Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Lumea Culorilor - Combinaţii de culori pentru Bradul de Crăciun

Peste câteva zile ne bucurăm de seara de Crăciun, în faţa Bradului decorat. Bradul reprezintă într-o locuinţă punctul central al decoraţiunilor de Crăciun, împodobirea lui făcându-se în familie. Există multe idei şi surse de inspiraţie din care se pot alege, în funcţie de gusturi şi preferinţe, combinaţiile de culori, pe care le preferaţi. In plus, în fiecare an specialiştii în decoraţiuni interioare stabilesc combinaţiile cromatice pentru Bradul de Crăciun. ‘’Strălucire’’ este cuvântul-cheie pentru decorarea acestuia ; de la auriu, argintiu şi roşu până la turcoaz, mov şi portocaliu, Bradul Crăciunului este decorat în culori extravagante şi sclipitoare, însă, atentie, trebuie să se integreze în armonia camerei şi să respecte tonurile predominante ale locuinţei.
Mai întâi, pentru a nu greşi combinaţia, trebuie stabilită o culoare de bază care apoi să fie asociată cu una metalică (auriu, argintiu, bronz), sau cu una neutră (alb, crem). In plus, culorile calde se potrivesc în combinaţie cu auriu sau ivoriu, iar culorile reci merg foarte bine cu alb şi cu argintiu. Brazii pot fi decoraţi monocolor, bicolor sau…în mai multe culori. Iată câteva scheme de culori pentru a vă crea un decor sărbătoresc aparte.
Roşu şi Verde - Este cea mai folosită combinaţie, pentru că roşul reprezintă culoarea hainelor lui Moş Crăciun, iar verdele reprezintă culoarea bradului; este combinaţia bradului tradiţional. Ornamentele roşii şi verzi e bine să fie în cantităţi egale; în această combinaţie se potrivesc şi ghirlandele aurii, deoarece este o culoare complementară.
Roşu şi Mov - Roşu este una dintre cele mai festive culori, iar movul este o culoare regală care conferă bradului multă eleganţă.
Alb şi Roşu – Este o combinaţie simplă şi elegantă, potrivită însă pentru un interior cu mobilier alb şi decoraţiuni textile albe.
Alb şi Mov – Este o combinaţie ce oferă un aer melancolic pentru o casă de Crăciun în stil vechi. Ornamentele trebuie sa fie din materiale naturale şi complementar se pot folosi ghirlande argintii deoarece se combină elegant cu albul şi movul.
Alb şi Maro - Această combinaţie rezonează în interioarele cu mobilier alb sau în culorea lemnului, pentru un Crăciun într-un stil vechi, obţinându-se o imagine mai naturală spre un peisaj montan de iarnă, acoperit cu zăpadă. Bradul trebuie să fie alb, iar decoraţiunile în culori naturale. Se pot folosi şi ghirlande argintii, deoarece se combină armonios.
Alb şi Albastru - Este o combinaţie apropiată specificului iernii, cu albul zăpezii şi albastrul cerului rezultând un interior înscris în farmecul iernii.
Alb şi Gri – Este o schemă de culori reci, exprimând foarte bine atmosfera exteriorului.
Alb şi Negru – Este o combinaţie dramatică şi spectaculoasă pentru un brad excentric potrivit în locuinţele moderne.
Auriu şi Verde închis – crează un decor serios, masculin spun unii, auriul contrastând plăcut cu verdele închis.
Auriu şi Argintiu - asigură un decor sărbătoresc, dar culorile să se ragăsească pe obiecte mici.
Tonuri de auriu - reprezintă o alegere potrivită pentru crearea unei atmosfere festive. Bradul se poate decora cu decoraţiuni şi ornamente din hârtie, lemn, paiete sau dantelă şi se poate asorta cu draperiile, lumânări parfumate şi alte accesorii aurii din locuinţă.
Verde lime şi Turcoaz – Este o combinaţie nonconformistă. Se pot folosi pene, ghirlande, panglici, globuri şi alte ornamente, care interesant combinate, pot realiza un brad de Crăciun deosebit.
In încheiere, dacă anul trecut culoarea dominantă a fost albul împreună cu griul şi argintiul, potrivit designerilor în domeniu, anul acesta se poartă roşu - culoarea clasică a bradului de Crăciun, cu globuri roşii de mai multe dimensiuni, instalaţii luminoase roşii şi beteală roşie sau vişinie. De reţinut că specialiştii ne recomandă şi de acest Crăciun 2017, să fim şi mai buni cu mediul înconjurător şi să cumpărăm doar brazi în ghivece, pe care să-i replantăm după Sărbători !
Vă urez un Crăciun fericit, cu linişte sufletească şi satisfacţia reuşitelor în faţa bradului unic al Dv !






arh. Ion Constantinescu, Toronto    12/20/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian