Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Stela Popescu ( 21 decembrie 1935 - 23 Noiembrie 2017 )

S-a stins din viață actrița Stela Popescu. Stela Popescu, în vârstă de 81 de ani, a fost găsită moartă, joi după-amiază, conform Stirileprotv.ro.

Potrivit reprezentanților SMURD, Stela Popescu a fost găsită decedată de un membru al familiei, la domiciliul actriței. Potrivit medicilor, decesul ar fi intervenit cu câteva ore mai devreme.

Actrița Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia. Ea a făcut parte dintr-o familie de învățători modești, iar prima amintire pe care o avea întipărită în memorie era invadarea Basarabiei de către armata rusă.

Atunci, în 1940, tatăl ei considerat intelectual, deci dușman de clasă, este deportat în Siberia, iar mama se refugiază, împreună cu fiica în România, la Brașov.

„Nu am niciun secret, dar sunt două lucruri importante în viața unui om: moștenirea genetică și dragostea de viață. Dacă faci o profesie care te satisface, nu mai contează atât de tare banii. Dacă ești foarte bun, atunci ceea ce îți vine de acolo îi ajunge să supraviețuiești. Nu vreau avion personal, nu mașini, marea mea bucurie este că am reușit în această profesie”, spunea Stela Popescu într-un interviu pentru Digi24, acordat în 2013.

S-a născut într-o familie de învățători, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. Atunci, în 1940, tatăl ei este deportat în Siberia, iar mama se refugiază, împreună cu fiica, în România, la Brașov.

„Mama m-a susținut grozav, doar că nu mă credea cea mai deșteaptă și cea mai frumoasă. În ultimele luni de viață, mama mi-a spus: Când intri tu în scenă, răsare soarele. A fost cel mai mare compliment de o viață pe care mi l-a făcut mama”, mărturisea actrița.

Stela Popescu a fost căsătorită cu regizorul Dan Puican, de care a divorțat după opt ani. S-a recăsătorit apoi cu Puiu (Mihai) Maximilian (decedat în 1998), despre care spunea că a fost sufletul ei pereche. „Nu știu ce e cu dragostea, e un lucru foarte interesant, e un fluid care se petrece între doi oameni, nu știu. În clipa aceea eram măritată și am simțit că acest om (n. r. Puiu Maximilian) mi se potrivește mie, că nu pot merge pe două drumuri cu el. Din clipa aceea totul a fost altfel”, se confesa Stela Popescu într-un interviu pentru Gândul, în 2011.

Carieră:

În 1953, susține examenul de admitere la facultate și este repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki", la care renunță după un an și jumătate când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne.

În 1958, debutează în cinematografie în pelicula „Alo? Ați greșit numărul”. Din 1963 până în 1969 joacă la Teatrului de Revistă "Constantin Tănase".

În 1969, Stela părăsește Revista și se angajează la Teatrul de Comedie, ceea ce nu o împiedică să continue colaborarea cu Radiodifuziunea Română (pe atunci Radioteleviziunea) din 1963.

Timp de 24 de ani cât a jucat la Teatrul de Comedie, vara, când se încheia stagiunea teatrală, juca la Revistă la Grădina Boema.

La Teatrul de Comedie joacă din 1969 până în 1993, când revine la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase", unde lucrează si în prezent.

În paralel, susține și o colaborare cu Revista Românească.

A realizat cupluri celebre alături de Ștefan Bănică (în perioada 1971-1979) și apoi cu Alexandru Arșinel, cu scenete semnate de Mihai Maximilian.

Pe scena Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" și pe cea a Teatrului de Comedie, Stela Popescu strălucește în piese precum "Omul care a văzut moartea", "Mama Boema", "Boema, slăbiciunea mea" etc.

A jucat 18 ani în "Preșul", 12 ani în "Pețitoarea" și 10 ani în "Plicul". A avut șansa de a lucra cu mari regizori, precum: Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu.

În 1958, debutează în cinematografie în pelicula "Alo? Ați greșit numărul".

A jucat în peste 25 de filme precum Nea Mărin miliardar (1979), "Pe malul stîng al Dunării albastre" (1983), "În fiecare zi mi-e dor de tine" (1988), "A doua cădere a Constantinopolului" (1994), "Sexy Harem Ada-Kaleh" (2001), "Zbor periculos" (1984)

A jucat în televiziune de la înființare până în prezent, în piese de teatru și emisiuni de divertisment, reușind să transmită ceva din spiritul satiric și contestatar al Revistei prin textele unor scriitori de valoare: Mihai Maximilian, Grigore Pop, Octav Sava sau Dan Mihăescu. TVR a scos pe piață DVD-urile "O stea printre stele" (2006) și "Stela și Arsinel" care reunesc cele mai memorabile apariții TV ale Stelei Popescu.

În 2011 a primit o stea pe Aleea celebrităților, iar în decembrie 2015 a fost decorată de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României" în grad de cavaler.




Observator    11/23/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian