Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Pe cine numim …eu sau faţetele multiple ale artei lui Sergiu Cioiu

Spectacolele lui Sergiu Cioiu fac parte din categoria regalurilor, pentru că aduc publicului românesc, şi nu numai, o îngemănare uluitoare între muzică, poezie şi intepretare scenică.

Pe cine numim…eu este titlul unui recital realizat pe versurile lui Marin Sorescu, Romulus Vulpescu şi Miron Radu Paraschivescu, muzica fiind semnată de Alexandru Mandy, Dan Stoian şi Sergiu Cioiu. Turneul canadian va debuta în 7 octombrie, la Ottawa, chiar de ziua artisului şi va continua cu reprezentaţii la Montréal şi Toronto.

Maestrul Cioiu este un artist complex care ştie să aducă music-hall-ul la rang de fineţe poetică şi poezia s-o desluşească pe note muzicale şi trăire dramatică.

Absolvent al Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică « I.L.Caragiale » din Bucureşti, artistul a impresionat publicul din România şi de peste hotare cu melodii adânci, pline de sensibilitate şi de miez, care au un mesaj dincolo de divertismentul clipei. Este un bard care s-a îndrăgostit de poezia lui Marin Sorescu şi a altor poeţi ai aceleiaşi vremi, dar şi de muzica lui Alexandru Mandy şi a lui Dan Stoian.

A avut propriul recital la Cerbul de Aur de la Braşov, a fost laureat al Festivalului de la Mamaia şi unul dintre puţinii români care au concertat la Sala Olympia din Paris.
Pe lângă muzică şi teatru, mai are la « activ » şi o carte semnată împreună cu Puşa Roth-jurnalistă la Radio România-, intitulată « Nu ştim aproape nimic ». Este o carte-mărturie a prieteniei dintre artişti, a laboratoarelor de creaţie ascunse în nopţile lungi de vară, a unei lumi deja apuse, dar care a respirat atât de aproape de noi şi care ne-a pus pe masă giuvaeruri menite să ne sculpteze simţirile şi gândirea. Un volum-document despre Bucureştii anilor ’60-’70 ai secolului trecut, când se cizelau adevărate comori artistice. Prietenia cu Alexandru Mandy, cu Dan Stoian, dar şi cu alţi mari ai lumii creatoare, i-a lăsat urme pe suflet, aşa încât noi, cei de astăzi, putem să savurăm o lume care a avut de spus lucruri profunde, care dăinuiesc şi care vibrează adânc în inimile noastre.

Cei care au avut ocazia să-l vadă în ultima sa apariţie scenică din Canada, desfăşurată la Ambasada României, cu ocazia lansării volumui mai sus-amintit, au avut plăcuta revelaţie a unui artist plurivalent, care ne dovedeşte că nu numai arta rămâne tânăra, dar şi trăitorul ei, că forţa creatoare şi intepretativă nu a cules din trecerea anilor decât parfumul aducător de măiestrie şi desăvârşire.






Cristina Balaj Mihai    10/7/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian