Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Bucurii in anul 2017 si sperante de la anul 2018 ?

Eu am de ce să-i mulțumesc Proniei Cerești , fiindcă mi s-a împlinit rugamimtea pe care i-am adresat-o la începutul acestui an. Am reușit să-mi duc zilele cu bine, fără "avarii"mari în sănătate, am izbutit să mai fac o vacanță de o săptămâna în Halifax și apoi alta de o lună și jumătate în România, realizare demnă de luat în seamă pentru cine se află în pragul celor 85 de ani, o vârstă la care ai picioarele mai "scurte" pentru asemenea călătorii.

Am avut bucuria să mă întâlnesc « acasă »cu cei dragi și să îmi văd tipărite două cărți : « Sensul giratoriu al vieții » și volumul bilingv, română-emgleză « Între două lumi » închinat Canadei la cei 150 de ani de existență ca stat și României, la cei 100 de ani de la marea Unire. Le-am făcut lansarea cu aleasă bucurie la Alexandria- Teleorman și la București. Bucuriile acestea au fost umbrite în zilele cât am stat acolo de imagini care te bulversează. Oameni frumoși, harnici și înțelepți, locri tulburător de frumoase și fapte minunate se învălmășeau cu reversul lor trezind tulburări, neliniști, derută și mai ales revolta celor nedreptățiți, o revoltă neputincioasă și dezarmantă.

In succesiunea scurgerii inexorabile a timpului, cele bune s-au împletit și în viața mea cu cele rele, lumina, cu intunerucul, bucuria, cu durerea, așa cum îi este dat omului să trăiască pe acest pământ.Tot mai mulți prieteni apropiați ca vârstă lasă locul gol în preajma mea. Dacă mă refer la ultimile zile, Ovidiu Creangă, prieten apropiat, s-a alăturat altor oameni dragi și prețuiți, Regele Mihai, Stela Popescu, Cristina Stamate, care s-au întors în marele univers de unde venim și ne întoarcem cu toții. Și ca o blândă mângâiere venită din partea vieții, tot zilele astea, am primit o valoroasă diplomă aniversară pentru cei 85 de ani pe care îi voi împlini în curând, de la Premierul provinciei Ontario, doamna Kathleen Wynne și alte câteva semne de de recunoaștere a scrisului meu.

Ce aștept de la anul care urmează? Înainte de orice, să mă găsească următoarea anchetă a Observatorului răspunzând cu bucurie și în deplină sănătate, să pot continua scrierile, să se bucure familia mea de sănătate și împliniri, să mai pot face o vacanță în România și să o găsesc pe un drum cu mai multe deschideri spre viitor.
Pentru toți cei dragisi pentru toți românii, doresc să fie un an prosper.

i





Elena Buica     12/13/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian