie a fost transferată la secţia ATI din cadrul aceluiaşi spital. A urmat o perioadă de 53 de zile în care Ralu a suferit încă o operaţie de traheostomie, o tentativă eşuată de trecere prin Secţia de Neurologie şi o deteriorare dezarmantă a stării ei de sănătate“, a povestit Eduard Mînzărescu, soţul Ralucăi.

Recuperare medicală întreruptă din lipsa banilor

Însă, soţul Ralucăi, Eduard, şi familiile lor nu au renunţat nicio clipă şi au crezut întotdeauna că trebuie să existe o posibilitate ca ea să fie salvată. „Lipsa progresului şi deteriorarea continuă, lentă şi progresivă a stării ei de sănătate ne-au determinat să ne orientam către o clinică de specialitate din exteriorul ţării. Astfel, pe 28 august, Raluca a fost transferată cu avionul la Clinica de recuperare neuromotorie Schmieder din Germania. Aici lucrurile au luat o turnură diferită faţă de cea anticipată de personalul de specialitate din România. De la prognosticurile „stare vegetativă cu perspectivă vegetativă“, „nu-şi va reveni vreodată“, „va rămâne toată viaţa paralizată”, în urma unui tratament constând în terapii fizice combinat cu o schemă de medicaţie corespunzătoare – un spray bucofaringian pe bază de canabis care este un antispastic şi de care recuperarea este condiţionată, starea de sănătate a Ralucăi a intrat pe un făgaş favorabil şi promiţător. Şi-a recăpătat capacitatea de a vorbi. Tonusul muscular s-a îmbunătăţit şi odată cu acesta, au apărut progresele la capitolul motricitate. A început să-şi folosească mâna dreaptă şi piciorul drept“, a mai spus Eduard.

Din păcate, Raluca a putut să stea la clinica din Germania doar 49 de zile din cauză că familia a terminat toţi banii pe care îi adunase pentru ea. Acum a fost readusă în România, tratamentul a fost întrerupt, iar speranţele de recuperare au fost, din nou, spulberate. Raluca se află tot pe un pat de spital din Cluj, departe de micuţul ei. Sănătatea şi bucuria ei depind acum de câteva luni de recuprare pe care trebuie să le facă în străinătate. Familia a găsit o clinică în care recuprarea este mai ieftină decât în Germania şi speră ca oamenii să îi ajute pentru a o putea duce pe Raluca acolo.

Cei care vor să ajute pentru ca tânăra mamă să se recupereze pot dona într-unul dintre conturile:

RO55BRDE170SV48163531700 (cont în lei)

RO51BRDE170SV48163611700 (cont în euro) SWIFT este : BRDEROBU

Ambele sunt deschise pe numele Eduard Mînzărescu

Paypal: eminzarescu@yahoo.com
George Balana    12/21/2017


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian