Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Răspuns la ancheta Observatorului ; 2017 / 2018

2017 a fost unul dintre cei mai bogați ani ai vieții și viețuirii mele.
A fost rodnic în fapte de creație, în elanuri sufletești, în evenimente, în împliniri existențiale, în primeniri și regenerări lăuntrice, în redobândirea bucuriei, înțelepte, de a trăi. Acronia acestui an, 2017, adică faptul că, la capătul său, mă aflu, și mă recunosc, mult mai tânăr decât îmi amintesc a fi fost la început, ține – abia îndrăznesc a spune – de miracol. Nu am explicații, nici nu le caut. Pur și simplu, constat. Așadar:

În 17 martie (2017), la aniversare (m-am născut în 18 martie 1942) – sărbătorirea la Filiala din Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România. Atunci s-a lansat volumul omagial Despre Eugen Dorcescu, alcătuit de Doamna Conf. univ. dr. Mirela-Ioana Borchin, de la Literele timișorene, volum conținând numeroase și prestigioase contribuții, din țară și din străinătate.

În 27 aprilie, mi-a apărut o nouă carte de poezie, Elegiile de la Carani, care, prin purtarea de grijă a aceleiași Doamne, a beneficiat de trei memorabile lansări: una, cea mai impresionantă, poate, chiar la Carani, în romanticul peisaj, însorit și înflorit, al curții și casei unde Doamna a copilărit (19 mai), cealaltă, în Sala Adam Müller-Guttenbrunn dinTimișoara (29 mai) și a treia, cea mai amplă, în 27 octombrie, organizată de studenții din anul al III-lea, de la Facultatea de Litere a UVT, în celebrul amfiteatru G. I. Tohăneanu.

În 27 iulie, la Editura Mirton, din Timișoara, unde s-au tipărit și celelalte cărți, Doamna Mirela-Ioana Borchin a publicat Primăvara elegiei, volum consacrat, integral, analizei Elegiilor de la Carani și lansat, în 29 iulie, la Uzdin (Serbia), în încheierea Festivalului internațional de poezie „Drumuri de spice”. La același Festival, în aceeași zi, mi s-a decernat Marele Premiu „Sfântul Gheorghe”.

În 12 septembrie, bibliografia mea a mai înregistrat un titlu: Eugen Dorcescu, Sub cerul Genezei, Selecție și Notă asupra ediției de Mirela-Ioana Borchin, Editura Mirton, Timișoara, 2017. În 13 septembrie, acest volum, conținând poeme de factură vădit spirituală, precum și cărțile Doamnei Mirela-Ioana Borchin (Despre Eugen Dorcescu și Primăvara elegiei) au fost întâmpinate cu mari premii la Festivalul internațional de creație „Lumină lină” din Timișoara.

Sfârșitul verii și toamna acestui miraculos 2017 au pecetluit ce era de pecetluit: din 18 august 2017 (în fața oamenilor, a obștei laice) și din 30 septembrie (în fața lui Dumnezeu), Doamna Mirela-Ioana Borchin este Doamna Dorcescu.

Ce aștept de la 2018? Tot ce va binevoi Cel Veșnic, El Shaddai, să-mi dea. După cum zice Psalmul 55, 23 :
„Encomienda a Dios tus cuidados, y El te sostendrá”.Eugen Dorcescu    12/4/2017


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian