Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Pe aripile muzicii din România până în Japonia și Argentina

Cititorii nostril se vor bucura să afle, fără doar și poate, că în aceste zile valoroasa Orchestră simfonică a Filarmonicii din Brașov se află în turneu tocmai în … Japonia, ducând publicului de acolo un mesaj de prietenie și…profesionalism artistic. Sub conducerea noului manager al instituției, cunoscutul violoncelist Anton Niculescu, muzicienii brașoveni vor onora pe tărâm nipon frumoasa carte de vizită pe care valoroasa formație și-a făurit-o în timp: cu talent, seriozitate și multă muncă, spre cinstea lor și mândria noastră, a admiratorilor.
Evenimentul este prilejuit de aniversarea a 25 de ani de la înfrățirea dintre orașele Brașov și Musashino - Tokyo, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Brașov fiind invitată în ac est context să efectueze până pe 4 decembrie, 2017, un turneu în Țara Soarelui Răsare.
După cum ne-a comunicat Alexandra Grancea, P.R. al instituției muzicale, relațiile de prietenie dintre cele două orașe au fost marcate printr-un Concert simfonic la propunerea dirijorului Daisuke Soga. Prin urmare, aceasta Sărbatoare urmează să fie celebrată cu un Concert Simfonic Extraordinar ce are loc pe data de 23 noiembrie a.c. în Musashino. Concertul va fi dirijat de promotorul acestei înfrățiri, dirijorul Daisuke Soga, devenit Cetățean de Onoare al Brșovului.
Evenimentul aniversar a fost cinstit și acasă de către Filarmonica brașoveană la debutul actualei Stagiuni printr-un un program de excepție.
La Concertul din Japonia va participa și ”Corul Cetățenilor din Musashino”, un grup impresionant format din ...260 de persoane! In program figurează Simfonia a IX-a de Beethoven și legendara “Crai Nou” a compozitorului român Ciprian Porumbescu.De asemenea, se va găsi și lucrarea lui Daisuke Soga compusă special pentru marcarea celor 25 de ani de la înfrățirea celor două orașe.
Promotorii acestei emoționante acțiuni sunt dirijorul Daisuke Soga, alături de Primăria și Consiliul Local Brașov, prin implicarea activă a Direcției de Relații Externe, Cultură și Evenimente din Primăria Brașov.

"Gaudeamus Quartet", 30

Dar evenimentele frumoase despre care dorim să vă informăm, stimați prieteni de peste Ocean, nu se opresc aici, fiindcă tot în această săptămână va avea loc de această la Brașov, la Sala ”Patria” un interesant Concert Extraordinar. El este prilejuit, de asemenea, de o aniversare: împlinirea a trei decenii de existență a valoroasei formații de cameră "Gaudeamus Quartet".
Componența cvartetului s-a schimbat de-a lungul unei atât de îndelungate perioade de activitate concertistică, avându-i în prezent ca membri pe Lucia Neagoe -vioara I, Raluca Irimia - vioara II, Leona Varvarichi - viola și Ștefan Neagoe – violoncel.
Prima apariție în fața publicului brașovean a avut loc în anul 1988, când au obținut Premiul I la Concursul de interpretare pentru cvartete studențești. Au urmat alte și alte Concursuri naționale și internaționale, din bogatul palmares al formației amintind: Premiul Special al Juriului la Concursul Internațional de Cvartet de Coarde, Mozart - Salzburg, Austria (1995), Premiul al II-lea la Concursul Internațional de Muzică de Cameră, Vincenzo Belli¬ni - Caltanisseta, Italia (1995), Marele Premiu ”Rovere d’Oro” la Concursul Internațional de Muzică de Cameră - San Bartolomeo al Mare, Italia (2000) ș.a.
Artiștii s-au perfecționat la cursuri de măiestrie din Marea Britanie cu Hugh Maguire și cu membri ai ”Cvartetului Alban Berg”, au lucrat la Salz¬burg cu Walter Levin, la Londra cu membri ai ”Cvartetului Amadeus” și cu Milan Skampa.
Repertoriul cvartetului este impresionant, cuprinzând peste 200 de lucrări din creația lui Luigi Bocche¬rini, Joseph Haydn, Wolfgang Ama¬deus Mozart, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Felix-Mendelssohn Bartholdy, Robert Schumann, Johan¬nes Brahms, Edvard Grieg, Antonin Dvořak, Bedřich Smetana, Maurice Ravel, Claude Debussy, Béla Bartók, Dmitri Șostakovici, Serghei Prokofiev, dar ți ale românilor George Enescu, Mihail Jora, Pas¬cal Bentoiu, Wilhelm Berger, Vasile Herman, Theodor Grigoriu, Adri¬an Iorgulescu, Ulpiu Vlad, Vasile Spătărelu, Anatol Vieru ș. a.
Gaudeamus Quartet se numără print¬re puținele formații care au reușit să interpreteze în trei ediții Integrala Cvartetelor de coarde de Beethoven (Iași, Brașov și Genova).
Au concertat atât pe scenele de concert din România, cât și pe cele din străinătate: Marea Britanie, Franța, Japonia, Italia, Germania, Austria, Spania, Turcia, Slovacia, Polonia, Ungaria, Croația, Olanda, Bulgaria, Cipru, Suedia, Rusia. Înregistrările audio (CD) ale formației cuprind numeroase titluri celebre.

Sonorități argentiniene

În cadrul Concertului Extraordinar din 23 noiembrie a.c. de la ”Patria” va evolua și un grup de muzicieni din Argenina și România, alcătuit din cunoscuta solistă vocală Analia Selis, pianistul și aranjorul Mariano Castro, precum și de Ionel Mocanu - percuție și Tamas Barabas - chitară bas. Programul cuprinde un eventai sonor din cele mai cunoscute tangouri tradiționale, aranjamentele fiind semnate de un bun cunoscător al genului, Mariano José Castro.
Așa cum probabil că multă lume știe deja, deoarece este un artist popular în țara noastră, Analia Selis este originară din Argentina. A început să cânte de mică. În anul 1998 a obținut o primă Diplomă la Universitatea de Muzica din San Miguel de Tucuman din patria sa, pentru ca în 2002 să primească "Diploma in Vocal Performance" la "Longy School of Music" din Boston, SUA.
Aflată la studii în America l-a cunsocut pe viitorul ei soț, apreciatul violoncelist român Razvan Suma, motiv pentru care in anul 2003 s-a mutat în Romania. Poate vă mai amitiți, că Analia Selis a reprezentat Argentina la Festivalul Internațional ”Cerbul de Aur” din 2004 și a reusit să se claseze pe locul 3. După acest succes a fost contactata de Casa de discuri "Media Pro Music" cu care a semnat un contract pentru producție muzicala. Ca atare, între 2005 și 2009 a lansat patru albume de success, care au dus-o pe Analia in atenția marelui public și al media din România.
Din anul 2014 Analia își ostoiește dorul de patria natală, optând să promoveze tangoul, efectuând împreună cu violoncelistul Razvan Suma si chitaristul argentinian Julio Santillan un turneu încununat de aplauze, reeditând și în anul următor isprava artistică. Tot în 2015 a lansat impreuna cu Mariano José Castro (membru a renumitei trupe de tango "Narcotango") proiectul "Tango Simfonic", promovând piese de gen aranjate special pentru orchestra de camera, pian si voce, călătorind de atunci prin toată țara și colaborând cu cele mai importante filarmonici românești.
Anul 2016 este extrem de important în cariera sa: devine membru al Ansamblului "ArgEnTango" alaturi de patru mari muzicieni cunoscuți (Razvan Suma - violoncel, Rafael Butaru - vioara, Mariano José Castro - pian și Omar Massa - bandoneon). Împreună cu abordează un alt stil de a canta tango, specific părintelui acestui gen special, Astor Pantaleón Piazzolla.
000
…Născut la Buenos Aires, în 1975, Mariano José Castro începe studiul pianului şi al chitarei la vârsta de nouă ani. În 1993, intră la Conservatorul Muzical ”Melani” din Buenos Aires unde studiază în paralel cele două instrumente. Se perfectionează sub îndrumarea unor nume precum Vera Anosova (Rusia), Rubén Ferrero (Argentina), Norman Simmons (SUA), Nicolás Ledesma (Argentina).
În cariera sa de interpret, abordează diferite stiluri muzicale, cântând alături de formaţii de tango, jazz, rock, folclor şi muzică clasică, precum şi ca solist de pian şi chitară. Din anul 2008, face parte din grupul ”Narcotango”, recunoscut la nivel mondial, care realizează o fuziune între tango, jazz şi muzică electronică. A fost nominalizat de două ori la Gala ”Latin Grammy Awards” (2009 şi 2010) la categoria „Cel mai bun album de tango”.
Alaturi de Narcotango dar si ca solist de pian si chitara are la activ peste 25 de turnee internationale in Europa, Statele Unite, Canada si America Latina. În cariera sa de compozitor și orchestrator a realizat numeroase aranjamente muzicale și a compus pentru mai multi artisti interpreti. In 2014, la un an după stabilirea sa în Romania, i se cere să scrie aranjamentele pentru programul turneului “Duelul Viorilor”, cu participarea violonistilor Liviu Prunaru si Gabriel Croitoru. A ales sa scrie o versiune originala a ”Anotimpurilor” de Piazzolla, care a avut mare succes la publicul român.

Mult succes!

Nu ne rămâne decât să-i asigurăm pe minunații artiști de diverse naționalități porniți în călătorii muzicale care mai de care mai interesante, din România în Japonia și Argentina, că le împărtășim emoțiile. Concertând în fața unui public atât de divers vor putea să realizeze demonstrații de virtuozitate, etalându-și noi fațete ale harului și profesionalismului lor.
Mult succes!







Horia C.Deliu    11/22/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian