Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


De vorba cu Mariah Carey

Cum se intampla cu multi, si mai ales cu cei care au o fizionomie robusta dar si care isi permit tratamente cosmetice, Mariah - poreclita "Songbird" - nu pare sa aibe 47 de ani! Inalta, robusta si cu un zambet urias, aceasta "fetita" cu o voce aparte, o adevarata cintareata naturala, a cucerit lumea tineretului american dar si cel mondial. De origina mixta din Venezuela-Cuba-Irlanda si Africa, pare sa aibe o tendinta cameleonica extraordinara. Este de ajuns, insa, ca unul din parinti sa fie un cintaret de opera (mama ei) ca unul din copii sa aibe voce si sa fie indrumat catre o cariera muzicala. Pina la succes, insa, majoritatea din noi, lucram la tot felul de joburi ca sa ne putem plati chiria...

RA: "Long time no see", dupa cum se spune, si este de inteles cu un orar asa de incarcat cum avem mai toti la Hollywood, si in special tu, cu concertele de aici si din strainatate, inregistrari, TV, filme, etc. , ma intreb cind mai gasesti timp si pentru proiecte de caritate sau sa culegi memoribilia pe unde calatoresti?

MC: Hello, Ray! Apreciez si-ti multumesc pentru admiratia continua pe care o ai fata de muzica mea si poate si pentru mine!
RA: Ar fi trebuit, poate, sa te intampin cu un sincer : Felicitari!, mai ales pentru cintecele din ultimul film The Star!!! Nu-i de mirare ca ai devenit o muza pentru multi si mai ales pentru generatia ta!

MC: Hei, nu exagera nici tu! Fac si eu ce pot cu ce mi-a dat natura; iar restul, sti cum este, dupa cum se nimereste. Norocul este sa fi la timpul potrivit, la locul potrivit, indiferent cit de talentat esti. Ha!

RA: Sa fim clar, insa, muza ca muza, dar fara munca si disciplina depusa ce se cere unui profesionist de calitate, n-ai fi reusit sa rezisti atit calitativ cit si ca personalitate, cu toate handicapurile pe care viata ni-i le pune in cale.

MC: Asta cam asa este, Ray... se vede ca nici tu nu esti prea departe ca poti observa asemenea particularitati.

RA: Asta reiese cind cineva cutreiera lumea si are norocul sa se intilneasca cu ce numesc eu ca fiind fructele exotice ale omenirii, mai ales ca aura numelui tau instiga enorm de multa admiratie...

MC:WOW! De unde spui ca esti?

RA: Din Romania.... Restul, cutreierand si lucrand in peste 50 de tari s-o fi lipit ceva de mine!

MC: Fara doar si poate!

RA: Thank you, Mariah, thank you! Acum, ca ne aproprieam de Craciun, astepti sa fi viztata de un spirit special, chit ca ultimul cintec ALL I WANT FOR CHRISTMAS este deja #2 anul acesta, ce zici?

MC: Hmm....un spirit nou? Daca nu esti inconjurat de ele nu ai inspiratia necesara sa creezi arta, muzica, etc. Iar daca te referi la unul special de sarbatori, hmm, este caldura celor din jurul meu cind reactioneaza la muzica si performantele mele.

RA: Este adevarat, ai reusit sa fi o artista desavarsita. Cum traduci asta cind trebuie sa alegi cadouri de Craciun pentru copiii tai care, ca toti copiii, au probabil o lista lunga de ceea ce vor?

MC: Vad ca deja ai pus punctul pe ‚i’. Interesant, copiii in general asteapta sa capete sau sa dea cadouri, dar de ce, pentru ce si care e povestea Craciunului nu prea stiu si ar trebui sa stie...

RA: Ti-ai formulat vre-o traditie de sarbatori pentru copiii tai?

MC: Ha! De-alungul anilor s-au adunat atitea traditii de sania cu Mos Craciun, ca intr-adevar trebuie sa ai o lista foarte mare, pentruca ei cresc si gusturile l-i se schimba. Dar asta se intampla cu toti copii, chiar inainte de i-am avut pe ai mei.

RA: Bravo! In ciuda adversitatilor vietii ai reusit sa-ti faci o familie cu copiii care cresc vertiginos...

MC: Este adevarat caci, chiar intre doua concerte cind plec si ma reintorc, deja este o diferenta. Slava Domnului ca nu-i gasesc accidentati!

RA: Apropos, fiindca ai si singe Venezuelan in tine, cum vezi situatia de acolo zilele astea?

MC: Adevarul este ca tatal meu este Afro-American si bunica lui era din Venezuela. Asa ca n-am crescut cu ambianta aceia si nu vorbesc Spaniola. Da, mai de mult am vizitat de citeva ori Venezuela dar pentru foarte scurt timp ca sa-mi dau seama de unde a venit bunica. Pacat cu ce se intampla acolo! Inima mea reactioneaza puternic la tragedia de acolo si mai ales cind intampin o pauperitate care de multe ori e creata de o politica teribil de anapoda...

RA: In alta ordine de idei; cind esti acasa am inteles ca te imbraci la moda, cu alte cuvinte, est in pas cu tot ce este fasionable, este adevarat?

MC: Cam asa... dupa cum sti, garderoba mea e destul de pestrita ca sa-mi pot satisface necesitatea de ma impodobi dupa cum simt...

RA: La mine nu-i asa pestrita, dar am si eu niste slabiciuni asmanatoare... cred de altfel ca majoritatea lumii prefera anumite combinatii de culori sau piese de imbracaminte, in afara de blue jeans, ce zici?

MC: Cred ca este foarte normal sa ajustam atmosfera si imprejurimile in care traim in anumite momente din viata noastra...

RA: Care probabil te efecteaza cind scri cintecele astea asa de speciale, bravo!

MC: Da, da, mai ales daca nu ai o casa turbulenta si galagioasa... care este si o binecuvantare in deghiz caci te scoate din concentrarea pe care o ai cind lucrezi.

RA: Deci, printre altele, am inteles ca esti si colectionara de pantofi?

MC: Nu ca Madamae Peron! Ha! Este adeavart ca garderoba mea e multipla si diversa...Multe piese le-am purtat numai o data, la anumite performante, si care mi-au placut sa le tin...dar mai sti? Majoritatea nu sunt de purtat in fiecare zi.

RA: Asta inseamna ca nu-ti pierzi timpul sa alegi care din ele... si atunci, fiind eliberata de asemenea veleitati, intrebarea este: cum iti intrebuintezi momentul acela atit de pretios? Meditezi...poate Yoga?

MC: Hmm... Yoga? As fi vrut! Dar ma rog, nu sunt un Yogi Maestro. Incerc sa meditez ca sa ma mentin in forma pe cit este posibil...

RA: Aha, sa nu uit.... tocmai am fost martor la o situatie anapoda in legatura cu platile si cistigurile vedetelor cit si problemele cu anumiti manageri si contabili... Oare te-ai poticnit de asemenea probleme dealungul anilor?

MC: Te referi la exploatarera talentelor inocente, nu?

RA: Cam asa, mai ales cind lumea afla ca Muza lor a fost trisata si probabil sufera din cauza acestor nemernici.

MC: Da, am avut ocazia sa vad ce s-a intamplat cu catalogul cantecelor facute de Beatles si alti muzicieni si compozitori ceeace ce m-a atentionat ca, daca nimic altceva, sa-mi pastrez drepturile la ceeace scriu si compun. Dar e de asteptat cind ai succes si dupa cum se spune "vine cu teritoriul" asa dupa cum si alte profesii au riscuri de intimpinat. Arta pe care o emanam este patrimoniul artistului si nu al camatarilor. Vrei nu vrei, experienta ne invata cum sa fim vigilenti...

RA: Imi pare bine ca intr-adevar esti cu picioarele pe pamint; foarte multi artisti nu sint. Si eu am invatat de mic cind, mergind cu o droaie de alti copii vecini la filmul de Dumineca mult asteptata, am vazut un cersetor orb si i-am dat banii pentru biletul de cinema. Dumineca urmatoare, unul din copii mai mari din cartier m-a luat de mina, m-a adus in fata cersetorului orb si l-a descoperit ca vedea chiar foarte bine!

MC: Cam asa este, nimic nu inlocuieste experienta...

RA: Ceeace ma face sa evaluez experienta reala de a fi cu tine si sa-ti multumesc foarte mult pentru timpul alocat. Thank you, Mariah!

MC: Thank YOU, Ray... you are a funny guy!

Ne-am despartit cu un Good Bye calduros. Asa mai zic si eu!

Dela Ray Arco, corespondentul nostru din Hollywood    11/10/2017


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian