Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Actualitatea in imigratia canadiana

Preluam astazi de la doamna Mihaela Boieriu cronica pe teme de imigratie canadiana. In cursul ultimilor ani am urmarit cu interes notele sale si am apreciat competenta si claritatea explicatiilor, precum si faptul ca a simplificat informatia atit de bogata din domeniul imigratiei pentru a o pune la indemina cititorului.
Ii dorim doamnei Boeriu succes in noile proiecte de viata si vom incerca sa asiguram continuitatea discutiei la acelasi nivel.

Ne propunem pentru acest numar sa facem un tur de orizont si sa va prezentam informatii despre actualitatea in imigratia canadiana, urmind ca in numerele viitoare sa revenim asupra unor subiecte care sint de interes mai larg pentru comunitatea noastra.
• In conditiile unei piete de munca in care persoanele specializate in domenii de virf sint din ce in ce mai rare, a fost lansat in 12 iunie 2017 programul pilot Global skills visa program, program menit sa ajute intreprinderile canadiene sa aiba acces la bazinul international de talente. Este un program pilot de 24 luni destinat sa permita companiilor in plina dezvoltare sa angajeze si sa aduca in Canada specialisti din afara tarii in termen de doua saptamini, termen mult mai scurt fata de un an cit dureaza acum.
Dat fiind climatul politic din SUA, din Europa precum si reputatia Canadei pentru oportunitatile profesionale interesante oferite si pentru o excelenta calitate a vietii, nu a fost niciodata atit de usor sa fie atrase aici talente din toata lumea, permitind companiilor canadiene sa aiba acces la serviciile celor mai buni si straluciti specialisti din lume.
Procedura actuala, impune intreprinderii canadiene sa dovedeasca ca a depus toate eforturile sa recruteze in Canada, ca nu a reusit sa gasesca un candidat care sa corespunda exigentelor postului si ca economia canadiana va beneficia in urma angajarii specialistului strain. Aceste exigente ingreuiaza activitatea intreprinderii care trebuie sa stie daca poate sa angajeze specialistul strain si mai ales cit de repede poate sa-l integreze in activitate.
Programul Global skills visa este gindit sa sustina accelerarea dezvoltarii firmelor canadiene si, in final, sa duca la crearea mai multor oportunitati de munca pentru canadieni.
Cine poate aplica? – Companiile canadiene in dezvoltare care au nevoie sa aiba acces la bazinul international de talente ca sa -si sustina cresterea, ca si companiile straine care investesc sau se relocalizeaza in Canada si creaza noi locuri de munca aici.
Cit costa? $1,000 pentru fiecare post, plus costul vizei.
Procedura de urmat? Angajatorii vor contacta CIC o data ce a fost identificat specialistul strain si vor primi ajuor personalizat.
Durata procedurii? CIC preconizeaza rezolvarea cererii in doua saptamini in 80% din situatii.
• Pentru a doua oara in august 2017, Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC) a invitat 2,991 candidati din categoria Express Entry sa aplice pentru rezidenta permanenta. De data aceasta, candidati cu 433 sau plus Comprehensive Ranking System (CRS) puncte vor primi o Invitation to Apply (ITA).
Acesta este punctajul cel mai mic din luna mai pina astazi si, de asemenea este cel mai mic punctaj de la introducerea schimbarilor in CRS – introducerea la inceputul lunii iunie a punctajului suplimentar pentru cunoscatorii de limba franceza si pentru cei care au rude in Canada.
• Provincia canadiana Saskatchewan va primi 1,200 aplicatii sub categoria International Skilled Worker – Occupations In-Demand a programului Saskatchewan Immigrant Nominee Program (SINP) incepind cu 9 august 2017.
Cererile in aceasta sub categorie, independenta de programul federal Express Entry sint primite pe baza sistemului primul venit – primul servit. Nu este necesara o oferta de munca.
Aplicatiile aprobate vor duce la obtinerea unui certificat de nominalizare provincial cu care candidatul (impreuna cu sotul/sotia si copiii dependenti – daca este cazul) va aplica pentru rezidenta permanenta la Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC)
Aceasta runda de aplicatii este deja a treia din cursul anului 2017.

• Pentru ca este inca sezonul vacantelor, pentru cei calatorind catre Canada reamintim ca e bine sa verifice inainte de plecare daca au nevoie de eTA (Electronic Travel Authorisation). Ne referim la calatorii care nu au nevoie de viza, care vin sau tranziteaza prin Canada.


Anca Tismanariu ing, consultant de imigratie, membru al CRCIC, membru OIQ
Pentru intrebari sau sugestii pentru articole va rog scrieti la ancagtismanariu @gmail.com sau ma gasiti la 514 489 2769.

Anca Tismanariu     8/12/2017


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian