Home Informatii Utile Membrii Publicitate Business Online
Abonamente

Despre noi / Contacte

Evenimente Culturale

 

Românii de pretutindeni
Puncte de vedere
Pagina crestină
Note de carieră
Condeie din diasporă
Poezia
Aniversari si Personalitati
Interviuri
Lumea nouă
Eternal Pearls - Perle Eterne
Istoria noastră
Traditii
Limba noastră
Lumea în care trăim
Pagini despre stiintă si tehnică
Gânduri pentru România
Canada Press
Stiri primite din tara
Scrisorile cititorilor
Articole Arhivă 2019
Articole Arhivă 2018
Articole Arhivă 2017
Articole Arhivă 2016
Articole Arhivă 2015
Articole Arhivă 2014
Articole Arhivă 2013
Articole Arhivă 2012
Articole Arhivă 2011
Articole Arhivă 2010
Articole Arhivă 2009
Articole Arhivă 2008
Articole Arhivă 2007
Articole Arhivă 2006
Articole Arhivă 2005
Articole Arhivă 2004
Articole Arhivă 2003
Articole Arhivă 2002


Tendinte în Partidul Conservator Federal

Andrew Sheer – Solutia politică de mijloc sau "zâmbetul lui Harper"

Atunci când conservatorii au ales noua lor conducere federală în luna mai, pentru multi canadieni numele lui Andrew Sheer nu avea o rezonanata aparte. Initial cursa pentru vârful partidului a fost capturată de specacolul mediatic promis de Hevin O’Learey – un novice în domeniu - care si-a anuntat interesul pentru politică iar mai apoi a renuntat în favoarea lui Maxime Bernier – un veteran al politicii federale conservatoare.
În acel context, Andrew Sheer nu era cotat în nici un fel ca favorit. De aceea,alegerea lui la 27 mai afost într-un fel o surpriză pentru Canada.

Pentru conservatori însă, alegerea lui a fost mai degrabă solutia de compromis politic: alegerea unui om de mijloc, fără accentele radicale ale lui Bernier, or extravaganta lui O’Leary.

Totusi, la numai 38 de ani, Andrew Sheer a reprezentat scena politică încă din 2004 ca membru parlamentar pentru Regina. Tată a cinci copii, Sheer a locuit mai toată viată lui în provicia Saskatchewan si a dovedit interes politic fidel pentru valorile politice conservatoare. Adesea a fost supranumit si "zâmbetul lui Harper" datorită faptului că a petrecut intreaga sa carieră politică alături de fostul prim-ministru. Sheer a fost "speaker of the house" în 2011 si presendinte al boardului pentru economie internă – un for politic secretos de puternic.

Desi a fost remarcat pentru diverse abordări inflamatorii legate de linia pro-life de gândire, Sheer a fost considerat mereu de colegii din politică un tip colegial si prietenos. De aceea, nu este surpinzător că membrii partidului l-au ales ca sef pe Andew Sheer, acesta fiind cunoscut pentru capacitatea de a aduce unanimitate si consens politic – două elemente importante pentru conservatori în lupta pentru unificarea partidului care este încă divizat după esecul elecotral din 2015.

Întrebarea cheie este însă dacă Sheer, actualul leader al Opozitiei, va fi capabil să îl învingă pe Trudeau în viitoarele alegeri din 2019. Într-un articol recent din National Post (June 9) editorialul politic a speculat ideea că Sheer a avansat rapid doar pentru că nume sonore din partid – Rosa Ambrose sau Jason Kenney – nu au avut un interes real în candidatura partidului; pentru că ei se vor relansa în 2023 într-un moment în care liberalii vor fi mult mai vulnerabili. Indeferent de această speculatie, Sheer a demonstrat potential politic care îl califică drept un adversat competent politic.

Este devreme pentru o prognoza politică electorală, însă fără îndoială, primul ministru Trudeau nu poate rămâne indiferent la instalarea unui nou leadership al opozitiei.


Luiza Mureseanu    7/25/2017


Contact:


 
Informatii Utile despre Canada si emigrare.
Inregistrati-va ca sa puteti beneficia de noile servicii oferite Online.
Business-ul dvs. poate fi postat Online la Observatorul!
Anunturi! Anunturi! Anunturi! la Publicitate Online

 

Home / Articles  |   Despre noi / Contacte  |   Romanian Business  |   Evenimente  |   Publicitate  |   Informatii Utile  |  

created by Iulia Stoian