Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Filmul Octave cu Marcel Iures, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, in regia lui Serge Celebidachi, are premiera la Montreal Film Festival pe 3 sept a.c.

Filmul Octave cu Marcel Iures, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, in regia lui Serge Celebidachi, are premiera la Montreal Film Festival pe 3 sept pentru public la ora 9 pm la Cinema de Parc, sala 2 si pentru presa pe 4 sept la 12.30 la Cinema du Parc.

Filmul „Octav”, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, descrie o poveste care celebrează viaţa şi aduce omagii purităţii copilăriei, prieteniei, dragostei şi nostalgiei dulce-amăruie. Lung-metrajul este o coproducţie România – Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, iar producător este Adela Vrînceanu Celebidachi.

Marcel Iureş şi Victor Rebenciuc au un trecut artistic comun, care se întinde din 1985 până în prezent. Destinele lor artistice s-au intersectat atât în producţii cinematografice cat şi în teatru. Cei doi mari actori s-au întîlnit prima dată pe scena, în 1985, la Teatrul Lucia Sturdza Bulandra, din Bucuresti, în ”Hamlet”, o productie clasica impresionanta in regia lui Alexandru Tocilescu. Lui Marcel Iures ii revenea rolul lui Horatio, in timp ce Victor Rebenciuc avea rolul groparului. Cu timpul, personajul Hamlet ajunge sa fie rolul lui Marcel Iures, in anul 2000, cand faimosul regizor Liviu Ciulei isi va semna ultima creatie, tot la Bulandra, avandu-l in rolul lui Claudius pe Victor Rebenciuc. Ambele montari ale lui Hamlet au reprezentat un succes, din punct de vedere teatral, cu reverberatii puternice din partea publicului si un moment de creatie unic in cariera celor doi actori. Intre cele doua reprezentatii hamletiene, Marcel Iures si Victor Rebenciuc au jucat impreuna si in anii ce au urmat, dupa primul Hamlet, in ”Dimineata pierduta” (1986), de Gabriela Adamenteanu sau in ”A treia teapa” (1988), de Marin Sorescu.

În filmul „Octav” (2017), rolul lui Marcel Iureş este unul complex, despre care acesta declara: „nu am mai întâlnit niciodată aşa ceva, în ultimii 25 de ani, în România. Este cel mai frumos rol pe care l-am primit până acum”, reprezentând o adevărată provocare.

„Acest rol e că un fel de probă, un fel de examen, să vedem ce am putea găsi util, din toate personajele pe care le-am jucat până acum”, continuă protagonistul lui Octav. Iar rezultatul este unul magistral, Marcel Iureş construind cu măiestrie povestea unui om în care ne regăsim cu toţii.

„Octav e o poveste cu oameni, cu un om în care se recunosc toţi oamenii de pe pământ. Este o poveste profund umană, acesta fiind şi motivul principal pentru care am fost atras să joc în acest film. Avem nevoie de astfel de poveşti”, explică Marcel Iureş.

”Octav e o poveste cu oameni, cu un om in care se recunosc toti oamenii de pe pamant. Este o poveste profund umana, acesta fiind si motivul principal pentru care am fost atras sa joc in acest film. Avem nevoie de astfel de povesti”, explica Marcel Iures.

În această poveste, Octav îl reîntâlneşte şi pe Spiridon, bunul său prieten din copilărie, interpretat cu măiestrie de Victor Rebengiuc.

„Este rolul unui om care îşi întâlneşte un vechi prieten, pe care îl aşteaptă de multă vreme, cu o bucurie nemăsurată faţă de această întâlnire, în care nu mai speră. Iar ce îmi place mie, cel mai mult, este acest devotament prietenesc, dezinteresat, prezentat în film. Şi asta, când trăim într-o lume în care există numai interes, în jurul nostru”, a declarat Victor Rebengiuc făcând referire la personajul său, Spiridon.

Dorim sa va informam in acest sens si speram sa veniti si dvs sa sustineti acest film romanesc si pe cei prezenti sa il reprezinte. Premiera are loc la Montreal Film Festival pe 3 sept pentru public la ora 9 pm la Cinema de Parc, sala 2 si pentru presa pe 4 sept la 12.30 la Cinema du Parc.

Va transmit mai jos materiale despre film si un teaser.
https://vimeo.com/213813823/d48c26e08d

http://evz.ro/iures-rebengiuc-din-nou-impreuna.html
http://www.ziarulmetropolis.ro/blasco-giurato-director-de-imagine-sa-fii-umil-inseamna-totul/
http://www.rogerebert.com/balder-and-dash/three-decades-in-the-making-octave-explores-the-personal-and-universal
http://collider.com/octave-movie/
http://aarc.ro/en/articol/vladimir-cosma-a-compus-muzica-pentru-octavAdela Vrînceanu Celebidachi    8/25/2017


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian