Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Ce a însemnat pentru mine 2017 și ce aștept de la 2018 ?

Pentru mine, ca simplu slujitor al scrisului, 2017 a fost important prin aceea că am fost sănătos și familia la fel, lucru care mi-a permis să-mi realizez planurile literare și cele sociale. Dar aceste bucurii le-am putut obține numai cu sprijinul celor apropiați : soție, copii, nepoți, prieteni, care, la rândul lor fiind sănătoși , au avut răbdarea să-mi dăruiască înțelegere, iubire și apreciere.

Dar, ca un grăunte neînsemnat al acestui mare univers, am avut și nerealizări. Am fost martorul unor realități crude existente pe mapamond, în care copii nevinovați mor de foame, alții pier în conflicte militare pe care nu le înțeleg și nu le doresc, sau mor de boli incurabile. Suflete fragile care află prea devreme ce înseamnă frigul, foamea, moartea, care nu au puterea să-și hotărască soarta, să poată alege între bine și rău, să aspire la o viață mai bună, să fie sănătoși, fericiți și iubiți, dar, care devin cu siguranță victime într-o încleștare străină de voința lor.
Am asistat la tragediile familiilor de migranți fugiți din calea tancurilor, a sărăciei care macină aproape jumătate din populația globului, a indiferenței autorităților față de marile probleme de mediu, a creșterii analfabetismului și a nedreptăților sociale în toată lumea.
Toate acestea le-am văzut, dar nu am reușit să lupt cu încăpățânare pentru remedierea lor.

De aceea pentru 2018 doresc în primul rând, sănătate pentru toți semenii mei, pentru familia , prietenii și colaboratorii mei. Dacă aceștia vor fi sănătoși și fericiți, o fărâmă din această sănătate și fericire se va reflecta și asupra sufletului meu, a acestui biet și neînsemnat supraviețuitor, care nu am nici un merit că trăiesc într-o țară frumoasă, în confort și pace.
Restul , îmbelșugare, realizări profesionale, viață lungă sau glorie, devin aspirații minore în comparație cu marile probleme planetare.

Permiteți-mi să vă transmit dvs. și familiei, prietenilor și tuturor colaboratorilor Observatorului, urarea de a avea în 2018 un an mai bun, pace, sănătate, belșug și satisfacții pe toate planurile.
La mulți ani !Andrușa R. Vătuiu    12/5/2017


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian