Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Rom�nii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivďż˝ 2024
Articole Arhivďż˝ 2023
Articole Arhivďż˝ 2022
Articole Arhivďż˝ 2021
Articole Arhivďż˝ 2020
Articole Arhivďż˝ 2019
Articole Arhivďż˝ 2018
Articole Arhivďż˝ 2017
Articole Arhivďż˝ 2016
Articole Arhivďż˝ 2015
Articole Arhivďż˝ 2014
Articole Arhivďż˝ 2013
Articole Arhivďż˝ 2012
Articole Arhivďż˝ 2011
Articole Arhivďż˝ 2010
Articole Arhivďż˝ 2009
Articole Arhivďż˝ 2008
Articole Arhivďż˝ 2007
Articole Arhivďż˝ 2006
Articole Arhivďż˝ 2005
Articole Arhivďż˝ 2004
Articole Arhivďż˝ 2003
Articole Arhivďż˝ 2002


Subiectiv : Pionii de Sacrificiu

Într-un interviu acordat în iulie de generalul Ion Mihail Pacepa websitelui american independent ”Journal Review,” a spus că pentru cineva care a trăit două vieti (în care îndrăsnesc să integrez pe fiecare dintre noi cu o experientă în socialism si alta în capitalism), vede că ”virusul marxismului deghizat în socialism/progresivism, si gretosul cult stalinist al personalitătii” au infectat tărmurile tării de adoptie, America.
Primele simptome, a spus generalul, au apărut încă din timpul campaniei electorale din 2008 când candidatul democrat Barac Obama a declarat că ”eu sunt cel pe care lumea îl asteaptă!” După ceremonia investiturii lui Obama ca Presedinte, publicatia politică Newsweek, la 7 februarie 2009, publică cu majuscule pe copertă, mesajul: ”Acum suntem toti socialisti.” Numai doi ani mai târziu, economia americană confirmă cu statitici necontestabile rezultatele măsurilor acestui guvern: 14 milioane de someri, 41,8 milioane de beneficiari ai cupoanelor gratuite de mâncare, alte milioane de americani alungati din casele lor, Produsul Domestic pe Cap de Locuitor – GDP - scăzut de la 3.6% la 1.6%, cu o semnificativă crestere a datoriei publice la 13 trilioane de dolari.

De unde se vede că mirajul ideilor socialiste repetate si de data asta, ca în toate celelalte tări molipsite de acelasi virus al marxismului, au dovedit infertilitate în toate domenile de activitate, cu exceptia sărăciei. Cu toate astea, himera socialismului continuă si astăzi să orbească milioane de oameni pretutindeni, pentru că ideia justitiei sociale este promovată cu eficientă de anumite grupări dornice de avansări în arena socială si politică. Majoritatea ziarelor, revistelor si emisiunilor de televiziune, la care au aderat unele personalităti din lumea universitară si a artelor, profesează opinii îndreptate spre o singură tintă: focalizarea conceptiei inegalitătii sociale, în special al celor ce nu apartin rasei albe, revendicarea nedreptătilor suferite de afro-americani în urmă cu secole si supra-taxarea celor din vârful procentajului de 1%.

Faptul că unul dintre cei mai proeminenti reprezentanti ai acestei categorii, vârful de lance al procentului de 1%, Donald J. Trump, a fost ales Presedinte al Americii, a îngrosat grotesc discordanta cu punctele de vedere reclamate de media democrată. Ca urmare o largă campanie de calomniere, defăimare, si insubordonare a fost extinsă si sustinută cu isterică energie pe toate canale politice si de informatie împotriva noii administratii. Ura deslântuită de presă s-a revărsat în acte de violentă populară amplificate la maxim pe toate canalele de televiziune si ziare. În pofida tuturor încercărilor de desumanizare a Presedintelui, alegătorii, acesti pioni anonimi ce în final decid învingătorul, au continuat să rămănă loiali alesului lor.

Internetul a căpătat un rol important în developarea si difuzarea ideilor (în afara scrutinizări publice), ce în rândul generatiei tinere a devenit habitual, unica sursă de informare. Bazat pe acest fenomen, fondatorul platformei Facebook, Mark Zuckerberg, democrat, a cărui avere depăseste 70 de miliarde, se pare că intentionează să candideze pentru presedentie la Casa Albă, în 2020. Stiind că se poate bizui pe ”mileniali,” având la dispozitie ca mijloc de propagandă Facebook media, fonduri suficiente pentru campania electorală si strategisti din defuncta campanie a doamnei Clinton, nu e exclus să reusească.

Alături de Facebook, Amazon, Google si ceilalti giganti în domeniul ciberneticii, au acumulat totalitatea informatilor în circulatie în întreaga lume, atât în stiintă, tehnică, finante, artă si geo-politică. Ca surse unice de informatie si expertiză, detin monopolul ideilor ce cu usurintă pot fi controlate, promovate sau filtrate de aceste platfome în conformitate cu telurile ce le urmăresc. Majoritatea institutilor guvernamentale si particulare depind tot mai mult de capabilitatea tehnologică si de securitate a acestor giganti din Silicon Valey pentru decizi în domeniul planificării, strategiei si executiei. Colaborarea institutilor cu firmele tehnice desi poate accelera inovatii de mare importantă în toate domenile, prezintă însă riscul competitiei dintre firmele tehnice cu clientii lor. Acesti giganti tehnologici profitând de avantajul expertizei vor putea să decidă, la liberă alegere, pe cine să servească sau nu, si cine poate fi substituit în viitor. Multe bânci si institutii financiare deja privesc cu îngrijoare posibilitatea aplicării acestui scenariu, acum când Facebook poate facilita tranzactii bancare, iar Amazon perfectionează tranzactia finciară activată prin voce.

Dacă cele mai importante institutii din lumea finantelor precum bânci, bursă si companii de asigurare intrevăd pericolul prezentat de Silicon Valey, cu atât mai mult noi, consumatorii anonimi de pe toate meredianele, suntem îndreptătiti să privim cu îngrijorare puterea acumulată de acesti giganti ce detin monopolul informatilor si au capabilitatea să le controleze. Istoria, cultura si ideile pot fi mistificate cu usurintă si canalizate drept adevăr autentic dacă interesele unora o cere. Deja vedem ce se întâmplă în prezent: media socială din Silicon Valey, indoctrinată în avangarda ideilor democrat-progresive, sunt angajate efectiv în politică, cum a fost cazul recent al concedierii unui salariat Google, pentru un articol în care a scris că femeile nu sunt înteresate într-o carieră high-tech. Pentru că tara noastră a fost dominată timp de peste 40 de ani de o ideologie comunistă ce a mistificat în întregime istoria patriei, astăzi avem încă probleme să restabilim adevărul istoric. Acest pericol, astăzi, e magnificat la nivel global.

Nu e deajuns că politica progresivă din ultimile decenii a încurajat dezintegrarea famililor, că a îndepărtat copii de părinti, că au atacat convingerile noastre religioase si au înterzis în oficile publice Tablele Celor Zece Porunci, acum vor să distrugă si cele din urmă vestigii national-culturale - statuile ce imortalizează momente si personalităti din istoria natională – ca un ultim atac asupra identitătii noastre. Celor prea înflăcărati ca să vadă ce pierdem prin distrugerea statuilor sau dislocarea lor de pe socluri la adăpostul întunericului, nu trebuie decât să la amintim că civilizatia lumii cu toate frumusetile ei, au fost clădite prin jertfe umane. Cu exceptia Atenei, toate celelalte orase antice au fost clădite cu sclavi, dar nici barbarii nu le-au distrus.

Pe tabla de sah, pionii apără aristocratia si de multe ori sunt trimisi la sacrificiu. Noi ne-am născut si rămas pioni ai unei lumi nedrepte în care minciuna e argumentul principal. Menirea noastră, a pionilor lumii, este să veghem.

Toronto / sept 2017




David Kimel    9/13/2017


Contact:







 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian