Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Actualitati in imigratia canadiana

Canada si Ontario coopereaza pentru a mari beneficiile programelor de imigrare – Canada-Ontario Immigration Agreement (COIA), accord semnat la 24 noiembrie 2017

Le 24 noiembrie 2017 a fost semnat al doilea acord Canada-Ontario (COIA), acord care va ghida colaborarea intre cele doua parti in domeniul imigratiei in urmatorii cinci ani.
In linii mari se prevede crearea unei baze pentru a intari partenariatul intre Ontario si Canada in intimpinarea si stabilirea noilor sositi, in dezvoltarea economica si in solutionarea problemelor umanitare. Acordul anunta un effort comun pentru integrarea profesionala a noilor veniti formati/educati in exteriorul Canadei. Un fond de mai mult de 91$ milioane va fi folosit in ‘’bridge training programs’’ in urmatorii trei ani.

Aceste masuri sint menite sa ajute noii sositi sa urmeze programme de actualizare a cunostintelor profesionale pentru a putea corespunde cu exigentelor provinciei si pentru a putea sa lucreze in profesia lor.

Mentionam ca la nivel federal este stabilit un plan de imigratie pe nivele multi-anuale si se estimeaza ca pina in 2020 vor fi primiti approximativ un milion de noi sositi dintre care o buna parte, estimatille find in jur de 40%, se stabilesc in Ontario.
In ce fel acest acord va influenta programele de imigratie specifice provinciei Ontario?

Consideram ca Ontario Immigrant Nominee Program (OINP) va continua sa ofere solutii pentru cei ce vor sa se stabileasca in Canada si au o educatie si experienta de munca necesara pentru nevoile angajatorilor care nu reusesc sa recruteze local.
Prin acest program sint nominalizate pentru rezidenta permanenta persoane care prin educatie si experienta de munca contribuie la economia provinciei si in acelasi timp sint ajutati angajatorii ontarieni in recrutarea si retentia lucratorilor straini.

OINP est un program administrat impreuna de catre Ontario si guvernul federal. Ontario studiaza cererile si nominalizeaza candidatii pentru rezidenta permanenta. Cei care indeplinesc criteriile acestui program vor primi Ontario Provincial Nomination Certificate care le va permite sa aplice pentru rezidenta canadiana si vor beneficia de termene de studiu a cererii mult mai scurte decit alte categorii de candidati la rezidenta permanenta.

OINP accepta cereri in urmatoarele programme :

Ontario Express Entry – unde sint incluse
– Categoria bazata pe capital uman (prin programul Express Entry)
- Categoria candidatilor calificati francofoni (prin programul Express Entry)
- Categoria lucratorilor calificati (prin programul Express Entry)

- General category ( Employer job offer category)
- Lucratori straini care au un contract de munca
- Lucratori straini cu contract de munca pentru competente in cerere – sint considerati lucratori cu anumite competente in agricultura si in constructii.

- Categoria studenti straini
- Studenti care au un contract de munca. Acest program este menit sa ajute angajatorii sa recruteze si sa retina studenti internationali. Locul de munca trebuie sa fie in Ontario dar studiile pot fi facute in orice provincie canadiana.
- Studenti care au obtinut (sau sint pe cale sa obtina) diploma de master.
- Studenti care au obtinut (sau sint pe cale sa obtina) diploma de doctorat
Aceste din urma doua categorii incurajeaza absolventii institutiilor de invatamint publice sa se instaleze in provincia Ontario si nu au nevoie de contract de munca.

Categoria candidatilor oameni de afaceri – Aici sint considerati antreprenorii, oamenii de afaceri si investisorii. Conditiile se schimba in functie de evolutia economiei in Ontario si programele pot fi discontinue.
Fiecare candidat trebuie evaluat in functie de competentele si experienta sa de munca si, in mod sigur, pot fi propuse mai multe cai de a solutiona problema de obtinere a rezidentei permanente. Ceea ce vrem sa subliniem este ca fiecare persoana poate sa-si amelioreze candidatura, trebuie numai gindit in perspectiva si abordat proiectul de imigrare cu seriozitate, hotarire si perseverenta. Chiar daca nu putem schimba experienta de munca dobindita in ultimii ani, dar se pot ameliora cunostintele de engleza si franceza, trebuie avut grija sa se lucreze in deplina legalitate (cu contracte de munca, fise de plata a salariului, declaratie de impozite), trebuie pastrat un statut legal in tara de resedinta, etc.

Pentru un angajatori continuitatea activitatii este importanta si un candidat care schimba locul de munca in fiecare an sau care are mari pauze in activitate poate ridica mari semne de intrebare (aici ne gindim la soferii de camion care conduc in UE si care shimba angajatorii fiindca cauta contracte mai favorabile sau fiindca stau citeva luni acasa dupa ce au lucrat mult timp in strainatate). Noi credem ca interesul angajatorilor pentru lucratorii straini temporari va creste caci imbatrinirea populatiei este un fenomen real si rata demografica in Canada nu este suficienta pentru inlocuirea celor ce parasesc piata de munca.

In prag de anu nou, va dorim sanatate si proiecte de viitor care sa va aduca prosperitate si realizare personala. La multi ani si sarbatori fericite.


Anca Tismanariu
agti_recrutement@sympatico.ca

Anca Tismanariu    12/9/2017


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian