Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Romïżœnii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivïżœ 2024
Articole Arhivïżœ 2023
Articole Arhivïżœ 2022
Articole Arhivïżœ 2021
Articole Arhivïżœ 2020
Articole Arhivïżœ 2019
Articole Arhivïżœ 2018
Articole Arhivïżœ 2017
Articole Arhivïżœ 2016
Articole Arhivïżœ 2015
Articole Arhivïżœ 2014
Articole Arhivïżœ 2013
Articole Arhivïżœ 2012
Articole Arhivïżœ 2011
Articole Arhivïżœ 2010
Articole Arhivïżœ 2009
Articole Arhivïżœ 2008
Articole Arhivïżœ 2007
Articole Arhivïżœ 2006
Articole Arhivïżœ 2005
Articole Arhivïżœ 2004
Articole Arhivïżœ 2003
Articole Arhivïżœ 2002


Timothy Eaton

Oare cine nu s-a plimbat prin magazinul Eaton? Oare cine nu a admirat sculptura găstelor canadiene? Oare cine nu s-a fotografiat în Eaton Centre cand a venit în Canada?
Iată povestea proprietarului acestui magazin.

Timothy Eaton
(noiembrie 1834 – ianuarie 31, 1907)

A fost un om de afaceri canadian care a fondat renumitul magazin Eaton, unul dintre cele mai importante magazine din istoria canadiană.

S-a născut în Ballymena, Judetul Antrim, Irlanda.
Părinții lui erau scoțieni, protestanți, John Eaton si Margaret Craig. Timothy era înca un ucenic în ale magazinelor. El ia vaporul către Ontario, Canada la vărsta de 20 de ani. La 28 mai 1862, Eaton se căsătoreste cu Margaret Wilson Beattie. Ei au 5 baieți si 3 fete. Printre baieți este si John Craig Eaton si Edward Yourg Eaton. Una din fete, Josephine Smyth Eaton, supraviețuieste desi vasul RMS Lusitania se scufundă pe coasta irlandeză în anul 1915. Fiica sa Iris Burnside nu are aceeasi soartă.

În 1865 cu ajutorul fraților săi Robert si James, Timothy pune pe picioare o brutărie în orasul Kirkton, Ontario, care nu supraviețuieste decat căteva luni. Fiind o fire care nu se lasă cu una cu doua el deschide un magazin de diverse în St. Mary, Ontario. În 1869 el cumpară o afacere asemanatoare cu a lui care era deja în business la 178 Yonge Street în Toronto. Ca să îsi facă reclamă el respectă urmatoarele: toate bunurile aveau un preț ( nu se făcea tărguială), nu se dădea credit si toată marfa venea cu deviza daca nu vă place o puteți returna sau după sloganul magazinului "Goods Satisfactory or Money Refunded").

Începănd cu 1884, Timothy introduce în Canada catalogul cu comandă prin postă care a fost un adevarat eveniment, în acest fel compania lua legatura cu mii de orase mici si cu comunitațile rurale. În afară de haine, mobilier si ustensile de bucătărie, catalogul oferea si lucruri practice ca masinile de muls vaca si tot felul de invenții. Si cănd era deja vechi fiind inlocuit cu un alt catalog era foarte bun pentru toaleta din grădină unde oricine se duce din cănd în cănd.

Timothy a născut un imperiu de magazine colosal care va fii extins de către copii sai de pe o coasta a Canadei la alta, avănd punctul de maximă înflorire în cel de-al doilea razboi mondial cănd T. Eaton Co. Limited avea 70,000 de angajați.

Desi Timothy nu a inventat magazinele si nici nu era primul care avea un magazin în lume care oferea “money back guarantee”, lanțul de magazine pe care l-a fondat a popularizat cele doua concepte si a revoluționat felul în care se face comerț în Canada. De asemeni de pe timpul lui este si obiceiul paradei lui Mos Crăciun (Santa Clause Parade).

Timothy moare de pneumonie la 31 ianuarie 1907 si este înmormăntat în Mount Plesant Cemetery, în Toronto.




Dana Mateescu    11/1/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian