Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Cele mai vândute cărți la Gaudeamus 2017 (partea 1)

Iată că s-a mai dus o ediție a Târgului Gaudeamus, așa cum noi numărăm cărțile pe care le-am cumpărat anul acesta și care așteaptă să fie citite, și editurile fac bilanțul celor mai dorite volume.

Anul acesta peste 125.000 de cititori au participat la Gaudeamus și au avut de ales dintre cele peste 800 de evenimente găzduite de târg

Invitatul de onoare al ediţiei a fost Uniunea Europeană, prin intermediul Reprezentanței Comisiei Europene, iar preşedintele de onoare al Târgului a fost îndrăgitul scriitor și om de radio Matei Vișniec.

EDITURA LITERA

1 Testamentul lui Abraham de Igor Bergler

După succesul uriaș al Bibliei pierdute, Igor Bergler revine cu un roman și mai surprinzător decât primul. Conspirațiile sunt și mai teribile, misterele și mai adânci, ritmul și mai amețitor. Piesele de puzzle care îl alcătuiesc, referințele culturale ascunse în plină vedere – de cele mai multe ori în cheie parodică – și inteligența diabolică a construcției fac din lectura lui o experiență absolut unică. Bestsellerul „Testamentul lui Abraham” a fost lansat oficial la Târgul de carte Gaudeamus în prezența autorului și a invitaților săi: Pavel Șușară, Jean Harris, Bedros Horasangian și a fost distins cu trofeul pentru „Cea mai râvnită carte a Târgului”.

2 Mica Enciclopedie Lykke de Meik Wiking

Mica Enciclopedie Lykke invită cititorii să descopere mai multe despre fericire. Minunat ilustrat, dar și cu statistici documentate, noul volum al lui Meik ne poartă într-o vânătoare de comori pentru a deschide porţile către o viaţă mai bună. De la cum ne petrecem timpul atât de preţios la cum relaţionăm cu vecinii şi cum să gătim cina, Meik a adunat dovezi, poveşti şi ponturi din cele mai fericite colţuri ale lumii, într-un ghid complet despre cum să găsim mai multă lykke în viaţa noastră.

3 În căutarea unui destin de Jojo Moyes

Pe locul trei în preferințele cititorilor continuă să fie cea mai iubită scriitoare britanică: Jojo Moyes. De data aceasta cu cea mai nouă apariție în portofoliul Litera: În căutarea unui destin, un roman sclipitor despre prietenie, familie și dragoste.

4 Crima din Orient Express de Agatha Christie

Romanul Crima din Orient Express, de Agatha Christie, este acum disponibil într-un nou format în colecția Buzz Books, anunțând cea mai recentă ecranizare a cărții, cu o distribuție de excepție: Kenneth Branagh, Penélope Cruz, Judi Dench, Michelle Pfeiffer, Johnny Depp, Willem Dafoe și alți mari actori, în regia lui Kenneth Branagh.

5 Stasiland, povești din spatele Zidului Berlinului de Anna Funder

Pe locul cinci în topul celor mai căutate cărți Litera la Gaudeamus este volumul plin de forță al Annei Funder despre o lume plină de brutalitate ce a intrat în rândul operelor clasice ale contemporaneității: Stasiland.



EDITURA LITERA MICĂ

1 Povești de seară pentru fete rebele, de Elena Favilli și Francesca Cavallo

Poveștile a 100 de femei extraordinare din toate timpurile sunt pe primul loc în preferințele cititorilor mici și mari la Litera Mică: regine, inventatoare, pictorițe, scriitoare, partizane, femei astronaut sau prim-ministru… modele de curaj, de perseverență și de generozitate pentru toți aceia care vor să-și împlinească visurile.

2 Marea carte a Crăciunului

În apropierea marii sărbători a iernii, locul doi îl ocupă Marea carte a Crăciunului, o carte numai bună de pus sub brad. O poveste ce cuprinde spiritul Crăciunului - un prilej de bucurie pentru întreaga familie!

3 A fost odată. 24 de povești terapeutice de Gilles Diederichs

Pe locul trei se află Gilles Diederichs cu 24 de povești terapeutice prin care propune o abordare inovatoare a poveștii de seară. Cu o experiență de 20 de ani în lucrul cu copiii, autorul activează în prezent, cu sprijinul Ministerului Educației, în școlile din Franța, unde învață cadrele didactice noi tehnici și abordări în relaționarea cu elevii.

4 Soy Luna. Stil și pasiune, Disney

Soy Luna ocupă locul patru în topul cititorilor. Soy Luna. Stil și pasiune – o carte prin care micii cititori își pot descoperi adevărata pasiune.

5 Prima mea enciclopedie cu lucruri foarte importante

Locul cinci este ocupat de minunile planetei noastre, în această primă enciclopedie cu informații diverse, bogat ilustrate și extrem de interesante – un izvor de cunoaștere potrivit pentru copiii care se pregătesc să înceapă școala.



EDITURA NEMIRA

1 Greva păcătoşilor sau apocrifa unui evreu de Florin Chirculescu

Un roman polifonic şi unic în literatura română, în care istoria veche se împleteşte cu istoria recentă, iar prezentul românesc, sinonim cu corupţia şi criza, se îmbină cu trecutul oriental şi începuturile medicinei moderne.

2 Problema celor trei corpuri de Liu Cixin

Romanul câştigător al premiului Hugo în 2015 este un hard science fiction remarcabil, cu accente de thriller, despre iminenţa unei invazii şi o realitate virtuală care poate schimba soarta umanităţii. (colecţia Nautilus SF)

3 Tobele toamnei, volumul al doilea, de Diana Gabaldon

Continuarea îndrăgitei serii Outlander (partea a IV-a din seria Outlander, colecţia Nautilus Fantasy), care îmbină elegant fantasy, ficţiunea istorică şi o poveste de dragoste care trece dincolo de spaţiu şi timp.

4 Belgravia de Julian Fellowes

Povestea unui caz scandalos din Londra anilor 1840, scrisă de creatorul serialului Downton Abbey, care a readus epoca victoriană la modă (colecţia Babel).

5 Bacalaureat de Ovidiu Eftimie

O nouă aventură din universul romanului Arhanghelul Raul, în care cele mai neaşteptate personaje stau în calea unei invazii extraterestre (colecţia Nautilus SF).



EDITURA NEMI pentru copii

1 Fetiţa care a salvat Crăciunul de Matt Haig

Continuarea bestsellerului Un băiat numit Crăciun, o carte plină de magie, optimism, umor, elfi şi reni puşi pe ceartă, dar şi o fetiţă care va face orice pentru a-l ajuta pe Moş Crăciun.

2 Spărgătorul de nuci

Inspirându-se din reprezentaţia pusă în scenă de George Balanchine în 1954 pentru New York City, ilustratoarea Valeria Docampo surprinde magia şi farmecul acestei clasice poveşti de iarnă.

3 Dragonul de gheaţă de George R.R. Martin

O poveste încântătoare despre prietenie, curaj şi sacrificiu, atât pentru tinerii cititori, cât şi pentru adulţi, de la faimosul autor al seriei Urzeala Tronurilor, cu ilustraţii magistrale de Luis Royo.

4 Sofia şi pisica ei de Dick King Smith

Unul dintre cei mai îndrăgiţi autori de cărţi pentru copii din lume.

5 Spaţiul. Supereroi ai ştiinţei de Tracey Turner şi ilustraţii de Jamie Lenman

Poveşti pe înţelesul copiilor despre cei mai importanţi oameni de ştiinţă care au schimbat până acum lumea.



GRUPUL EDITORIAL ALL

1 Eminescu, poem cu poem. La o nouă lectură de Alex. Ștefănescu

„Un om real a creat o operă de o valoare neverosimilă. Și a avut ca mijloc de exprimare o limbă pe care noi, azi, o vorbim atât de prost! Poate învățăm ceva de la el. Sau poate ne dăm seama, măcar, că suntem în stare să realizăm ceva extraordinar, dacă unul de-al nostru a făcut-o cândva.” (Alex. Ștefănescu)

2 Crucile de la Săpânța. O colecție de epitafuri din veselul cimitir maramureșean de Roxana Mihalcea

Cimitirul Vesel de la Săpânța este un locaș al morții care celebrează viața. Sutele de epitafuri culese și comentate de Roxana Mihalcea prezintă publicului contemporan riturile vieții rurale de altădată.

3 Defecți de Cecelia Ahern

„Un roman captivant pe care ți-e foarte greu să îl lași din mână“ (School Library Journal), „Defecți” a fost publicat deja în 15 țări și deschide seria cu același nume, semnată de autoarea bestsellerului „P.S. Te iubesc”.

4 Protozelul trăsnit de Daniel Eberhat

Acest basm contemporan este o lectură fermecătoare și plină de învățăminte pe înțelesul celor mici. Părinții nu sunt neglijați nici ei – se vor amuza copios printre rânduri, savurând umorul fin și aluziile la cultura pop, care se îmbină în mod firesc cu lecția pe care o vor învăța copiii: fericirea și împlinirea vin odată cu acceptarea de sine, cu bune și cu rele, cu puncte slabe și cu puncte forte, cu talente si cusururi, cu stângăcii și cu… paratrăsnete!

5 Vreau să știu de ce de Charlotte Grossetęte

Cartea oferă răspunsuri clare și inspirate la cele mai dificile întrebări pe care ni le pun copiii. Nu numai că vor înțelege mai bine lumea care ne înconjoară, dar, cu ajutorul acestui volum, cei mici își vor dezvolta imaginația și spiritul creativ.


Bookblog.ro




Andreea Chebac    11/28/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian