Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Anticipand American Film Market 2017

Iata ca a trecut inca un an, de data asta mai repede ca oricind, care ne-a afectat din toate directiile. Dar, cine stie, poate este o binecuvintare in deghiz pe care inca nu o apreciem fiind repeziciunea cu care s-au schimbat si inca se mai schimba lucrurile.

Astfel, perioada AWARDS SEASON care a inclus Festivalurile de la Venetia, Toronto si EMMMY’s fiind deja transmise, intreaga industrie cinematografica este acum supra preocupata cu cea mai importanta manifestare economico-culturala pe care o reprezinta Statele Unite, anume AFM - AMERICAN FILM MARKET, la 1 Noembrie, in Santa Monica, California - numai la doua saptamani de marea manifestare globala din lumea cartii care are loc in Octombrie la Frankfurt, in Germania: The 2017 BOOK FAIR.

Acest tirg va fi un moment propice ca marile studiouri de filme sa vada care din cartile publicate au o cerere mare pe piata globala sperand ca riscul investitiilor in filme sau a programelor TV sa fie diminuat si, deci, sa se faca filme.

Sigur ca a fost in interesul industriei de divertisment ca Europa si Asia si mai recent in Orientul apropriat si chiar Africa sa aibe asmenea manifestari dupa modelul lui AFM – care de altfel i-a ajutat – dar nici pe departe la nivelul American in care se desvolta din ce in ce mai mult de cind s-a infiintat, acum 36 de ani!

Fara indoiala ca numarul crescind de participanti atesteaza importanta acestui eveniment la care, daca anul trecut au fost in jur de 8,000, nu m-ar mira ca anul acesta sa atinga 9,000 daca nu chiar 10,000 de persoane dat fiind desvoltarea globala a domeniului visual si al inovatiilor prilejuite de distribuitorii de filme si seriale TV pe mapa mondiala. In plus, AFM ofera o serie de Conferinte profesionale la care multi participanti din domeniu vin sa-si clarifice, in direct, situatia economica ca strategie financiara si profit, vis-ŕ-vis cerintele pietii si a spectatorilor preferind ecranele mari si experienta vizionarii la cinematografe impreuna cu alte audiente, sau chiar numai acasa la ecranul mai mic al televizorului (cit o fi el de mare intr’o camera!)

Un fapt care trebuie subliniat este ca, dupa facilitarea vinzarilor cit si intrunirile la Conferinte, AMERICAN FILM MARKET ofera si un podium mai relaxant prin care participantii si Asociatiile respective din multe tari interesate sa-si prezinte productia de filme la ei, atit pentru Piata locala dar si export, ofera seara, dupa culminarea zilelor de lucru, partiuri unde pot ciocni un pahar si intra in conversatii mai profunde indeajuns sa-si faureze o nota in plus de congenialitate si prietenie.

Asa se face ca noi, Presa internationala, avem o pozitie de preferinta dat fiind si dorinta cineastilor Americani sa-si prezinte filmele lor peste hotare profitand si de pozitia oraselului Santa Monica pe plaja Oceanului Pacific si a restaurantelor gourmet de care se bucura si rezorturile turistice din lume. Numai ca la noi, in Sudul Californian, gustam o atmosfera mult mai speciala dat fiind omogenitatea melanjului international.

Ray Arco
Hollywood, California

de la Ray Arco, corespondentul nostru din Hollywood    10/3/2017


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian