Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Programul de concerte „Romanța ne unește”

Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște a inițiat PROGRAMUL NAȚIONAL DE CONCERTE „ROMANȚA NE UNEȘTE”, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, în cadrul căruia vor fi organizate concerte de romanță în zonele istorice ale țării, destinate celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Programul constă într-o serie de concerte de Romanţe, susţinute în mari oraşe din România și din Republica Moldova, cu orchestre profesioniste, de către laureaţi ai Festivalului Naţional „Crizantema de aur”, alături de prestigioşi intepreţi de romanţe, din fiecare zonă istorică. Parteneri ai programului sunt instituţii muzicale profesioniste și centre judeţene de cultură din țară.
Primul din seria de concerte „Romanța ne unește” este organizat în parteneriat cu Opera Română Craiova. Evenimentul va avea loc duminică, 5 noiembrie 2017, ora 19.00, la Cercul Militar din Craiova.
Următorul concert va avea loc la Cluj-Napoca, luni, 13 noiembrie 2017, ora 19.30, la Sala Cinema Victoria și este organizat în parteneriat cu Opera Project Group și cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.
Următoarele parteneriate pentru anul 2017 pregătesc concerte la Alba-Iulia, Ploiești și Târgoviște. Pentru 2018, anul celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, în Programul Național de Concerte „Romanța ne unește” vor fi incluse orașele București, Brașov, Constanța, Iași, Bistrița, Chișinău, precum și alte localități din zonele istorice ale României.
Totodată, Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” a inaugurat în acest an, în premieră națională, la Târgoviște, „Casa Romanței” – spațiu muzeal unic în România dedicat promovării și conservării ROMANȚEI ca gen muzical de patrimoniu, în contextul în care a asigurat și direcția artistică a ediției a 50-a, jubiliară, a Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de aur” din Târgoviște.

ROMANŢA reprezintă un gen muzical de patrimoniu al culturii naţionale ce figurează în Repertoriul naţional de patrimoniu cultural imaterial al Comisiei Naţionale pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, (Bucureşti: CIMEC, 2009, p. 24). Numeroase instituții prestigioase din România susțin demersul nostru de înscriere a ROMANŢEI ROMÂNEŞTI pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii UNESCO, demers ale cărui proceduri se desfăşoară în prezent la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi la Comisia Naţională a României pentru UNESCO.


Persoana de contact: Alina Mavrodin Vasiliu, Directorul Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței”.
Tel.: 0722/335.013. E-mail: alina.mavrodin.vasiliu@gmail.com





Alina Mavrodin Vasiliu    11/5/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian