Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Vernisajul Taberei Internaționale de Sculptură în Piatră Măciuca

A avut loc vernisajul Taberei Internaționale de Sculptură în Piatră Măciuca.
Cu acest eveniment, se încheie cea de-a doua ediție a acestui proiect cultural internațional. De aici înainte, publicul de toate vârstele este invitat în sudul județului Vâlcea, să viziteze cele 8 monumente de for public ce au fost create în timpul taberei. Sculpturile se regăsesc în centrul Comunei Măciuca, alături de operele realizate la prima ediție, în 2014, iar accesul este liber.
Proiectul a avut în centru sculpturile celor unsprezece artiști participanți în 2017, dar a fost, de fapt, un proiect multidisciplinar. În perioada 2-21 octombrie, s-au desfășurat ateliere de creație pentru copii, întâlniri educative dintre sculptori și elevii din comuna Măciuca și de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Rm. Vâlcea, o prezentare de modă a colecției „Rădăcini”, creată de designerul Liliana Larisa Crăciun.
Organizatorii le mulțumesc tuturor celor prezenți la vernisajul taberei. Printre oaspeți, s-au numărat artiști importanți din București, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș și Cluj.
Inițiatorul acestui proiect cultural, Dan NIȚU, președintele Fundației Dumitru Drăghicescu, le-a transmis invitaților următoarele:
„Este o zi de sărbătoare pentru noi! Sărbătorim astăzi efortul și creativitatea celor unsprezece artiști din tabăra noastră. Vă mărturisesc recunoștința pe care le-o port pentru tot ce au făcut ei pentru acest proiect și pentru această zonă a României. Văd și la această ediție că reușim să facem ceea ce ne-am propus și sunt tot mai încrezător în forța acestui proiect. Suntem între prieteni, așa că vă pot spune că, în săptămânile acestea, ne-am simțit cu adevărat apreciați de cei din jurul nostru. Nu am nicio rezervă să afirm că avem o voce importantă în mediul cultural românesc și european. Așa cum am anunțat deja, suntem hotărâți să continuăm acest proiect. Stimați invitați, să știți că nu vă aflați aici întâmplător. Avem nevoie de fiecare dintre dumneavoastră pentru a dezvolta această tabără de sculptură. Acest proiect rămâne deschis, flexibil. Vin din zona de business, așa că mi se pare important să fim competitivi, performanți. Rămâne să redefinim împreună aceste concepte, astfel încât să obținem un nivel înalt de performanță și în domeniul cultural.”
Mirela NIȚU, membru fondator al Fundației Dumitru Drăghicescu, le-a reamintit invitaților care este simbolul central al ediției din 2017:
„Acestă ediție a taberei noastre are în centru figura Reginei Maria. Am îmbrățișat-o ca simbol și ca îndrumător. Regina Maria a jucat un rol esențial în istoria României. Inclusiv în istoria artei din România. Dorim să onorăm pasiunea Reginei pentru frumos, pentru creație. Și să perpetuăm atenția față de domeniul artistic, dar și grija față de revalorizarea tradițiilor noastre și aducerea lor în contemporan.”
Cei unsprezece sculptori participanți la cea de-a doua ediție sunt Mathieu CHIVA (Franța), Giovanni CAROSI (Italia), Viorel ENACHE (România-Franța), Zoran GRINBERG (Serbia), Joy JAROBA (Chile), Anne LE LOUARN (Franța), Kevin MEUNIER (Franța), Nicolae Răsvan MINCU (România), Fanny PIEPLU (Franța), Sergiu SĂLIȘTE (România), Lucian ȚĂRAN (România).
A doua ediție a Taberei Internaționale de Sculptură în Piatră Măciuca este organizată de Fundația Dumitru Drăghicescu, în parteneriat cu Atelierele Enache Paris.
Proiectul cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
________________________________________

Sabin Popa    10/29/2017


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian